Σε πάρα πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται από η ΑΕΛ, καθώς η ήττα (1-0) που γνώρισε στο Αλκαζάρ από τη Λαμία όχι μόνο την κράτησε στην τελευταία θέση, αλλά και την έφερε στο «-7» από τα μπαράζ παραμονής, ενώ απομένουν για εκείνη 11 παιχνίδια μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Πλέον το κλίμα στους «βυσσινί» είναι βαρύ, ο Τζιανλούκα Φέστα ανέβαλε την ευθύνη για το αποτέλεσμα και το ερώτημα προβάλει εύλογο.

Προλαβαίνουν ή όχι στη Λάρισα να ανατρέψουν τα εις βάρους τους δεδομένα. Δηλαδή ήταν το χθεσινό αποτέλεσμα «ταφόπλακα» για εκείνους ή υπάρχουν λόγοι για να αισιοδοξούν. Ας προσπαθήσουμε να βρούμε τις απαντήσεις...

Στην ομάδα μπορούν να αισιοδοξούν γιατί...

*Απομένουν 11 ματς και εκτός από εκείνο με τον Ολυμπιακό στο Αλκαζάρ όλα τα άλλα είναι με ομάδες των play out. Μέχρι το φινάλε της σεζόν η ΑΕΛ θα παίξει από 2 φορές με Παναιτωλικό, ΟΦΗ, Λαμία (δηλαδή εξάποντα παιχνίδια) και 1 με Απόλλων Σμύρνης, Ατρόμητο, ΠΑΣ Γιάννινα και κατά πάσα πιθανότητα τον Βόλο. Αναμετρήσεις δηλαδή που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν χαμένες από χέρι και για λογαριασμό της προβάλουν «ζωντανοί» 30 βαθμοί.

*Ποδοσφαιριστές της όπως οι Μουκάντζο, Μπεν Χατίρα και άλλοι θέλουν χρόνο για να έρθουν στο 100% και κάθε μέρα που περνά είναι και «σύμμαχός» τους. Ο πρώτος για παράδειγμα πριν παίξει με τους «βυσσινί» είχε να αγωνιστεί από τον Φλεβάρη του 2020, ο δεύτερος από τον Ιανουάριο κ.ο.κ. Εύλογα δεν είναι σε θέση ακόμα να βγάλουν 90λεπο. Ακόμη και ο Γιακιμόφσκι ήταν εκτός επίσημων υποχρεώσεων από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι τον Γενάρη του 2021.

*Στα 4 τελευταία της παιχνίδια έχει αφήσει ορισμένες υποσχέσεις. Ναι μεν δεν κέρδισε (0-2-2 το ρεκόρ της), όμως με την ΑΕΚ που έχασε (4-2) θα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό, ενώ στο Περιστέρι που απέσπασε 1-1 ήταν καλύτερη για 1 ημίχρονο.

Πλέον η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, ίσως και μη αναστρέψιμη, γιατί...

*Η ψυχολογία όλων είναι υπό το μηδέν. Στον κάμπο παραμένουν χωρίς νίκη για 16 σερί ματς (0-5-11) και σε έναν αγώνα «τελικό» όπως ο σημερινός δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε τον βαθμό. Στην μπάλα αν αρχίσει να σε παίρνει από κάτω δεν θέλει και πολύ να πηγαίνεις στην κατηφόρα με... σπασμένα φρένα.
 
*Τον Γενάρη στη Λάρισα υπήρξε ακόμη ένα «ράβε-ξήλωνε». Τόσο στο χθεσινό ματς όσο και σε εκείνο του Περιστερίου που προηγήθηκε ξεκίνησαν 8 χειμερινά αποκτήματα (διαφορετικές 8άδες). Προβάλει αδύνατο να «δέσουν», ενώ το τελευταίο 10ήμερο του Ιανουαρίου ήρθε και καινούργιος προπονητής. Ουσιαστικά πρόκειται για μία νέα ομάδα που δεν έχει δώσει ούτε φιλικό και καλείται να παίζει συνεχώς «τελικούς». Συνολικά προχώρησε σε 11 προσθήκες (όλοι τους έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής), αριθμός τεράστιος ακόμη και για καλοκαίρι. 

*Για να κερδίσεις πρέπει να βάλεις γκολ και πλην του Ακούνια άλλος ποδοσφαιριστής δεν βοηθά ιδιαίτερα στον παραγωγικό τομέα. Σε 10 αγώνες της στο 2021 έχει σημειώσει μόλις 4 γκολ εκ των οποίων μόνο εκείνο του Νικολιά μπορεί να ειπωθεί πως προήλθε από δομημένη επίθεσή της.

Με τον ΠΑΟΚ ο Πινακάς σκόραρε ύστερα από εξαιρετικό του «σόλο» και «καθαρά» ατομική ενέργεια, ο Ακούνια με την Ενωση βρήκε δίχτυα χάρις στην επιμονή του και αφού  «κέρδισε» προσωπικές «μονομαχίες», ενώ ο Ουρουαγουάνος άνοιξε το σκορ στο Περιστέρι ύστερα από τραγικό λάθος του Μανδά. Το...  βάζουμε την μπάλα κάτω, αναπτυσσόμαστε και απειλούμε, δεν υπάρχει στη Λάρισα.

gazzeta.gr