Η Λαμία πέρασε σαν... σίφουνας από την έδρα του Απόλλωνα Λάρισας, νίκησε με 7-0 και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.
Η ομάδα του Μάκη Χάβου σε όλη την διάρκεια του αγώνα ήταν πολύ καλύτερη από τους Θεσσαλούς, όμως στο δεύτερο μέρος κατάφερε να πετύχει 6 τέρματα, σκοράροντας με κάθε τρόπο.
Στην βαθμολογία του δευτέρου ομίλου Λαμία και Βόλος τερμάτισαν με 4 βαθμούς, όμως οι Φθιώτες είναι εκείνοι που παίρνουν το εισιτήριο της πρόκρισης για τους «16» του θεσμού, καθώς έχουν καλύτερο συντελεστή τερμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι νικητές είχαν επτά διαφορετικούς σκόρερ, ενώ από την άλλη ο Απόλλων Λάρισας απογοήτευσε πλήρως με την εμφάνιση του, ολοκληρώνοντας την παρουσία του στο Κύπελλο με μηδέν βαθμούς.
Ξεκίνησε δυνατά...
Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Μάκη Χάβου ήταν σαφώς καλύτερη από τον αντίπαλο της.
Προσπάθησε με το... καλημέρα του παιχνιδιού να επιβάλει τον ρυθμό της και να γίνει επιθετική, ώστε να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα.
Αυτό που ήθελε, το πέτυχε, καθώς στο 10ο λεπτό ο Ασίγκμπα με ωραία κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Επστάιν, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1.
Οι φιλοξενούμενοι και στη συνέχεια είχαν το... πάνω χέρι στον αγωνιστικό χώρο, με τον Απόλλωνα να προσπαθεί κυρίως στις αντεπιθέσεις να χτυπήσουν.
Οκτώ λεπτά αργότερα, η Λαμία είχε την καλύτερη της στιγμή (εκτός από το γκολ) στο πρώτο 45λεπτο, όταν ο Επστάιν με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μαντζάρη.
Έως το φινάλε του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 0-1.
Σκόραρε με κάθε τρόπο
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξε η εικόνα του ματς, με την Λαμία να είναι συνεχώς στην επίθεση.
Αρχικά η ομάδα το Χάβου δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, όμως εν συνεχεία σε διάστημα 5 λεπτών κατάφερε να πετύχει τρία τέρματα!
Στο 64' ο Μπουλούλης με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-2, ενώ στο 67' ήταν η σειρά του Μπαράλες να σκοράρει με κοντινό πλασέ.
Η πίεση των φιλοξενουμένων συνεχίστηκε και λίγο αργότερα, στο 69', ο Κωστίκας με σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο κόντραρε κιόλας, έκανε το 0-4.
Ουσιαστικά με αυτό το σκορ η Λαμία είχε εξασφαλίσει την πρόκριση της για την επόμενη φάση του Κυπέλλου, καθώς παράλληλα ο Βόλος ήταν πίσω στο σκορ με 3-1.
Πάντως, η ομάδα του Χάβου δεν πάτησε φρένο και κατάφερε στη συνέχεια να πετύχει τρία ακόμα γκολ.
Στο 79' ο Τσούκαλος με σουτ από το ύψος του πέναλτι σημείωσε το πέμπτο γκολ της Λαμίας, ο Ρόμανιτς στο 81' με κοντινό πλασέ έκανε το 0-6 και ο Βασιλαντωνόπουλος στο 88' έγραψε το τελικό 0-7!
Η βαθμολογία του ομίλου:
1. ΑΕΚ 9 (9:2)
2. Λαμία 4 (9:3)
3. Βόλος 4 (7:5)
4. Απόλλων Λάρισας 0
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μερσέλο Τροϊζι): Μάντζαρης, Σκούπρα, Σουλιώτης, Κοντοές, Κουρτεσιώτης, Χατζής, Ράμος, Λιτένας, Μπιμάι (46' Κοντοθανάσης), Καμπέρης, Λουκάο (63' Μπέικος).
ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελισσάς, Ασίγκμπα, Καρυπίδης (57' Βασιλαντωνόπουλος), Αναστασιάδης, Παπαργυρίου (57' Μπαράλες), Σκόνδρας, Μπουλούλης, Επστάιν, Καραγκούνης (67'Κωστίκος), Ρόμανιτς, Τσούκαλος.