Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι η ΑΕΛ με πολύ καλή αμυντική λειτουργία εγκλώβισε την ΑΕΚ και πήρε την ισοπαλία με 0-0.

Έτσι η ΑΕΛ πήρε έναν σημαντικό βαθμό στη μάχη για να εδραιωθεί στην πρώτη οκτάδα του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας

Από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού φάνηκε πως ο προσανατολισμός της Λάρισας ήταν να «μπλοκάρει» την ΑΕΚ και να την κρατήσει μακριά από την εστία της. Μ’ ένα σχήμα 4-1-4-1, οι γηπεδούχοι έβαλαν διπλή ζώνη άμυνας και έκλεισαν τους διαδρόμους τόσο από τον άξονα, όσο και από τα άκρα. Και η αλήθεια είναι πως το «μπλόκο» δούλεψε άψογα.

Η ΑΕΚ παρόλο που είχε στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου την κατοχή της μπάλας, δυσκολευόταν εξαιρετικά να βρει τρόπους να απειλήσει. Από τον άξονα οι κάθετες δεν περνούσαν και από τα πλάγια δεν υπήρχαν ανοικτή χώροι. Η ΑΕΚ είχε μεγάλο πρόβλημα και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά πολλές φορές ακόμα και στη διαχείριση του πολύ κακού αγωνιστικού χώρου.

Είναι ενδεικτικό πως, παρόλο που η Λάρισα έπαιζε σχεδόν σ’ ολόκληρο το πρώτο 45άλεπτο, πίσω από την σέντρα, ήταν αυτή που απείλησε πρώτη. Μ’ ένα σουτ του Λαγού στο 24’, το οποίο κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Ενώ η ΑΕΚ σ’ ολόκληρο το πρώτο 45άλεπτο, μόλις μια φορά απείλησε την εστία του Μπόζοβιτς. Στο 34’ ο Λιβάγια έστρωσε με κεφαλιά την μπάλα στον Μπακασέτα, αλλά το δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Πέραν αυτού, ουδέν.

Το σκηνικό του πρώτου ημιχρόνου, δεν άλλαξε καθόλου ούτε και στο δεύτερο. Παρόλο που η Λάρισα μπήκε δυνατά και είχε στο 47’ ένα σουτ του Κριζμάν στην αγκαλιά του Μπάρκα, στη συνέχεια κλείστηκε και πάλι στο αμυντικό της οχυρό. Και μάλιστα όσο περνούσε η ώρα, ακόμα πιο κλειστά.

Η ΑΕΚ ανέβασε ψηλά όλες τις γραμμές της, τα στόπερ έφτασαν να παίζουν ακόμα και έξω από την αντίπαλη περιοχή, αλλά διαδρόμους δεν έβρισκε. Κυκλοφορούσαν οι φιλοξενούμενοι την μπάλα, είχαν κάποια σουτ με τον Μπακασέτα και με τον Μοράν, αλλά ορθόδοξο τρόπο για να απειλήσουν δεν έβρισκαν.

Ο Χιμένεθ (από το μπουθ) έριξε στο ματς πρώτα τον Μασούντ για να βρει εμπνεύσεις και κατόπιν τον Κλωναρίδη για να βάλει ταχύτητα. Αλλά καμία από τις δυο κινήσεις, δεν έφεραν αποτέλεσμα. Ενώ η είσοδος του Γιακουμάκη στο 90’, δύσκολα θα μπορούσε να δώσει λύσεις στην ΑΕΚ. Και έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι και το τέλος του ματς.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Άντονι, Λαγός, Ντέλετιτς (53’ λ.τ. Μασούρας), Ναζλίδης (90’+ Περόνε), Μιλοσάβλιεβιτς, Κρίζμαν (85’ Χούπστεφ)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Τσινγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Μπακασέτας (90’ Γιακουμάκης), Κονέ, Μοράν, Χριστοδουλόπουλος (68’ Μασούντ), Αραούχο, Λιβάγια (75’ Κλωναρίδης)

Με πληροφορίες από sport24.gr