Με αισιοδοξία για έναν καλύτερο δεύτερο γύρο και πολλά χαμόγελα παρουσιάστηκαν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ΑΕΛ στην εκδήλωση του AEL FC ARENA το απόγευμα της Πέμπτης.

Γιάνις Ικάουνιες, Στίβεν Τικό, Κώστας Θεοδωρόπουλος, Λελογκονόλο Μασαλέσα και Πάμπλο Γκαγιέγο έδωσαν το παρών στην εκδήλωση και φωτογραφήθηκαν με την νέα τους ομάδα υποσχόμενοι πως θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό με την νέα τους ομάδα.

Συγκεκριμένα ο πολλά υποσχόμενος Λετονός Ικάουνιες τόνισε τα εξής: ««Είμαι χαρούμενος που υπέγραψα στην ΑΕΛ. Έρχομαι από ένα δύσκολο πρωτάθλημα όπως είναι Λιγκ 1 στην Ελλάδα. Είναι μία μεγάλη οικογένεια. Θα προσπαθήσω να τα δώσω όλα. Φέτος θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και του χρόνου να είμαστε ακόμη καλύτεροι».

Στο μεταξύ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής αναμένεται στη χώρα μας ο Ντοντό, από τη Βραζιλία όπου και βρέθηκε για να παντρευτεί. Ο επιθετικός των «βυσσινί», σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, έπρεπε να βρίσκεται από την Πέμπτη στη χώρα μας, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν. Απομένει να δούμε αν θα καταφέρει να πάρει μέρος στην προπόνηση της Παρασκευής και φυσικά την κατάστασή του ενόψει της πρώτης αναμέτρησης του 2017 με αντίπαλο τη Βέροια.

Στο ARENA και ο Κιταμπάλα

Στην Λάρισα για λογαριασμό της ΑΕΛ βρίσκεται ο Λινέλ Κιταμπάλα.

Πρόκειται για τον 28χρονο εξτρέμ από το Κονγκό, που όμως έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Γαλλία όπου και «ανδρώθηκε» ποδοσφαιρικά. «Απόφοιτος» των ακαδημιών της Οσέρ που τον  παραχώρησε δανεικό στην Ντιζόν (34/13), μετά πήρε μεταγραφή για την Λοριάν (24/6), ενώ το καλοκαίρι του 2011 η Σεντ  Ετιέν φέρεται να δαπάνησε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ για να τον αποκτήσει. Στους «στεφανουά» δεν κατάφερε να σκοράρει (20/0), ακολούθησαν στην Ντιναμό Δρέσδης (17/2) και ξανά Οσέρ (29/2), ενώ το 2014 βρέθηκε στο Βέλγιο και την Σαρλερουά (28/5).

Ακολούθησε η βουλγαρική Λέφσκι (7/0), ενώ μέχρι πρότινος ανήκε στην Ρόγιαλ με την οποία όμως δεν έπαιξε καθόλου.

Κούγιας: «Η ΑΕΛ παράδειγμα προς μίμηση για την κοινωνία»

Το όραμά του για την ΑΕΛ παρουσίασε ο Αλέξης Κούγιας, στην χριστουγεννιάτικη γιορτή της «βυσσινί» ΠΑΕ, που έλαβε χώρα στο Queen's Bar του AEL FC ARENA το μεσημέρι της Πέμπτης παρουσία όλων των παικτών, του τεχνικού τιμ και των στελεχών της ομάδας.

Ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου κατά την ομιλία του πριν την παρουσίαση των νέων παικτών της ΑΕΛ, τόνισε πως η ομάδα είναι παράδειγμα προς μίμηση για την κοινωνία, υπογραμμίζοντας το μήνυμα που έστειλαν οι παίκτες υπέρ των προσφύγων τόσο στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, όσο και πέρυσι που έκαναν καθιστική διαμαρτυρία. Η ομιλία του Αλέξη Κούγια:  

«Όποιος κάνει τον κόπο και κάνει δέκα βήματα και δει στη διπλανή αίθουσα τα βλέμματα αυτών των παιδιών, θα καταλάβει πόσο σημαντική είναι η σημερινή εκδήλωση. Ήταν δική μου επιλογή να βάλω αυτό το σύνθημα στη φανέλα μας. Το έναυσμα ήταν μια είδηση που με έκανε να ντρέπομαι. Το δημοψήφισμα σε δημοτικό σχολείο της Λάρισας για να δεχθούν αυτά τα παιδιά η όχι. Δεν μας ενδιαφέρουν τα άρρωστα μυαλά. Εμάς μας ενδιαφέρει να είμαστε ψυχικά εντάξει και να έχουμε κάνει το καθήκον μας.

Από την πρώτη μέρα που η ΑΕΛ άρχισε να δημιουργείται είχαμε δηλώσει ότι η ΑΕΛ θα είναι κάτι πολύ περισσότερο πέρα από τις τέσσερις γραμμές. Θα είμαστε παράδειγμα προς μίμηση για μια κοινωνία που πάσχει. Εμείς οι γονείς διδάσκουμε στα παιδιά συμπεριφορές. Η ΑΕΛ αυτό θα διαδίδει καθημερινά παγκοσμίως. Το κάναμε και πέρυσι με την καθιστική διαμαρτυρία μας. Σας καλώ να γίνετε συνέταιροι για το χαμόγελο του παιδιού και σας καλώ να κάνουμε όλα τα παιδιά ευτυχισμένα».

*Φωτογραφία από sportlarissa.gr