Η Γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΛ στα πλαίσια της ουσιαστικής και  συνεχούς προσπάθειας για την αναβάθμιση της αλλά και για την ανάπτυξη  του Γυναικείου ποδοσφαίρου, ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας σχολών  ποδοσφαίρου. Οι τρεις επίσημες σχολές της ΑΕΛ θα λειτουργήσουν σε  Ελασσόνα, Φάρσαλα και Καρδίτσα. Συγκεκριμένα οι σχολές θα  λειτουργήσουν με τα πρότυπα της Ακαδημίας της ΑΕΛ με  προπονητές-υπευθύνους άμεσους συνεργάτες της.
Και οι τρεις σχολές θα οργανωθούν και θα λειτουργούν στα πρότυπα της  κεντρικής Ακαδημίας, με το κεντρικό προπονητικό πρόγραμμα με στόχο την  σωστή εκμάθηση του ποδοσφαίρου και ανάδειξη αθλητριών που θα  στελεχώσουν την ΑΕΛ στο μέλλον. Καθ΄όλη την διάρκεια της χρονιάς θα  γίνονται έλεγχοι εφαρμογής του προπονητικού προγράμματος αλλά και των  στάνταρ λειτουργίας των σχολών, θα διοργανώνονται εσωτερικά τουρνουά  ενώ θα γίνονται και επισκέψεις των προπονητών της κεντρικής Ακαδημίας  στις σχολές για την πραγματοποίηση προπονήσεων.
Η ΑΕΛ, συνώνυμο των υποδομών και της ανάδειξης ταλέντων, είναι μία νέα  δύναμη στον χώρο του Γυναικείου ποδοσφαίρου που τολμάει και επενδύει  στην ανάπτυξη του αθλήματος και φιλοδοξεί μέσα από τέτοιες ενέργειες  να καθιερωθεί ως μία παραδοσιακή δύναμη και στο Γυναικείο ποδόσφαιρο.  Το Γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει κάνει αρκετά βήματα μπροστά  και παρουσιάζει συνεχή ανάπτυξη, αποτελεί έναν από τους καλύτερους  τρόπους άσκησης των νεαρών κοριτσιών με σημαντικά οφέλη για την σωστή  ανάπτυξη του σώματος ενός παιδιού, βελτίωσης της μυϊκής μάζας και της  οστικής πυκνότητας, με αρκετές έρευνες να δείχνουν την καλύτερη  λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και προφύλαξης μελλοντικά από  καρδιοαγγειακά και εγκεφαλικά επεισόδια, ενώ παράλληλα τους προσφέρει  την δυνατότητα να εξελίξουν σημαντικά στοιχεία του χαρακτήρα τους όπως  εξωστρέφεια, αυτοπεποίθηση, ομαδικότητα, συνεργασία, πειθαρχεία,  σεβασμό, επιμονή, υπομονή και θάρρος.
Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις με αναλυτικές  πληροφορίες για κάθε Σχολή ξεχωριστά. Προς το παρών οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να επικοινωνήσουν για πληροφορίες στο 6973826490.