Ένα γκολ με εντυπωσιακή κεφαλιά από τον Αναστασόπουλο στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για την ΑΕΛ, ώστε να της δώσει τη νίκη με 1-0 επί της Ξάνθης και μαζί το δικαίωμα να παραμείνει στη Super League και την επόμενη σεζόν.
Οι "βυσσινί" ήταν καλύτεροι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και επικράτησαν δίκαια. Έτσι, οι Λαρισαίοι έφτασαν τους 28 βαθμούς και σε συνδυασμό με την ήττα του Λεβαδειακού από την ΑΕΚ, ξέφυγαν με +5 από τους Βοιωτούς, μόλις με μία αγωνιστική να απομένει για το φινάλε του πρωταθλήματος.

Τα αρχικά πλάνα
Ο Αντρέ Πάους παρέταξε τους Θεσσαλούς με 4-2-3-1, τον Θεοδωρόπουλο στο τέρμα και μπροστά του από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα τους Ναβάρο, Φάρκας, Γκόλια, Αβραάμ. Φατιόν και Αναστασόπουλος ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, με τους Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς στις πτέρυγες και τον Βαρέλα πίσω από τον προωθημένο Ναζλίδη.
Παρόμοια διάταξη και από τον Ράζβαν Λουτσέσκου, ο Ζίφκοβιτς ήταν στην εστία, οι Μπαξεβανίδης (δεξιά), Γουάλας μπακ και οι Λισγάρας, Καρασαλίδης στόπερ. Ντε Λούκας, Λουσέρο ήταν οι δύο στον άξονα και οι Πιτσέλι, Βασιλακάκης, Λάζιτς συνέθεσαν την τριάδα που τροφοδοτούσε τον Ναζλίδη, ο οποίος βρέθηκε στην κορυφή της επόθεσης.
"Συστημένο"
Μετά από ένα κακό και χωρίς φάσεις πρώτο 20λεπτο, η ΑΕΛ μπόρεσε να προηγηθεί με την πρώτη της ουσιαστικά ευκαιρία. Ο Ναβάρο στο 24' έκλεψε την  μπάλα και έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Αναστασόπουλος με "καρφωτή" κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής έκανε το 1-0 για την ομάδα του.Στο 30' ο Μπαξεβανίδης απέκρουσε ακριβώς πάνω στη γραμμή της εστίας την μπάλα μετά από σουτ του Ναζλίδη, ενώ στο 43' ο Ζίφκοβιτς είπε "όχι" στο πλασέ του Αβραάμ από πλεονεκτική θέση.
Σωτήρια επέμβαση
Η Ξάνθη δεν απείλησε ουσιαστικά ποτέ τον Θεοδωρόπουλο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά το έκανε με το ξεκίνημα του δεύτερου στην προσπάθειά της να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 51' ο Βασιλακάκης γύρισε από δεξιά την μπάλα ανάμεσα σε πέναλτι και μικρή περιοχή, όπου ο Λάζιτς έκανε το σουτ, αλλά είδε τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ να αποκρούει ενστικτωδώς με το πόδι σε κόρνερ.
Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Λισγάρας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πήραν ξανά τα ηνία της αναμέτρησης, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες. Πιο χαρακτηριστική αυτή του Αγκάνοβιτς, ο οποίος στο 55' ανενόχλητος από απόσταση αναπνοής έστειλε την μπάλα άουτ.
Δεν άλλαξε τίποτα
Στο 61' ο Ζίφκοβιτς είπε "όχι" στο πλασέ του Ναζλίδη, με τον Ντέλετιτς να σουτάρει στη συνέχεια άουτ κι αυτή ήταν η τελευταία φάση με ξεκάθαρες προϋποθέσεις για γκολ.
Οι αλλαγές που ακολούθησαν και οι εντός λογικού πλαισίου καθυστερήσεις των γηπεδούχων βοήθησαν την ΑΕΛ να κάνει τη δουλειά της και να κρατήσει το "φτωχό", αλλά πολύτιμο για αυτή 1-0.
ΑΕΛ (Αντρέ Πάους, 4-2-3-1 ): Θεοδωρόπουλος - Ναβάρο, Φάρκας, Γκόλιας, Αβραάμ - Φατιόν, Αναστασόπουλος - Ντέλετιτς (90'+4' Λαμπρόπουλος) , Βαρέλα (61' Μονιάκης), Αγκάνοβιτς (89' Μασούρας) - Ναζλίδης
Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Ζίφκοβιτς - Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης (69' Φλίσκας), Γουάλας - Ντε Λούκας, Λουσέρο - Πιτσέλι (25' Σολτάνι), Βασιλακάκης (69' Τριάδης), Λάζιτς – Γιουνές
novasports.gr