Τεράστια νίκη για την ΑΕΛ, που πήρε το ντέρμπι με τον Απόλλωνα με 1-0 (πολλά παράπονα από τους φιλοξενούμενους) και ανέβηκε και πάλι -έστω και προσωρινά- στην κορυφή.

Το παιχνίδι, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν αρκετά κλειστό, με τον Απόλλωνα να έχει στο μυαλό του και την ισοπαλία. Έτσι, η Λάρισα που είχε τον έλεγχο, δεν μπορούσε να απειλήσει τον Αποστολίδη, παρουσιάζοντας προβλήματα στον άξονα στο κομμάτι της δημιουργίας. Τα λάθη ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα, με τους παίκτες των δύο ομάδων, ειδικά των γηπεδούχων, να βγάζουν αρκετό άγχος, με κακές επιλογές και εκτελέσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η φάση του 28ου λεπτού, όταν ο Ουρτάδο βγήκε στην κόντρα και έπιασε για πρώτη φορά ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα, όμως κατάφερε να πάρει την χειρότερη απόφαση. Αντί να σουτάρει, προτίμησε να δώσει πάσα και μάλιστα, ανάμεσα από τους δύο συμπαίκτες του που είχαν ακολουθήσει την εξέλιξη της φάσης, με την ευκαιρία να περνά ανεκμετάλλευτη.

Όσο περνούσε η ώρα και προς το τέλος του πρώτου μέρους, οι «βυσσινί» ανέβασαν στροφές και πίεσαν πιο πολύ, χωρίς, όμως, να μπορούν να δημιουργήσουν διαδρόμους. Μοναδική εξαίρεση, το σουτ του Μπόγιοβιτς στο45’, με τον Αποστολίδη να μην ανησυχεί, πάντως, αφού ήταν σε σωστή θέση και μπλόκαρε εύκολα. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με το ματς να μην έχει ούτε σκορ, αλλά ούτε και ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός άνοιξε σε σχέση με το πρώτο μέρος, με την ΑΕΛ να είναι πιο κινητική. Σε αυτό, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο και η είσοδος του Βαρέλα στην θέση του - πολύ κακού σήμερα - Πάτο, ο οποίος είχε πολλά λάθη στο ενεργητικό του. Με την κίνηση αυτή,, οι «βυσσινί» απέκτησαν επιθετική… πνοή, αναγκάζοντας ταυτόχρονα και τον Απόλλωνα να μην βγαίνει με πολλούς παίκτες στην κόντρα. Όταν, μάλιστα, ο Τσιώλης πέρασε στην θέση του Μπανούση τον Κουτσινικούλη, με στόχο να ρισκάρει και να ανεβάσει την ομάδα του, η Ταξιαρχία αντικατέστησε άμεσα τον Τζιώρα με τον Καμαρά, οπισθοχωρώντας ακόμα πιο πολύ για να χτυπήσει στην κόντρα.

Το παιχνίδι, πλέον, είχε ένα… αφεντικό και αυτό ήταν η Λάρισα, που πίεζε και έβγαλε, έστω και με καθυστέρηση, αρκετό πάθος, με την κερκίδα να το νιώθει και να δίνει την δική της ώθηση. Στην πρώτη πολύ καλή στιγμή ο Κουτσιανικούλης άνοιξε ωραία στον Βαρέλα στο 69’, με τον δεύτερο να κάνει το σουτ και τον Αποστολίδη να μαζεύει. Ο τερματοφύλακας της Ταξιαρχίας είχε απάντηση, όμως ένα λεπτό αργότερα έμελλε να είναι ο… μοιραίος. Μετά από όμορφο συνδυασμό των γηπεδούχων, ο Μπόγιοβιτς βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, με τον Αποστολίδη να πέφτει στα πόδια του, να τον ανατρέπει και τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Σέρβος επιθετικός, ήταν αυτός που ανέλαβε και την εκτέλεση, δεν λάθεψε και άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενος το πρώτο πέναλτι της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα, μετά από 22 αγωνιστικές.

Το γκολ αυτό έβαλε φωτιά στο γήπεδο, με τους οπαδούς να τραγουδούν εν χορό! Και λίγο έλειψε, στην επόμενη φάση να έχουν ακόμα ένα λόγο να πανηγυρίζουν, αφού ο Μαρουκάκης έφυγε στην κόντρα, ο Αποστολίδης βγήκε έξω δεξιά από την περιοχή του, ο φορ της ΑΕΛ πρόλαβε να πλασάρει, με την μπάλα να μην του κάνει το χατήρι. Το ματς πήρε άγρια ομορφιά, ο Απόλλωνας έψαξε την απάντηση και πίεσε. Στην μόνη φάση που απείλησε, πάντως, ο Κομεσίδης έκοψε τον Βάντερσον, με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι και τον διαιτητή να δείχνει «παίζεται».

Τα τελευταία λεπτά είχαν πολύ ένταση, όχι όμως και φάσεις με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή να ξεσηκώνει την κερκίδα και τους παίκτες της Λάρισας να πανηγυρίζουν ένα υπερ-πολύτιμο τρίποντο. Κάπως έτσι η Λάρισα πανηγύρισε τη νίκη και ανέβηκε εκ νέου στην κορυφή περιμένοντας το παιχνίδι της Κέρκυρας με τα Τρίκαλα για να μάθει που θα βρίσκεται στο τέλος της 22ης αγωνιστικής.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Νικολακάκης, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Μονιάκης, Μπανούσης (64' Κουτσιανικούλης), Ουρτάδο, Αναστασόπουλος, Πάτο (46' Βαρέλα), Μπόγιοβιτς (86' Λαμπρόπουλος), Μαρουκάκης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Δεληζήσης, Πάνος, Κύργιας, Ψιάνος, Φατιόν, Στεργίδης (52' Φαρινόλα), Σουνάς (81' Μπουντόπουλος), Κονέ, Βάντερσον, Τζιώρας (65' Καμαρά).

Ένταση και μπουκάλια στο φινάλε

Επεισοδιακό ήταν το τέλος της αναμέτρησης στο "AEL FC Arena", ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 22η αγωνιστική της Football League, με μπουκάλι να "φεύγει" από την εξέδρα του γηπέδου, με προορισμό τον πάγκο των φιλοξενουμένων. 

Ο διαιτητής διέκοψε προσωρινά την αναμέτρηση, τη συνέχιση της οποία διέταξε λίγα δευτερόλεπτα μετά. Ένταση επικράτησε και μεταξύ των δύο πάγκων, ΑΕΛ κι Απόλλωνα Σμύρνης, στις καθυστερήσεις του ματς, ενώ μέχρι και ο Αλέξης Κούγιας μαζί με τους παίκτες προσπαθούσε να ηρεμήσει τους εξαγριωμένους φιλάθλους.

Μεγάλο "διπλό" για Κισσαμικό

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, με εξαιρετικό γκολ του Μιχάλη Αυγενικού ο Κισσαμικός, νίκησε 1-0 τον Αχαρναϊκό στο Μενίδι, για την 22η αγωνιστική της Football League.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής

Σάββατο 5 Μαρτίου

Αχαρναϊκός - Κισσαμικός 0-1 (41' Αυγενικού)

ΑΕΛ - Απόλλων Σμύρνης 1-0

Κυριακή 6 Μαρτίου

Αναγέννηση Καρδίτσας - Πανελευσινιακός (15:00, Δημ. Στάδιο Καρδίτσας)

Κέρκυρα - ΑΟ Τρίκαλα (15:00 ΟΤΕ, ΕΑΚ Κέρκυρας)

Παναχαϊκή - Πανσερραϊκός (15:00)

Αγροτικός Αστέρας - ΑΟ Χανιά (15:00, Γήπεδο «Δ. Κοντικάκης»)

Λαμία - Ολυμπιακός Βόλου ΜΑΤΑΙΩΣΗ

Παναιγιάλειος - Εργοτέλης ΜΑΤΑΙΩΣΗ

Δευτέρα 7 Μαρτίου

Καλλιθέα - Ζάκυνθος (18:00 ΟΤΕ, Δημ. «Γρ. Λαμπράκης»)

Η βαθμολογία:

1. AEΛ 47

2. Κέρκυρα 45

...................................................

3. Απόλλων Σμύρνης 45

4. Τρίκαλα 37

5. Λαμία 33

6. Κισσαμικός 33

7.  Καλλιθέα 32

8. Αχαρναϊκός 30

9. Πανσερραϊκός 28

10. Αναγέννηση Καρδίτσας 26

11. Παναιγιάλειος 26

12. ΑΟΧ 25

13. Ζάκυνθος 23

14. Παναχαϊκή 20

...................................................

15. Αγροτικός 20

16. Εργοτέλης 19

17. Ολυμπιακός Βόλου 19

18. Πανελευσινιακός 14

*Με πληροφορίες από gazzetta.gr, sport24.gr