Τη μετονομασία λεωφόρου της πόλης σε «Λεωφόρο ΑΕΛ» ζητά η ερασιτεχνική ΑΕΛ με αίτημά της προς τον Δήμο Λαρισαίων.

Αναλυτικά:

"Κύριοι,
πριν λίγες μέρες γιορτάσαμε τα 56 χρόνια από την ίδρυση της ΑΕΛ.

Σ αυτήν την πολύχρονη διαδρομή η ομάδα της πόλης μας κατάφερε μοναδικά επιτεύγματα που έκαναν το όνομα της Λάρισας γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κατακτήθηκε το πρωτάθλημα Ελλάδας, δυο φορές το Κύπελλο ενώ εκπροσωπήσαμε άξια το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη αρκετές φορές πετυχαίνοντας πρόκριση έως και τα προημιτελικά του κυπέλλου κυπελλούχων.

Η ΑΕΛ κατάφερε να ταυτιστεί πλήρως με την πόλη που την γέννησε μετατρέποντας τις Κυριακές της πόλης σε γιορτή.

Κατέχει παράλληλα την μοναδικότητα για αθλητική ομάδα ποδοσφαίρου να έχει γράψει την σημαντικότερη στιγμή της ιστορίας της στους δρόμους. Ο Μάρτης του 1988 αποτελεί όχι μόνο την κορυφή της πυραμίδας της διαδρομής μας αλλά αποτελεί ιστορικό σημείο αναφοράς για την πόλη.

Το όνειρο των ανθρώπων που εργάστηκαν το 1964 για μια μεγάλη ομάδα που θα εκπροσωπεί την πόλη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, που θα αγωνίζεται με περηφάνια και δεν θα υποτάσσεται σε κανέναν έγινε σάρκα και οστά στην συνείδηση του κάθε Λαρισαίου όλα αυτά τα χρόνια.

Για όλους μας η ΑΕΛ είναι Λεωφόρος.

Γι αυτό σας καλούμε σαν ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς της ΑΕΛ στην πόλη να ονομάσετε μια κεντρική Λεωφόρο της πόλης σε Λεωφόρο ΑΕΛ που αποτελεί χρόνιο αίτημα μας μετά από προτροπή μελών του Σωματείου μας.

Στις μέρες μας παρουσιάζεται μια σημαντική ευκαιρία καθώς το πρόσφατα παραδοθέν τμήμα της λεωφόρου που αρχίζει από την ΔΕΥΑΛ και καταλήγει στον κόμβο της Εθνικής Οδού Λάρισας-Τρικάλων δεν έχει ονομαστεί ακόμη.

Κύριοι,
Γνωρίζουμε την αγάπη σας προς την ομάδα της πόλης και είμαστε σίγουροι πως θα προχωρήσετε άμεσα σε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο του αιτήματος μας."