Συνεχίζεται η ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών τμήματος για κατοίκους περιοχής της συνοικίας του Αγίου Κωνσταντίνου για την έκδοσης κάρτας μόνιμου κατοίκου και η δυνατότητα στάθμευσης σε συγκεκριμένους δρόμους για τους μόνιμους κατοίκους.

Το μέτρο αφορά σε πρώτη φάση,  την  περιοχή που περικλείεται μεταξύ των οδών Νικηταρά, Σεφέρη και 23ης Οκτωβρίου. Στην προαναφερθείσα περιοχή θα έχουν δυνατότητα στάθμευσης 24ωρες tο 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, οι μόνιμοι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής.

Το μέτρο στάθμευσης ΙΧ αποκλειστικά για μόνιμους κατοίκους,  σταδιακά θα εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές του κεντρικού τομέα.

Οι μόνιμοι κάτοικοι των δρόμων που περικλείονται στην συγκεκριμένη  περιοχή υπο συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα εφοδιαστούν με νέες κάρτες μόνιμου κατοίκου μετά την εξέταση των απαραίτητων δικαιολογητικών που θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στο Δήμο Λαρισαίων. H έναρξη εφαρμογής του μέτρου θα γίνει γνωστή με νέες σχετικές ανακοινώσεις.

Η υποβολή των αιτήσεων  γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και με τη χρήση των κωδικών TAXIS, μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου www.larissa.gov.gr όπου υπάρχει banner που παραπέμπει  και ειδικότερα στη ψηφιακή πλατφόρμα υπηρεσιών εδώ

Προϋποθέσεις έκδοσης κάρτας μόνιμου κατοίκου

  • Δικαιούχοι κάρτας μονίμου κατοίκου είναι οι μόνιμοι Κάτοικοι (με δηλωμένη την κατοικία στη ΔΟΥ) για ένα (1) ΕΙΧ ιδιοκτησίας τους. Κάρτα στάθμευσης δικαιούνται όσοι κατοικούν στην περιοχή μεταξύ των οδών 23ης Οκτωβρίου, Νικηταρά και Σεφέρη (τρίγωνο σχήμα-διακεκομμένη γραμμή).
  • Από το Δήμο Λαρισαίων χορηγούνται τόσες κάρτες όσες και τα οχήματα σε κάθε κύρια κατοικία (όχι επαγγελματική στέγη). Κάθε κάτοχος επιβατικού ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) θα πρέπει να αιτηθεί για την χορήγηση κάρτας στάθμευσης μόνιμου κατοίκου.
  • Οι αιτήσεις χορήγησης κάρτας που θα εκδοθούν θα έχουν ισχύ από την ημερομηνία έγκρισής τους έως την λήξη του έτους 2023.
  • Οι αιτήσεις των μονίμων κατοίκων μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Λαρισαίων, όπου αναγράφονται και περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή του μέτρου www.larissa-dimos.gr/el/monimoi-katoikoi

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά

  • Άδεια κυκλοφορίας Ε.Ι.Χ. (έγχρωμο αντίγραφο) στην κατοχή του Μονίμου Κατοίκου.
  • Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης (όπως εκδίδεται από την ΑΑΔΕ).
  • Σε περίπτωση μακροχρόνιας μίσθωσης οχήματος (leasing), προσκομίζεται επιπρόσθετα φωτοτυπία συμβολαίου μεταξύ της εταιρίας και του αιτούντος (μαζί με την άδεια κυκλοφορίας).
  • Σε περίπτωση εταιρικών επιβατικών οχημάτων, όταν η εταιρεία παραχωρεί το όχημα στον αιτούντα, προσκομίζεται (πέραν από την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος στο όνομα της εταιρείας) και βεβαίωση του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας, ότι παρέχει μόνο στον αιτούντα το συγκεκριμένο όχημα, προκειμένου να το χρησιμοποιεί για αποκλειστική χρήση.

Παρατηρήσεις

  • Ο Δήμος Λαρισαίων δύναται να ζητήσει επιπρόσθετα δικαιολογητικά σε ειδικές περιπτώσεις, όπου απαιτείται περαιτέρω διευκρίνιση στοιχείων.
  • Ο Δήμος Λαρισαίων μπορεί να διακόψει αυτοδίκαια την ισχύ της κάρτας, όταν αποδεδειγμένα δεν συντρέχουν οι λόγοι ύπαρξης της.
  • Ο Μόνιμος Κάτοικος θα δηλώσει υπεύθυνα, με την υποβολή της αίτησης, ότι ΔΕΝ έχει ή ΔΕ μισθώνει ή ΔΕΝ του έχει παραχωρηθεί «χώρος στάθμευσης (εντός υπογείου ή πυλωτής ή ακάλυπτου χώρου ή σε Σταθμό Αυτοκινήτων) εντός της «Ζώνης Μονίμου Κατοίκου» που θα αιτηθεί. Η υπηρεσία μπορεί να προβεί σε κατασταλτικό έλεγχο αίτησης και σε κάθε περίπτωση διαπίστωσης ψευδούς Δήλωσης η Υπηρεσία δύναται  να ακυρώσει την «Κάρτα Μόνιμου κατοίκου».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε καθημερινά και μόνο τηλεφωνικά  (από τις 10 π.μ εως  12 μ ) στο Γραφείο Πολιτών – Τμνήμα Ευφυών Συστημάτων στο τηλέφωνο 2413 500441 και στη Δημοτική Αστυνομία τηλ 2410 680206
και στο e-mail: monkatoikoi@larissa.gov.gr