Απογοητευμένοι από την πολιτεία, εμφανίστηκαν οι αγρότες στα χωριά Ραχούλα και Αμυγδαλέα, τα οποία επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ακης Νασιώκας, στο πλαίσιο των επαφών του με τον πληθυσμό της υπαίθρου.

Στα χωριά του νομού Λάρισας, επικρατεί μεγάλη δυσαρέσκεια, όσο  αφορά στην πολιτική της κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα, και κατήγγειλαν απαξίωση του αγρότη.

«Το σιτάρι μας είναι ακόμη στις αποθήκες…» τόνισαν περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα και εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους, για το μέλλον της γεωργίας, με την ραγδαία αύξηση της καλλιεργητικής δαπάνης να τον απειλεί όσο ποτέ άλλοτε.

«Η αύξηση των τιμών της ενέργειας, παράλληλα με την αύξηση των τιμών των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, καθιστά την παραγωγική διαδικασία άκρως κοστοβόρα και η κυβέρνηση θα έπρεπε να στηρίξει τους αγρότες, καθώς τίθεται θέμα επιβίωσης…» ανάφεραν.

«Για να έχουμε μια βιώσιμη γεωργία, η πολιτεία πρέπει να αφουγκραστεί τα προβλήματα των αγροτών, οι οποίοι στηρίζουν ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας της χώρας…» δήλωσε ο κ. Νασιώκας και επεσήμανε:

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη όταν δεν έχουμε λύσει βασικά θέματα στήριξης του πρωτογενή τομέα. Προτεραιότητά μας θα πρέπει να είναι η προστασία και η ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος καθώς και η βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, με τη διαμόρφωση και ανάδειξη μιας ελκυστικής και δυναμικής υπαίθρου, με υψηλή ποιότητα ζωής και πρόσβαση σε όλες τις βασικές υπηρεσίες.

Η εθνική στρατηγική για την πρωτογενή παραγωγή, θα πρέπει να αξιοποιεί τις Ευρωπαϊκές πολιτικές και τα χρηματοδοτικά εργαλεία προς όφελος της χώρας, των κάτοικων της υπαίθρου και της πρωτογενούς παραγωγής και όχι να φέρνει του αγρότες μπροστά σε χειρότερη μοίρα».

Να σημειωθεί, πως στο πλαίσιο των συζητήσεων, διαφάνηκε επίσης ότι η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από το τραγικό συμβάν της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη και κλόνισε σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη της προς την κυβέρνηση.