Η πρώτη εμφάνιση του Ερμή Αγιάς-Λάρισας στο κλειστό της Νεάπολης συνδυάστηκε με μία δύσκολη, αλλά σπουδαία νίκη επί του Αμύντα με σκορ 75-74.

Οι παίκτες του Γιώργου Παππά κατέκτησαν έτσι την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, γεμίζοντας με αισιοδοξία για τη συνέχεια, μετά από ένα δυνατό, αλλά και σκληρό παιχνίδι που κρίθηκε στην κυριολεξία στο... νήμα. Είναι ενδεικτικό ότι οι παίκτες του Αμύντα κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ μόνο στα πρώτα λεπτά του αγώνα, στη συνέχεια «κυνηγούσαν» στο σκορα, αλλά... επέστρεψαν δυναμικά 3'.35'' πριν την ολοκλήρωση όταν και πήραν «κεφάλι» στο σκορ με 67-68.

Στα τελευταία όμως λεπτά της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι με ψυχραιμία και καλές αμυντικές επιλογές πήραν τη σπουδαία νίκη, έστω και αν καρδιοχτύπησαν τους φιλάθλους τους.

Ο Ερμής κατάφερε να βρεθεί μπροστά στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο με 19-16, ανέβασε την απόδοσή του στο πολύ καλό του δεύτερο δεκάλεπτο όταν και πήρε διαφορά 13 πόντων «κλείνοντας» το ημίχρονο με 45-32, με τους Τσιλούλη και Κούκσικς να είναι «καυτοί» επιθετικά.

Οι παίκτες του Αμύντα άρχισαν να... ροκανίζουν τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο, παρουσιάζοντας ιδιαίτερη ευστοχία στα τρίποντα, αλλά ο Ερμής κατάφερε να είναι μπροστά στο σκορ με 61-56. Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι πήρε άγρια τροπή.

3'.35'' πριν το τέλος ο Ζούπας με δύο ελεύθερες βολές έκανε το 67-68, ο Λόλας έδωσε κανά προβάδισμα στον Ερμή με 79-68 και ο Τζόλος στο 2'.33'' έκανε το 72-68. Στη συνέχει με τρίποντο ο Κούκσικς ανέβασε τη διαφορά στο 75-68, 1',56''΄πριν από το τέλος. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε μία σειρά από λανθασμένες επιθετικές πρωτοβουλίες με τον Τζόλο στα 38'' να κάνει λάθος και να δίνει δύο βολές και τη μπάλα στον Αμύντα που με τους Ζούπα και Διαμαντόπουλο να διαμορφώοτν το 75-74.

Στα τελευταία αυτά δευτερόλεπτα οι δύο ομάδες «έτρεξαν» από μία επίθεση, αλλά καμία δεν ήταν εύστοχη με αποτέλεσμα η νίκη να καταλήξει στα χέρια της ομάδας του Γιώργου Παππά.

Διαιτητές: Λόρτος, Ευφραιμίδης, Κοϊμτζόγλου

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 45-32, 61-56, 75-74

ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ (Γιώργος Παππάς): Τσιαμπαλής, Τσιλούλης 15 (3), Σπυρόπουλος 2, Τζόλος 9 (2), Κόμματος 3 (8 ριμ.), Νταλός 3, Τριανταφύλλου 9 (1), Κούκσικς 20 (4), Τόζιος, Βρέττας, Λόλας 14 (7 ριμ.)

ΑΜΥΝΤΑΣ (Ζαβός): Ζούπας 14, Καμπούρης, Τοπάλι 5 (1), Διαμαντοπουλος 10 (2), Καλδής 2, Βαρδιάνος 9 (1), Κερασοβίτης 11 (1), Κουκουνιάς 13 (1), Γκαβανόπουλος 10 (2), Μέλιος.

Δήλωση Γιώργου Παππά

«Προερχόμασταν από ένα κακό αποτέλεσμα στο Πευκοχώρι και θέλαμε να αντιστρέψουμε σήμερα την κατάσταση που επικρατούσε στην ομάδα. Αντιμετωπίζαμε μία ομάδα που προερχόταν και αυτή από ήττα, μία ομάδα με πολύ καλή χημεία αφού οι παίκτες και ο προπονητής είναι πολλά χρόνια μαζί, μία ομάδα που παίζει δυνατά και σκληρά.

Ξέραμε ότι αν θέλαμε να έχουμε τύχη στο παιχνίδι θα έπρεπε να παίξουμε και εμείς δυνατά και σκληρά. Τα παιδιά έκαναν ό,τι κάναμε στις προπονήσεις αυτές τις ημέρες και καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη. Η συνέχεια είναι μεγάλη και εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να προσπαθήσουμε στις προπονήσεις να δούμε τα λάθη μας και τα βελτιώσουμε. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Αμύντα.