«Φωτιά» στην κορυφή της Super League 1 έβαλε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε με 1-0 της ΑΕΛ στην Τούμπα και πλέον ετοιμάζεται για το ματς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο στο μεγάλο ντέρμπι των πρωτοπόρων.

«Δράστης» για ακόμα ένα ματς για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Σφιντέρφσκι, ο οποίος έδειξε το χάρισμα του και έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα της Θεσσαλονίκης κόντρα στην Λάρισα, η οποία από την πλευρά της διαμαρτύρεται για τη φάση του 6ου λεπτού και το αν υπάρχει ή όχι πέναλτι σε χέρι του Ίνγκασον.

Ο αγώνας:

Στο 5’ ο Σεσέροβιτς εκτέλεσε, η μπάλα κόντραρε στον Ίνγκασον και η μπάλα έφυγε εκτός σε κόρνερ, με τους «βυσσινί» να διαμαρτύρονται για πέναλτι, για χέρι του Ισλανδού, που έκανε κίνηση να το μαζέψει.

Ο Βιεϊρίνια υπενθύμισε στο 16’ πόσο καλός εξτρέμ είναι, σεντράροντας στο 16’ για τον Σφιντέρσκι που με προβολή «χτύπησε» σαν… κόμπρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ακολούθησε ένα καλό τέταρτο για τον ΠΑΟΚ, στο οποίο θα μπορούσε να είχε πλησιάσει ακόμα πιο πολύ στη νίκη.

Ωστόσο, ο Σφιντέρσκι δεν εκμεταλλεύτηκε την παράλληλη μπαλιά του Μπίσεσβαρ, δεν εκτέλεσε (με προβολή) όπως θα ήθελε λόγω της πίεσης του Μπράλιτς που κόλλησε πάνω του.

Ενώ στο 29’ ο Πολωνός βρήκε δίχτυα, αλλά υποδείχθηκε φάουλ στον Μάτος που καβάλησε τον προσωπικό του αντιπάλου του (Σεσέροβιτς) προτού κάνει την κεφαλιά-πάσα.

O ρυθμός έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ να δημιουργεί κάποιες φάσεις αλλά να μην μπορεί να βάλει και άλλο γκολ παίρνοντας τελικά τη νίκη.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Γιαννούλης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Μίσιτς, Ντάγκλας Αουγκούστο, Ελ Καντουρί (84' Μαουρίσιο), Βιεϊρίνια (71' Λημνιός), Μπίσεσβαρ, Σβιντέρσκι (69' Άκπομ).

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μπράλιτς, Μόρας, Καρανίκας, Φατιόν, Σετσέροβιτς (90'+3 Μπάλλας), Μιλοσάβλιεβιτς (69' Μπούστος), Στάνκοβιτς, Ασούμπρε (83' Ντάουντα), Νούνιτς.

onsports.gr