Συνεχίζονται καθημερινά οι έλεγχοι στη Θεσσαλία με γνώμονα την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Κατά το τελευταίο 3ήμερο και συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 έως χθες, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, μετά από διενεργηθέντες ελέγχους, συνελήφθησαν 8 άτομα σε περιοχές της Θεσσαλίας, σε 7 διαφορετικές περιπτώσεις, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, κατά περίπτωση:

(Α) Νομός Λάρισας

∙-2- ημεδαποί άνδρες, την 2-2-2024 το απόγευμα σε περιοχή του Δήμου Τυρνάβου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Ειδικότερα, οι δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δεν σταμάτησαν σε σήμα ελέγχου των αστυνομικών και τράπηκαν σε φυγή, απορρίπτοντας ένα γάντι που περιείχε ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους -10,4- γραμμαρίων, το οποίο περισυλλέχθηκε και κατασχέθηκε η προαναφερόμενη ποσότητα.

Στη συνέχεια, κατά την ακινητοποίησή τους, ο ένας εξ αυτών αντιστάθηκε, απωθώντας βίαια τους αστυνομικούς.

Από την κατοχή τους κατασχέθηκαν, επιπλέον, το χρηματικό ποσό των - 140- ευρώ, -2- κινητά τηλέφωνα, καθώς και το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. (φωτογραφία)

∙αλλοδαπός άνδρας, προχθές (3-2-2024) το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λάρισας, διότι κατελήφθη να κατέχει μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, βάρους -1,6- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

(Β) Νομός Μαγνησίας

∙αλλοδαπός άνδρας, την 2-2-2024 το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, διότι κατελήφθη να κατέχει μία νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους - 0,17- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

∙ημεδαπός άνδρας, προχθές (3-2-2024) το βράδυ στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βόλου, διότι κατελήφθη να κατέχει μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -1,95- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

(Γ) Νομός Τρικάλων

∙ημεδαπή γυναίκα, την 2-2-2024 το μεσημέρι στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Τρικάλων, διότι κατελήφθη να κατέχει συνολικά -70- ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, τα οποία κατασχέθηκαν.

∙ημεδαπός άνδρας, προχθές (3-2-2024) το απόγευμα στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Τρικάλων, διότι κατελήφθη να κατέχει ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, βάρους -1,1- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

(Δ) Νομός Καρδίτσας

.ημεδαπός άνδρας, προχθές (3-2-2024) το βράδυ στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Καρδίτσας, διότι κατελήφθη να κατέχει μία χάρτινη συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -0,3- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών παραμένει σταθερά μεταξύ των προτεραιοτήτων των αστυνομικών δράσεων που λαμβάνουν χώρα σε όλη τη Θεσσαλία.