Έμειναν στην ισοπαλία σε ένα αδιάφορο παιχνίδι. Ο λόγος για Παναχαϊκή και Απόλλων Λάρισας, που αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στην Αγυιά, τη Μεγάλη Τρίτη (27/4), για την 1η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λίγκας 1.

Με αυτό τον τρόπο, οι «κοκκινόμαυροι» διατηρήθηκαν στην 7η θέση με 30 βαθμούς και σε περίπτωση μίας ακόμη νίκης θα εξασφαλίσουν και μαθηματικά την παραμονή στη δεύτερη κατηγορία. Από την άλλη, η ομάδα του Κώστα Φραντζέσκου παρέμεινε στην 8η θέση με 25 πόντους και στο -6 από την προτελευταία Α.Ε. Καραϊσκάκης.

Στο αγωνιστικό σκέλος, η Παναχαϊκή είχε την πρώτη ευκαιρία στο ματς στο 2’, με τον Μπάτροβιτς να εκτελεί ένα κόρνερ, τον Γιούση να πιάνει την κεφαλιά, αλλά την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 13’, ο Ανάκογλου ανέτρεψε τον Γιάκο μέσα στην περιοχή και ο Βάτσιος έδειξε πέναλτι για τον Απόλλωνα Λάρισας. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σκούπρα, ωστόσο ο Κολοβούρης έπεσε σωστά και απέκρουσε την μπάλα, κρατώντας το 0-0. Στο 23’, ο Μπάτροβιτς εκμεταλλεύτηκε την πολύ καλή σέντρα του Σταμόπουλου, έκανε το πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αστρά για το 1-0.

Στο 29’, οι «κυανόλευκοι» κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι σε χέρι του Μουστακόπουλου μέσα στην περιοχή της Παναχαϊκής, με τον Γιάκο αυτή τη φορά να εκτελεί και να σκοράρει για το 1-1. Έξι λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 35’, ο Ντα Κάμπο δοκίμασε ένα σουτ αναγκάζοντας τον Κολοβούρη να μπλοκάρει με διπλή επέμβαση. Στο 39’, ο Μπάτροβιτς εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, με τον Αστρά ωστόσο να διώχνει σε κόρνερ.

Η πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου καταγράφηκε στο 63’ από ένα σουτ του Μουστακόπουλου, το οποίο μπλόκαρε ο Αστράς. Δευτερόλεπτα μετά, ο Τασιούλης επιχείρησε να πλασάρει τον γκολκίπερ της Παναχαϊκής, που απέκρουσε σε κόρνερ. Πέντε λεπτά μετά, ο Γιάκος δοκίμασε ένα γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 80’, ο Αραβίδης έκανε το σουτ, με τον Αστρά να αποκρούει εντυπωσιακά.

Στο 83’, ο Ομπράνοτοβιτς βγάζει τη σέντρα, ο Αθανασιάδης πιάνει την κεφαλιά, αλλά ο Κολοβούρης μπλοκάρει. Στο 87’, ο Τασιούλης μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε έξω. Δύο λεπτά μετά, ο Ομπράντοβιτς έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνάει άουτ. Από εκεί και πέρα το σκορ δεν άλλαξε και έτσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από έναν βαθμό.

Την αναμέτρηση διηύθυνε ο Βάτσιος του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής, με βοηθούς τους Φωτόπουλο του Συνδέσμου Αθήνας και Στεφανή του Συνδέσμου Καρδίτσας. Τέταρτος ρέφερι ήταν ο Κατοίκος του Συνδέσμου Αθήνας.

Kίτρινες: 38’ Μπαλογιάννης

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Χρήστος Καραπίτσος): Κολοβούρης, Μαρκοπουλιώτης, Πατάπης (10’ λ.τρ. Μπρους), Μπελεζάκης (81’ Τσερούτι), Σταμόπουλος, Μουστακόπουλος, Ανάκογλου, Γιούσης (81’ Σκεπετάρης), Μπάτροβιτς (67’ Κουσκουνάς), Μασούρας, Παπαδόπουλος (67’ Αραβίδης).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Κώστας Φραντζέσκος): Αστράς, Μπάλλας, Μπάμπης, Ντε Κάμπο (59’ λ.τρ. Αθανασιάδης), Σέχου, Λίταινας (77’ Ομπράντοβιτς), Μπαλογιάννης (59’ Τασιούλης), Μόρας, Καμπέρης (77’ Λούκας), Γκόλιας (3’ λ.τρ. Σκούπρα), Γιάκος.

a-sports.gr