Με οργανωτές τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι που υπέστησαν συντριπτική καταστροφή, δυναμώνουν τη συλλογική δράση διεκδικώντας μέτρα στήριξης του εισοδήματος τους και αποκατάστασης, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Αλλωστε, δεν πρόκειται δηλαδή για μια ακόμα καταστροφή σοδειάς, από αυτές που κάθε τόσο παθαίνουν οι βιοπαλαιστές, και με βάση τις οποίες διεκδικούν αποζημιώσεις ώστε να «βγάλουν τη χρονιά» και να καλλιεργήσουν την επόμενη σεζόν.

Πρόκειται για ολοκληρωτική καταστροφή, αφού χιλιάδες στρέμματα για να μπορέσουν να καλλιεργηθούν ξανά απαιτούνται συνδυασμένα μέτρα, αφού εκτός από τη ζημιά στα εδάφη και το ολοκληρωτικό ξήλωμα καλλιεργειών, έχασαν μηχανήματα, εγκαταστάσεις κ.λπ.

Την ίδια ώρα, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης όχι μόνο δεν προκαλούν ανακούφιση στους πληγέντες, αλλά αντίθετα μεγαλώνουν την οργή τους, αφού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, η «στήριξη» σε πληγείσες επιχειρήσεις και κτηνοτροφικές και αγροτικές εκμεταλλεύσεις θα είναι μέχρι 70% των ζημιών.

Στη Λάρισα, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στους πληγέντες και ο Αγροτικός Σύλλογος πρώην Δήμου Πλατυκάμπου, οργανώνουν σύσκεψη προκειμένου να συζητηθεί η οργάνωση του αγώνα, την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη, στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου.

Στην ανακοίνωση της τονίζει:

"Οι καταστροφικές πλημμύρες, η ανυπολόγιστη ζημιά που έχουν υποστεί αγρότες και κτηνοτρόφοι καθιστούν αναγκαίο όλοι μαζί να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε ουσιαστικές ενισχύσεις και αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς που θα μας επιτρέψουν να ορθοποδήσουμε και να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα.

Να παρθούν μέτρα για την επόμενη ημέρα καθώς υπάρχουν τεράστιες ζημιές στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, στον γεωργικό και κτηνοτροφικό εξοπλισμό καθώς και σε σπίτια σε κάποια χωριά. Να απαιτήσουμε να γίνουν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης αναγκαία για το σήμερα και το αύριο της επιβίωσης μας. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Στην σύσκεψη θα συζητηθεί το διεκδικητικό πλαίσιο και οι επόμενες κινήσεις μας στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης και ικανοποίησης των αιτημάτων μας. Να μην λείψει κανείς – είναι ώρα ευθύνης και αγώνας επιβίωσης!"

902.gr