Η επιστροφή των τροπαίων και συνάμα ενός κομματιού της ιστορίας της ΑΕΛ έγινε πράξη στην κοπή της πίτας που πραγματοποιήθηκε στο νυχτερινό κέντρο “Χίλια Χείλια” όπου και οι πρωταγωνιστές έκαναν δηλώσεις ενθυμούμενοι τα κατορθώματα τους.

Αφού έπαιξε ένα εξαιρετικό βίντεο (με κινηματογραφικό τόνο και ωραία κεντημένη μουσική στο ΄διιο πλαίσιο με φωτογραφίες και σκηνές από τα παρελθοντικά επιτεύγματα) για την ιστορία της ΑΕΛ ανέβηκαν στη σκηνή οι Τάκης Παραφέστας (αρχηγός που σήκωσε το τρόπαιο του Κυπέλλου του 1985), Γιάννης Γκαλίτσιος (αρχηγός που σήκωσε το τρόπαιο του πρωταθλήματος του 1988) και οι Ζήσης Ζιάγκας και Νίκος Νταμπίζας (αρχηγοί που σήκωσαν το τρόπαιο του Κυπέλλου του 2007) όπου φωτογραφήθηκαν και έκαναν δηλώσεις από αυτές τις “χρυσές” στιγμές που έζησαν.

IMG_7987

Ιδιαίτερη αναφορά χρειάζεται και στις δηλώσεις του Αντώνη Τσαγγάλη και του Αλέξη Κούγια για την επιστροφή των τροπαίων στην ΠΑΕ με τον μεγαλομέτοχο να αναγνωρίζει ως κορυφαία του στιγμή στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου αυτή μπροστά από τα Κύπελλα λέγοντας “χαλάλι” στις όσες προσπάθειες έγιναν για πληγωθεί η δημόσια εικόνα του μέσω αυτού. Καταλήγοντας είπε πως του χρωστούσε μια τέτοια στιγμή ο Θεός. Μάλιστα στο τέλος την αφιέρωσε στα παιδιά του.

DSC01186

Οι δηλώσεις:

Τάκης Παραφέστας: “Εύχομαι καλή χρονιά και υγεία σε όλο το κόσμο. Θα ήθελα να συγχαρώ την ερασιτεχνική ΑΕΛ, την εφημερίδα “Ελευθερία” και την ΠΑΕ ΑΕΛ για αυτή την εκδήλωση που πραγματικά εξαιρετική. Καλωσορίζω το παλιό μου συμπαίκτη και φίλο Σάκη Τσιώλη πίσω στην ομάδα της ΑΕΛ.

Σήμερα μας δίνεται η ευκαιρία να επιστρέψουμε ένα κομμάτι της ιστορίας μας το Κύπελλο του 1985 στην ΠΑΕ που το κατακτήσαμε μετά από δύο χαμένους τελικούς και ήταν το πρώτο μας τρόπαιο. Είναι ένα τρόπαιο που ανήκει σε όλη την οικογένεια της ΑΕΛ.

θα ηθέλα να τονίσω πως μόνο με το ενωτικό πνεύμα θα μπορέσουμε και πάλι να φτάσουμε εκεί που πρέπει. Κανείς δεν περισσεύει. Εύχομαι η ΑΕΛ να πετύχει τους στόχους και να επιστρέψει εκεί που πρέπει”.

IMG_7913

Γιάννης Γκαλίτσιος: “Το πρωτάθλημα του 1988 ήταν μια συνολική προσπάθεια. Εμείς τότε δεν το βλέπαμε σαν τόσο μεγάλο κατόρθωμα. Μετά καταλάβαμε τον άθλο που πετύχαμε. Γιατί είμαστε η μόνη επαρχιακή ομάδα που κατάφερε να πετύχει κάτι τέτοιο. 

Εύχομαι να ζήσουμε πάλι τέτοιες στιγμές. Πλέον επιστρέφουμε τα τρόπαια εκεί που ανήκουν για να διασφαλιστεί η ιστορία αυτής της ομάδας. Και να την διευρύνουμε στο μέλλον.

Εύχομαι η ΑΕΛ να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία. Να φτάσει πάλι εκεί όπου καταφέραμε να την φτάσουμε όλοι μαζί. Γιατί ήμασταν ενωμένοι. Όλοι μαζί το πετύχαμε αυτό. Αυτή ήταν η δύναμη μας”.

Ο Νίκος Νταμπίζας δεν θέλησε να τοποθετηθεί εκ νέου δίνοντας τον λόγο στον έτερο τότε αρχηγό και νυν αναλυτή αγώνων και σκάουτερ της ομάδας Ζήση Ζιάγκα.

Ο “Ζιζού” ανέφερε: “Νομίζω τα περισσότερα τα ανέφεραν οι προηγούμενοι και συμφωνώ απόλυτα με αυτά. Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το Κύπελλο σε όλο τον κόσμο της ΑΕΛ και σε όλα τα παιδιά που πέρασαν από αυτή την ομάδα πριν την κατάκτηση του και δεν πρόφτασαν να καρπωθούν αυτή τη μεγάλη χαρά. Κλείνοντας θα ήθελα να πω πως υπήρχε τεράστια εμπιστοσύνη από όλους για να φτάσουμε έως την κατάκτηση του Κυπέλλου. Από τους προπονητές, τους φιλάθλους, τη διοίκηση, από όλους. Ήταν μία από τις δυνάμεις μας.

Τώρα θα πρέπει να στηρίξουμε όλοι αυτή τη προσπάθεια, να δείξουμε εμπιστοσύνη σε όλους στο αγωνιστικό τμήμα και να το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις”.

Τέλος με φόντο τα τρόπαια μίλησε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας και ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Αντώνης Τσαγκάλης.

Αντώνης Τσαγγάλης: “Επιστρέφουμε σήμερα τα τρόπαια στην ΠΑΕ ΑΕΛ. Πάντα σε αυτή άνηκαν οπότε επιστρέφουν εκεί που ανήκουν. Τα τρόπαια μετά την διάλυση της προηγούμενης ΠΑΕ διαφυλάχτηκαν από τον σύνδεσμο των οργανωμένων “Monsters” και μέσω του μητρικού σωματείου επιστρέφουν πάλι πίσω μετά από προσωπικές προσπάθειες του μεγαλομετόχου γι΄αυτά. Τους τα παραδίδουμε”.

Αλέξης Κούγιας: “Αυτοί που με αγαπούν αναρωτιούνται μερικές φορές “Τι ήθελες και ανακατεύτηκες με το ποδόσφαιρο”. Ε αυτή η στιγμή που ζω τώρα θεωρώ πως είναι η κορυφαία. Το να ζήσεις αυτή τη στιγμή δεν είναι λίγο. Μου το χρώσταγε ο Θεός. Αφιερώνω αυτή τη στιγμή στα δύο μου παιδιά.

Όταν ήρθα στη Λάρισα κάποιοι φίλαθλοι με γιούχαραν και να ξέρετε πως από την πρώτη στιγμή κατάλαβα που ήρθα.  

Θα κάνω τα πάντα για να σας κάνω όλους υπερήφανους. Χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι αυτούς που καλωσορίζει στην οικογένεια της ΑΕΛ επιστήμονες και της κουλτούρας της Λάρισας όπως οι Τζαφαλιάς, Παπανικολάου και όλους όσους είδατε σήμερα εδώ.

Κύριε Καλογιάννη, όπως βλέπετε το τελευταίο μαζικό λαϊκό κίνημα βρίσκεται εδώ. Στο ποδόσφαιρο της πόλης.

Μαζί με τον Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια, την Ερασιτεχνική πλέον θα θεωρούμαστε ένα”.  

larissasportnews.gr