Πρωταθλήτρια Κεντρικής Ελλάδας για την περίοδο 2018-2019 είναι από το Σάββατο το βράδυ η ανδρική ομάδα της ΕΑΛ.
Στον τέταρτο αγώνα για την φάση των play off του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής ανδρών, επικράτησε με ολική ανατροπή της ΑΕΛ με 3-2 σετ (αφού ξεκίνησε τον πρώτο αγώνα με ήττα), πανηγύρισε τον τίτλο καθώς και την πρόκριση στο τουρνουά ανόδου για την Α’ 2 Εθνική κατηγορία.
Οι παίκτες τη ΕΑΛ δεν παρουσίασαν το ίδιο καλό πρόσωπο με τον προηγούμενο αγώνα αφού είχαν προβλήματα στην υποδοχή με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.
Το πρώτο σετ το κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι αφού από την αρχή πίεσαν στο σερβίς και κατάφεραν να δημιουργήσουν μια διαφορά έξι πόντων με αποτέλεσμα η ΕΑΛ να κυνηγάει στο σκορ.
Η ίδια εμφάνιση για τους γηπεδούχους συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ, με λάθη και χωρίς λύσεις οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 0-2.
Στο τρίτο σετ η ΕΑΛ άρχισε να βρίσκει τις λύσεις στην υποδοχή, έκανε το παιχνίδι της και μείωσε σε 1-2 σετ.
Πλέον με καλύτερη ψυχολογία μπήκε δυναμικά στο τέταρτο σετ όπου δόθηκε μεγάλη μάχη, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο. Πιο ψύχραιμοι οι παίκτες της ΕΑΛ κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα κερδίζοντας το σετ με 27-25.
Ένα σετ χώριζε την ομάδα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και οι αθλητές της ΕΑΛ δεν άφησαν την ευκαιρία να χαθεί. Με τα άψογα σέρβις του Μπαζιάνα που αποσυντόνισε την υποδοχή των αντιπάλων, τους Μαγκούτη και Ναλετάκη να έχουν υψώσει τείχος στο μπλοκ και τον Κουτσομάρκο να “βομβαρδίζει” στην επίθεση, ήταν θέμα χρόνου να τελειώσει το παιχνίδι και να πανηγυρίσουν την πρώτη θέση.
Με τη λήξη του αγώνα ακολούθησαν έντονοι πανηγυρισμοί των παικτών της διοίκησης και των φίλων της ομάδας και η συνέχεια δόθηκε σε γνωστό κλαμπ της πόλης.
Τα σετ του αγώνα: 19-25 (30′), 14-25 (22′), 25-21 (27′), 27-25 (37′), 15-8 (12′).
ΕΑΛ: (Καλύβας Α.) Μωυσιάδης Α, Μπλατσιώτης Π, Κουτσομάρκος Κ, Ναλετάκης Χ, Ζιούρκας Μ, Ματούλας Α, Γαλάνης Ε (L), Μαντάρας Κ, Μαγκούτης Γ, Τσέτσιλας Κ, Μπαζιάνας Σ, Νταφούλης Α, Πανταζόπουλος Κ, Καλύβας Α (L).
ΑΕΛ: (Καλαθάς Ν.) Βουτυρίτσας Χ, Αρχοντής Α, Δορδοκίδης Θ, Νίκητάκης Ν, Γρούσπας Π (L), Τσιώλης Ι, Τριανταφύλλου Α, Καλαθάς Ν, Κοσμάς Α, Φλώρος Π, Αλεξόπουλος Σ, Βασιλάκος Χ.
Διαιτητές: Χαρδαλίδης Ν,  Αθανασόπουλος Α, Πάϊκου Α.
Δεν πρέπει να παραλείψουμε και τους παίκτες που ήταν εκτός αποστολής στο συγκεκριμένο αγώνα, αφού όλοι τους συνέβαλαν στην πορεία και την επιτυχία της ομάδας: Πηλίτσης Α, Σιμόπουλος Α, Παπαθανασίου Α, Σιώμος Ε, Δαλάκας Χ, Πηλίτσης Π.  Συγχαρητήρια σε όλους.
Ο πρώτος στόχος της ομάδας για φέτος επετεύχθη και η πορεία συνεχίζεται πλέον στο τουρνουά ανόδου για την Α’ 2 Εθνική κατηγορία που θα διεξαχθεί από 1 ως 5 Μαΐου σε πόλη που αναμένεται να οριστεί.
Εκεί η ΕΑΛ θα βρει αντιμέτωπες τις ομάδες: Άρη Θεσσαλονίκης, Φ.Ε.Σ. Αριστοτέλη Σκύδρας, Α.Σ. Ερμογένη Ξάνθης και Πανηπειρωτικό Γ. Σ. Ιωαννίνων.