Το καθαρό του προβάδισμα στη Σούπερ Λίγκα 2 διατήρησε ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς την Κυριακή (5/1) επικράτησε μέσα στη Φιλιππούπολη με 3-0 του Απόλλωνα Λάρισας για την 11η αγωνιστική, δείχνοντας ότι είναι το απόλυτο φαβορί για να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα 1.

Έτσι, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη μετρά 27 βαθμούς στην κορυφή και βλέπει από απόσταση τους αντιπάλους της (+7 από Α.Ε. Καραϊσκάκης και Απόλλωνα Σμύρνης), ενώ οι γηπεδούχοι έμειναν στους 17 πόντους και στην 7η θέση.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, στο 5' ο Λώλης έκανε το συρτό σουτ και η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ στο 10' ο Αποστολόπουλος άγγιξε το 0-1, καθώς σούταρε δυνατά από δεξιά, με την μπάλα να σταματά στη συμβολή των δοκών.

Ο ΠΑΣ είχε την υπεροχή και αυτή καρποφόρησε στο 31', με τον Κάστρο να βρίσκει δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, για να γίνει έξι λεπτά αργότερα και το 0-2, όταν ο Λώλης με ωραία σκαφτή μπαλιά βρήκε αμαρκάριστο τον Κριζμάν, που νίκησε από κοντά τον Γκέκα.

Στο 46' ο Γκέκας με εντυπωσιακή επέμβαση πάνω στη γραμμή απέκρουσε το εξ επαφής πλασέ του Κριζμάν μετά από παράλληλο γύρισμα του Παμλίδη, για να εξουδετερώσει στη συνέχεια της φάσης και το σουτ του Μπουκουβάλα εκτός περιοχής.

Κύλησαν αρκετά λεπτά, εν συνεχεία, χωρίς κάτι σημαντικό, με τους Θεσσαλούς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο 73', όταν ο Καρρίκι με κεφαλιά υποχρέωσε τον Χουτεσιώτη σε επέμβαση σε δύο χρόνους, ενώ στο 75' μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων η μπάλα κατέληξε στον Χατζή, που έκανε το σουτ και έφυγε άουτ η μπάλα.

Στο 81' οι Ηπειρώτες σφράγισαν την επικράτησή τους, καθώς ο Παμλίδης πάσαρε στον Καρτάλη, αυτός άφησε να περάσει η μπάλα κάτω από τα πόδια του και ο Λέο από το ύψος του πέναλτι με σουτ έγραψε το 0-3, για να διαμορφώσει έτσι το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ντάουλας του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής με βοηθούς τον Πλακά του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής και τον Πετρίδη του Συνδέσμου Χίου.

Κίτρινες: 8' Κουρτεσιώτης, 26' Σκούπρα, 33' Ναζίμ - 40' Λώλης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Αριάν Μπελά): Γκέκας, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Σουλιώτης, Καρρίκι, Χατζής, Λίταινας, Ναζίμ (85' Νύκταρης), Γκουστάβο (56' Τασιούλης), Σιφναίος, Μπαστακός.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Xoυτεσιώτης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Σκόνδρας (84' Ζιούλης), Σιόντης, Κάστρο, Ξύδας (71' Kαρτάλης), Λώλης (55' Λέο), Κριζμάν, Παμλίδης.

a-sports.gr