Με ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΑΕΛ, αφού ευχαριστεί τον κόσμο για την δυναμική παρουσία του, επισημαίνει πως θα κάνει καταγγελία στους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς κατά του Λεβεντογιάννη, που είχε προκλητική συμπεριφορά.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Αντώνης Λεβεντογιάννης είναι πρόεδρος της ΠΑΕ, ωστόσο είναι ο γενικός αρχηγός. Παράλληλα, καλούνται τους φίλους της ΑΕΛ που κάθονταν πάνω από τον πάγκο της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» να βοηθήσουν την ΠΑΕ να κινηθεί νομικά κατά των Λεβεντογιάννη-Βελέντζα που προκαλούσαν την εξέδρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

1. Η ΠΑΕ ΑΕΛ θέλει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της στους τουλάχιστον 12000 οπαδούς της οι οποίοι βοήθησαν τους παίκτες και τους προπονητές να πετύχουν αυτή τη μεγάλη νίκη και να επαναφέρουν την ομάδα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Σε αυτό το γήπεδο με αυτό τον κόσμο η ΑΕΛ δεν παίζει με 14 παίκτες σε κάθε αγώνα αλλά με 20. Συγχαρητήρια όχι μόνο για τη φωνή τους αλλά και για τη συμπεριφορά τους.

Συγχαρητήρια γιατί δεν αντέδρασαν στις αλήτικες και αδικαιολόγητες προκλήσεις του γνωστού στο Αθηναϊκό ποδόσφαιρο Λεβεντογιάννη και του γνωστού από τη δράση του στην Ηλιούπολη, μαζί με τον Τσακογιάννη, Βελέντζα.

Συγχαρητήρια γιατί δεν αντέδρασαν στις προκλήσεις του προπονητή με το βαμμένο μαλλί που έκανε καριέρα με την "παράγκα" και μόνο σε ομάδες της "παράγκας".

2. Η ΠΑΕ ΑΕΛ παρακαλεί τους οπαδούς, τους οποίους εξύβρισαν οι Λεβεντογιάννης-Βελέντζας και αυτούς στους οποίους έδειξε τα γεννετικά του όργανα ο Λεβεντογιάννης, να προσέλθουν στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ και να δώσουν τα στοιχεία τους ώστε το νομικό μας τμήμα να συντάξει μήνυση για τη διάπραξη αδικημάτων, τόσο του κοινού ποινικού δικαίου όσο και του νέου αθλητικού νόμου με τα ιδιώνυμα αδικήματα, γιατί αυτό αποτελεί απαίτηση των οπαδών μας αλλά και των εισαγγελικών αρχών της Λαρίσης.

3. Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα συντάξει καταγγελία την οποία θα καταθέσει τόσο στην επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ, για τα αδικήματα που διέπραξε ο Λεβεντογιάννης αφού κατέχει τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ Απόλλωνα, όσο και στους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς κ. Σιμιτζόγλου και κ. Μπαξεβάνη αλλά και στον πρόεδρο της ΔΕΑΔ, γνωστό δικηγόρο των Αθηνών, Νίκο Δαμασκόπουλο.

Ειδικά ο Λεβεντογιάννης που κατέχει τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ Απόλλωνα, άγνωστο πως, αφού είναι γνωστή η δράση του και οι συμπεριφορές από την εποχή του ΠΑΟ Ρουφ, που δίπλα από τον πάγκο εκτόξευαν και κάρφωναν τις φωτοβολίδες στην κοιλιά αντιπάλων ποδοσφαιριστών, με τελευταίο θύμα τον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Πάνο όταν έπαιζε στην Παναχαϊκή, θα πρέπει να απολογηθεί και να τιμωρηθεί διότι απαγορεύεται ρητώς ο πρόεδρος να κάθεται στον πάγκο. Αυτός όχι μόνο παραμένει στον πάγκο αλλά προκαλεί συνεχώς επεισόδια και γίνεται ανεκτός από τους παρατηρητές που ορίζει η Football League.

Κούγιας: "Διδάσκουμε ποδοσφαιρικό πολιτισμό"

Απαντώντας σε δημοσιεύματα που έκαναν αναφορά για μπράβους στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας απάντησε με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα των “βυσσινί”.

Aναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφει ο Αλ. Κούγιας:

“Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι σε διάφορα sites δημοσιεύεται η ψευδής είδηση ότι δήθεν δημιούργησα επεισόδιο στη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι της ΑΕΛ με τον Απόλλωνα και ότι δήθεν στο χώρο της συνέντευξης υπήρχαν μπράβοι.

Την είδηση διαψεύδω ως ακραία ψευδή και συκοφαντική και θα προσφύγω στα δικαστήρια.Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.

Ενώ βρισκόμουν προς το πίσω μέρος της συνέντευξης, όπως πάντα ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟΣ, ξαφνικά μπήκε μέσα στη συνέντευξη τύπου ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Απόλλων Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, γνωστός σε μένα από τη συμπεριφορά του στο Αθηναϊκό ποδόσφαιρο με την ομάδα της Πεύκης, ο οποίος, με απειλητικό ύφος κι ενώ εγώ δεν σηκώθηκα καν από το κάθισμά μου, παρουσία τουλάχιστον 20 δημοσιογράφων από την Αθήνα και από τη Λάρισα, μου απηύθυνε τη φράση, αναφερόμενος πιθανώς στα όσα είπα στη συνέντευξη που έδωσα στον OTE TV μετά τη λήξη του αγώνα, ρωτώντας με “εμάς είπες συμμορία και βρώμικη ομάδα;”.

Εγώ του απήντησα “ναι εσάς είπα γιατί έχεις μαζέψει στον Απόλλωνα τον Βελέντζα, που στην περίοδο των στημένων της Ηλιούπολης ήταν μαζί με τον Τσακογιάννη, τον Κατσίγιαννη που ειναι γνωστή η παρουσία του στα Χανιά και είναι εντελώς άσχετος με τον Απόλλωνα και κανείς δεν γνωρίζει τι εργασία κάνει εκεί, τον Λεβεντογιάννη που γνωρίζει όλη η Αθηναϊκή κοινωνία τι έκανε στον ΠΑΟ Ρουφ όταν καρφώνανε τις βολίδες στην κοιλιά των αντιπάλων, όπως κάνανε στον ποδοσφαιριστή Πάνου, τότε στην Παναχαϊκή τώρα στον Απόλλωνα, τον γνωστό για τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων Κοτταρά, τον Στράτο Γιδόπουλο και γιατί επί των ημερών σας ο Απόλλωνας βρίσκεται στον πίνακα των ομάδων με τα στημένα παιχνίδια”. Αυτός τότε σηκώθηκε και έφυγε χωρίς να υπάρξει καμιά συνέχεια. 

Μετά από αυτό το επεισόδιο μπήκε μέσα, χωρίς να έχει καμιά δουλειά, ο Λεβεντογιάννης και άρχισε να διαπληκτίζεται με τους δημοσιογράφους και να απευθύνει σε αυτούς χυδαίες φράσεις και απειλές και απομακρύνθυκε από την ομάδα security χωρίς κανείς να τον πειράξει. Αυτή είναι η αλήθεια και καμία άλλη.

Όσων αφορά τα μη φιλοξενίας παραχώρησα την προσωπική μου σουίτα στους φιλοξενούμενους, τους υποδέχθηκα ο ίδιος, τους εξασφάλισα τη διατροφή τους και αναχώρησα για να παρακολουθήσω το παιχνίδι μαζί με τους οπαδούς όπως συνηθίζω. Μάλιστα απενεργοποίησα τα ασανσέρ για να μην τους ενοχλήσει κανείς.

Μετά το τέλος του αγώνα δεν τους ενόχλησε επίσης κανείς όπως μπορεί να βεβαιώσει ο παρατηρητής, οι αστυνομικοί και οι δημοσιογράφοι.

Οι άνθρωποι της ΠΑΕ Απόλλων σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα έβριζαν χυδαία τους πάντες και κατόπιν εντολής μου όλοι οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΑΕΛ αποχώρησαν από τον χώρο για να μην δώσουν δικαίωμα.

Για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα η ΠΑΕ ΑΕΛ έχει εκδόσει ανακοίνωση και αναφέρομαι σε αυτή.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ επί των ημερών μου, ακόμα και σε παιχνίδια που χάσαμε όπως με την ΠΑΕ Κέρκυρα και την ΠΑΕ Παναιγιάλειος αλλά και σε κρίσιμα παιχνίδια όπως με την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και με την ΠΑΕ Τρίκαλα, εισέπραξε τις ευχαριστίες των φιλοξενούμενων γιατί στην κυριολεξία διδάσκει ποδοσφαιρικό πολιτισμό και φιλοξενία”.