Την ήττα μετά από καιρό γνώρισε στις Σέρρες ο Απόλλωνας Λάρισας.

Ο Πανσερραϊκός ήταν αποφασισμένος να επιστρέψει στις νίκες, ώστε να μείνει «ζωντανός» στη μάχη της σωτηρίας στην Β’ Εθνική, κάτι το οποίο κατάφερε, επικρατώντας με 2-1 του Απόλλωνα Λάρισας το απόγευμα του Σαββάτου (10/3) για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Τα «λιοντάρια» μετά από αυτό το τρίποντο έφτασαν τους 19 στο βαθμολογικό πίνακα και παρά το γεγονός ότι η θέση τους είναι ακόμη δύσκολη στο κυνήγι της παραμονής στην κατηγορία έδειξαν εντός αγωνιστικού χώρου ότι θα παλέψουν μέχρι τέλους. Από ένα ημίχρονο το ματς, με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο τέλος του πρώτου μέρους με 2-0 με δύο γκολ του Γκούρτσα, ωστόσο στο τέλος να δίνουν χώρο στον Απόλλωνα, ο οποίος μείωσε σε 2-1 με τον Μαυρία στο 84’ για το τελικό 2-1, αγχώνοντας στο τέλος τους γηπεδούχους. Η ομάδα της Λάρισας έμεινε στους 34 βαθμούς, με τους Σερραίους να βάζουν τέλος στο σερί των νικών τους.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να «καθαρίσουν» από νωρίς το ματς. Τα «λιοντάρια» πήραν την υπεροχή του αγώνα και προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Απόλλωνα Λάρισας, κάνοντας φανερό ότι είναι εκείνα που θέλουν περισσότερο τους τρεις βαθμούς της νίκης. Η υπεροχή των γηπεδούχων αποτυπώθηκε στο σκορ στο 31’ της αναμέτρησης με τον Δημήτρη Γκούρτσα να σκοράρει με ωραίο σουτ και να ανοίγει τον δρόμο για τη νίκη στην ομάδα του. Ο επιθετικός της ομάδας των Σερρών ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο πρώτο μέρος του αγώνα, καθώς στο 38’ σκόραρε εκ νέου έπειτα από ασίστ πάρε-βάλε του Ορφανίδη, κάνοντας σε κενή εστία με κοντινό σουτ το 2-0. Το γκολ αυτό ήταν το 10ο για εκείνον στο φετινό πρωτάθλημα, όντας ο ηγέτης των Σερραίων τη φετινή σεζόν

Τα «λιοντάρια» στην επανάληψη του παιχνιδιού επέλεξαν να ρίξουν τον ρυθμό του αγώνα, δίνοντας έτσι το χώρο στην ομάδα του Θεοδοσιάδη να δημιουργήσει ευκαιρίες, κάτι το οποίο δεν είχε καταφέρει στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι όλο και περισσότερο έβγαιναν μπροστά από την εστία του Ρίστιτς, όμως δεν μπορούσαν να σκοράρουν. Μεγαλύτερη ευκαιρία τους ήταν το δοκάρι που είχαν με τον Αγροδήμο, ο οποίος παρά το λάθος και την ασίστ του αντίπαλου πορτιέρο δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ωστόσο, έτσι όπως έπαιζαν οι δύο ομάδες ήταν θέμα χρόνου να μπει το γκολ για τον Απόλλωνα, κάτι το οποίο έγινε στο 84’ με τον Μαυρία. Αυτό το γκολ αφύπνισε τους γηπεδούχους, οι οποίοι ήλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα στη συνέχεια και έτσι μπόρεσαν να φτάσουν σε μία υπερπολύτιμη νίκη για τη συνέχεια της σεζόν.

Κίτρινες: 22’ Σιάκκας, 61’ Ορφανίδης, 90+1 Αναστόπουλος, 90+2 Γκούρτσας

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τσιμεντερίδης (Κοζάνης) με βοηθούς τους Μωυσιάδης, Φαλτάκας (Γρεβενών). Τέταρτος ρέφερι ήταν ο Κιγιντζής (Ξάνθης)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Α.Χαραλαμπίδης): Ρίστιτς, Ορφανίδης (68’ Ναζίμ), Ποζατζίδης, Τσελεπίδης, Σιάκκας, Αναστασόπουλος, Κρητικός (60’ Δημτσιός) Παπουτσογιαννόπουλος (46’ Χατζητερζόγλου), Κάκκο, Πόζογλου, Γκούρτσας

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ν.Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου Β., Χατζής (80’ Γαρυφαλλόπουλος), Μαυρίας, Αγροδήμος, Κανούλας, Σουλίδης (76’ Τσαναγουίτ), Τσιλούλης (67’ Καρακατσάνης)

a-sports.gr