Ο Σωτήρης Αντωνίου θα συνεχίσει στην ΑΕΛ και τη νέα σεζόν και η ΠΑΕ τον παρουσίασε με τον ίδιο να τονίζει πως ο στόχος της ομάδας τη νέα σεζόν θα είναι να πρωταγωνιστήσει.
Ο Αλέξης Κούγιας, παρουσίασε τον Σωτήρη Αντωνίου και τον βοηθό του Γιάννη Προβίδα την Δευτέρα και τους ευχήθηκε πολλές επιτυχίες την νέα σεζόν...
Αναλυτικά όσα είπαν:
Αλέξης Κούγιας:
«Θέλω να παρουσιάσουμε μαζί με τον Ανδρέα τον νέο μας προπονητή και τον συνεργάτη του. Η ΑΕΛ παρουσιάζει ένα προπονητή που γεννήθηκε και μεγάλωσε εδώ στη περιοχή και έναν βοηθό του που τίμησε την φανέλα της ομάδας μας. Θέλω να κάνει το άλμα στην Σούπερ Λίγκα ο Σωτήρης Αντωνίου. Θέλω ένα μόνιμο διοικητικό σχήμα. Το δεύτερο είναι να φτιάξουμε ένα δικό μας προπονητή και την επιλογή συνεργατών πάλι σε μόνιμο σχήμα. Η πρώτη χρονιά στην Σούπερ Λίγκα είχε αξιόλογους προπονητές για εμάς αλλά δεν έχει αυτό που είχαμε ως σκοπό. Όλοι νιώθουμε όμως πως η επιλογή των Αντωνίου – Προβίδα μπορεί να πετύχει.
Αμέσως με την πρώτη προπόνηση στην ομάδα μας έφτιαξε το κλίμα και έδειξε ο ίδιος μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Επίσης η αλλαγή του σχήματος σε 3-5-2 έφερε αποτελέσματα, είναι ένα ευρωπαϊκό σχήμα και όλες οι μεγάλες ομάδες παίζουν αυτό το σύστημα. Τον Σωτήρη τον γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια, όπως και τον Γιάννη, όταν τους είχα ακόμα παίκτες. Θεωρώ πως είναι ιδανικός συνδυασμός αυτοί οι δύο άνθρωποι. Βλέπετε τι γίνετε στις μεγάλες ομάδες που αλλάζουν συνέχεια προπονητές. Και το σημαντικότερο είναι πως δεν είναι εύκολο να βρεις Έλληνες προπονητές. Είμαι βέβαιος πως έχουμε τις περισσότερες πιθανότητες να γίνει ο δικός μας προπονητής. Θέλουμε να βλέπει ο προπονητής μας την ΑΕΛ σαν την Ρεάλ Μαδρίτης. Μακάρι να έχουμε επιτυχίες μαζί του. Θα είναι εδώ η Ιθάκη τους».
Σωτήρης Αντωνίου:
«Ευχαριστώ τον κ. Κούγια για τα λόγια του αλλά και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε να μπορέσω να δημιουργήσω μια ΑΕΛ που θα ψηλώσει και άλλο. Εξ’ αρχής από τη χρονιά που έρχεται να είναι πρωταγωνίστρια. Η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη αυτή τη στιγμή. Οι στόχοι είναι εντελώς διαφορετικοί. Αλλάξαμε ριζικά τη φιλοσοφία και το σχηματισμό της ομάδας. Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα να μπορέσουμε να επιβάλουμε έναν νέο τρόπο ποδοσφαίρου. Η ατυχία που είχαμε ήταν να αγωνιστούμε κομπλέ σε κανένα παιχνίδι. Παρόλα αυτά μας έδωσε μεγάλη ώθηση και δύναμη και ευχαριστούμε τους παίκτες για όσα κάνανε.
Η νέα χρονιά θα είναι εντελώς διαφορετική. Θέλουμε να παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο και να αξιοποιήσουμε τα παιδιά από το νομό. Έγινε από την αρχή με Νούσιο και Σουλούκο. Να έχουμε μαζί μας κάποια παιδιά από τις ομάδες Νέων και τα τοπικά πρωταθλήματα. Αυτή η ομάδα δεν έχει ταβάνι. Οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά στην προετοιμασία. Μου έδωσε εν λευκώ μαζί με τον κ. Βάνη να φτιάξουμε την ομάδα, όπως και τις μεταγραφές αλλά και τις αποδεσμεύσεις. Η ομάδα έχει έναν φίλαθλο κόσμο απαιτητικό που έζησε πολλά. Έχουμε όμως φιλοδοξία».
Ανδρέας Λιόντος:
«Από μεριάς μου ήθελα να πω ότι οι ευχές μας στην αρχή για το νέο επιτελείο έχουν πιάσει. Ελπίζω να μεγαλουργήσουν. Να συνδεθεί το όνομά τους με μεγάλες επιτυχίες».
Γιάννης Προβίδας:
«Να ευχαριστήσω τον κ. Κούγια που με επέλεξε. Με τον κ. Αντωνίου έχομε τις ίδιες απόψεις πάνω στο ποδόσφαιρο. Εγώ γνωρίζω πόσο μεγάλη είναι η ομάδα. Αυτή τη στιγμή προσωπικά έχω τεράστια ευθύνη για να ολοκληρωθεί το όραμα που έχουμε».

gazzeta.gr