Τελικό Κυπέλλου και έξοδο στην Ευρώπη ονειρεύεται με την ΑΕΛ ο νεός της προπονητής, Γκόρνταν Πέτριτς, ο οποίος παρουσιάστηκε από τους «βυσσινί» και τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ, Αλέξη Κούγια.
Ο Σέρβος τεχνικός, ο οποίος πέρασε από την ΑΕΚ ως ποδοσφαιριστής το 1999, έθεσε ως στόχος την έξοδο στην Ευρώπη και την παρουσία σε τελικό του Κυπέλλου και παραδέχθηκε ότι θέτει ψηλά τον πήχη. Παράλληλα, εξέφρασε την προτίμησή του για το σύστημα 4-4-2.
Βοηθός του θα είναι ο Αλεκσάνταρ Γιόβιτς, ο οποίος έχει περάσει κι αυτός από την Ελλάδα, αφού το 1996 φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ ως δανεικός από την Τσουκαρίτσκι.
Αναλυτικά όσα δήλωσε
«Να ευχαριστήσω το κλαμπ που μου δίνει την ευκαιρία να δουλέψω σε ένα μεγάλο σωματείο όπως είναι η ΑΕΛ. Θέλω να πιστεύω πως θα ανταπεξέλθω στην ευκαιρία που μου δίνεται. Στόχος είναι να πάμε στο τελικό Κυπέλλου και να βρεθούμε στις θέσεις της Ευρώπης. Αυτός είναι ο στόχος μου. Παίρνω ρίσκο που θέτω από νωρίς ψηλά τον πήχη», ανέφερε αρχικά ο Πέτριτς.
Σε ερώτηση που δέχθηκε για τις πρώτες αλλαγές που πρόκειται να κάνει: «Παρακολούθησα κάποιους αγώνες τις προηγούμενες ημέρες. Η ομάδα είναι και συμπαγής και πειθαρχημένη και γνωρίζω κάποιους παίκτες. Θα πρέπει να δουλέψω μαζί τους και μετά από λίγες εβδομάδες θα ζητήσω κάποιες αλλαγές. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα πιέσω καταστάσεις. Θέλω να δω τους παίκτες και μετά θα αποφασίσω αν χρειαστούμε αλλαγές».
Επιπλέον, έκανε ξεκάθαρο ότι προτιμάει συγκεκριμένο σύστημα: «Η φιλοσοφία μου είναι το 4-4-2 αλλά θα πρέπει να δούμε πως ανταποκρίνονται και οι ποδοσφαιριστές μας σε αυτό. Όσον αφορά τη προετοιμασία θα πρέπει πρώτα να μάθουμε πότε ξεκινά το πρωτάθλημα και έπειτα θα αποφασίσουμε πότε θα ξεκινήσει και η προετοιμασία μας».

sport-fm.gr