Με δύο γκολ του Ντέλετιτς, από το πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΛ επικράτησε της Λαμίας εκτός έδρας και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Πλέον οι «βυσσινί» παίρνουν πολύ μεγάλη ανάσα και πηγαίνουν στο +9 από τη ζώνη του υποβιβασμού βλέποντας πλέον σαφώς και πιο ψηλά.
Έχοντας βελτιωθεί αισθητά από τη μέρα που ανέλαβε ο Ηλίας Φυντάνης οι «βυσσινί» έγιναν η πρώτη ομάδα που κερδίζει φέτος στο ΔΑΚ και έτσι μπαίνουν σταδιακά σε τροχιά Ευρώπης!
Οι Θεσσαλοί παίζοντας πολύ καλά για ένα ημίχρονο το απογευμα της Κυριακής (17/12), κλείδωσαν το διπλό με τα δύο γκολ του Ντέλετιτς και έτσι πήγαν στο +9 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Μπορούν, συνεπώς, να είναι στο εξής πιο άνετοι και να πάνε στη διακοπή των Χριστουγέννων με χαμόγελα.
Από την άλλη, κάποια στιγμή θα ερχόταν και η ήττα για τη Λαμία, η οποία την αγνοούσε εδώ και επτά αγωνιστικές. Δεν ήταν καλή σε αυτό το ματς, δεν της πήγε κιόλας από την αρχή και έτσι δεν κατάφερε αυτή τη φορά να πάρει κάτι. Ο Πίτι δεν ήταν καλός και δεδομένου ότι έλειπαν για διαφορετικούς λόγους Βάντερσον και Ακόστα, υπήρχε πρόβλημα μεσοεπιθετικά.
Πολυτιμότερος του αγώνα ο Ντέλετιτς, αλλά αρκετά καλοί για την ΑΕΛ και οι Αγκάνοβιτς και Κριζμάν. Κλειδί οι κόντρες που έβγαλαν οι παίκτες του Φυντάνη πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα της Λαμίας, η οποία έδειξε αποδιοργανωμένη χωρίς τον Αναστασιάδη, όπως συνέβη και στα Ιωάννινα.
Εξαιρετικό ήταν το πρώτο ημίχρονο για την ΑΕΛ, η οποία πήγε το ματς ακριβώς όπως το ήθελε. Από τα πρώτα λεπτά πήρε τον έλεγχο του αγώνα δείχνοντας διάθεση να κάνει εκείνη παιχνίδι πρωτοβουλίας αν και εκτός έδρας. Η Λαμία δεν είχε πρόβλημα με αυτό, αφού ούτως ή άλλως της αρέσει να περιμένει.
Πολύ γρήγορα, όμως, φάνηκε πως οι Φθιώτες δεν πατούσαν τόσο καλά αμυντικά όσο σε προηγούμενα παιχνίδια. Πρώτος το αντιλήφθηκε ο Μπάμπης Τεννές, ο οποίος ζητούσε από τους παίκτες του να έχουν καλές επιστροφές και να προσέχουν τις κόντρες που έβγαζαν οι Θεσσαλοί, αλλά αυτό δεν έγινε.
Έτσι στο 18' η Λαμία την πλήρωσε. Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν την κόντρα, ο Αγκάνοβιτς βρήκε τον Ντέλετιτς και εκείνος έκανε το 0-1. Οι «κυανόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν χωρίς όμως να κάνουν κάτι ουσιαστικό και στο 31' την πάτησαν ξανά με τον ίδιο τρόπο. Η ΑΕΛ αναπτύχθηκε και πάλι γρήγορα, ο Κριζμάν έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντέλετιτς και εκείνος έγραψε το 0-2.
Κάπου εκεί συνήλθε η Λαμία, η οποία έψαξε μέχρι το ημίχρονο τρόπο για να μειώσει στο σκορ. Δεν τα κατάφερε, όμως, έχοντας μόνο ένα σουτ του Μπλάζιτς και το ακυρωθέν γκολ του Βουό, σε μία δύσκολη φάση. Δημιουργικά το πρόβλημά της ήταν μεγάλο για ένα ακόμη ματς, ενώ ο Μπόζοβιτς αντέδρασε σωστά στις λιγοστές φορές που χρειάστηκε.
Με δοκάρι ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τη Λαμία, η οποία μόλις στο 48' άγγιξε το γκολ με το δυνατό σουτ του Αναστασόπουλου. Όλα θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά εάν είχε μπει το γκολ για τους Φθιώτες, αλλά από τη στιγμή που αυτό δεν έγινε ούτε τότε, αλλά ούτε και στα επόμενα λεπτά, το παιχνίδι πήγε τελείως στα μέτρα της ΑΕΛ.
Η Λαμία πήρε την μπάλα, αλλά ήταν εντελώς ακίνδυνη. Οι Θεσσαλοί της είχαν δώσει χώρο και περίμεναν με διπλή ζώνη άμυνας στα μετόπισθεν. Έκλειναν έτσι καλά όλους τους διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή και όποτε μπορούσαν, προσπαθούσαν να βγάλουν και αντεπίθεση.
Σταδιακά η ΑΕΛ σταμάτησε να βγαίνει και στην κόντρα και προτίμησε απλά να αμυνθεί όσο καλύτερα μπορούσε. Αυτό δεν ήταν και ιδιαίτερα δύσκολο απέναντι σε μία ομάδα που δεν είχε καμία φαντασία στο παιχνίδι της. Δεν ήταν καλά και ο Πίτι και αυτό μεγάλωνε το πρόβλημα για τους Φθιώτες. Ο Ισπανός, μάλιστα, αντικαταστάθηκε στο 61' με τον Φράγκο να παίρνει τη θέση του.
Το τελευταίο τέταρτο το ματς ήταν ένας ανούσιος μονόλογος της Λαμίας. Δεν μπορούσε να παίξει σωστά από τα πλάγια, δεν υπήρχαν χώροι για να περάσει κάθετες και το αποτέλεσμα ήταν να γίνονται οι σέντρες η μία μετά την άλλη. Ωστόσο, καμία εξ αυτών δεν δημιούργησε ουσιαστικό πρόβλημα στους «βυσσινί», οι οποίοι άντεξαν στην πίεση μέχρι το τέλος.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σκουλάς (Θεσσαλίας), βοηθοί του οι Ευθυμιάδης (Πιερίας) και Δίπλαρης (Καρδίτσας), ενώ τέταρτος ο Ζαχαριάδης (Μακεδονίας).
Κίτρινες: 78' Βουό, 88' Κουκόλης - 44' Αγκάνοβιτς, 63' Ντέλετιτς, 77' Γουάλας
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Κουκόλης, Όμο, Παντελιάδης (28' Τσούκαλος), Μπλάζιτς, Αναστασόπουλος, Πίτι, Καραγιάννης, Βασιλαντωνόπουλος, Βουό.
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς (77' Μπάλλας), Κρίζμαν (88' Μασούρας), Ναζλίδης.

a-sports.gr