Με το... καλημέρα έκανε τη διαφορά. Ο Μπράντον Ρας οδήγησε την Λάρισα σε σπουδαία εκτός έδρας νίκη κόντρα στον Προμηθέα και το SDNA καταγράφει την επίδραση του Αμερικανού σκόρερ στο παιχνίδι της ομάδας του Βαγγέλη Αγγέλου.

H εκκίνηση της Λάρισας στο 2020 ήταν εντυπωσιακή. Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου κατάφερε να ρίξει «βόμβα» στην Πάτρα, επικρατώντας του -μέχρι πρότινος αήττητου στο «Δ.Τόφαλος»- Προμηθέα, φτάνοντας στην πέμπτη νίκη της στο πρωτάθλημα της Basket League και τρίτη μακριά από το κλειστό της Νεάπολης.

Είχαν προηγηθεί οι επιτυχίες απέναντι σε Κολοσσό Ρόδου και Λαύριο, για τους Λαρισαίους, με το αποτέλεσμα στην Πάτρα να επιβεβαιώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως οι Θεσσαλοί δεν είναι μια ομάδα που συμπληρώνει τη λίγκα, αλλά ένα γκρουπ παικτών ικανό να κάνει ζημιές σε κάθε αντίπαλο.

Η Λάρισα πανηγύρισε μεγάλη νίκη, έχοντας για πρωταγωνιστή τον... συνήθη ύποπτο των τελευταίων αγώνων. Ο Μπράντον Ρας στο πέμπτ παιχνίδι του στη χώρα μας έκανε εκ νέου τη διαφορά και συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο κλειστό του Λαυρίου. Ήταν και πάλι το σημείο αναφοράς για την ομάδα του, ήταν τα... σίγουρα χέρια που ήθελε ο Αγγέλου σε κάθε κρίσιμη επίθεση.

Οι αριθμοί του «μίλησαν» από μόνοι τους για την παρουσία του απέναντι στους Προμηθείς. Στα 29'14'' που έμεινε στο παρκέ μέτρησε 20 πόντους με 4/8 δίποντα, 4/5 τρίποντα, ενώ είχε 3 ριμπάουντ, 1 τάπα, 2 κερδισμένα φάουλ, 1 κλέψιμο και μόλις 1 λάθος. Ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε τον δρόμο για τον Χίκι, τον Παπαντωνίου, τον Παρκς, αλλά και τον Σπυρόπουλο, ώστε να χαρίσουν μια πολύ σημαντική νίκη στην ομάδα τους.

Επί της ουσίας, η εμφάνιση στο «Δ.Τόφαλος» ήταν συνέχεια των πολύ καλών εμφανίσεων από την πρώτη μέρα παρουσίας του στη χώρα μας. Η αρχή είχε γίνει στην εντός έδρας αναμέτρηση με το Ρέθυμνο, όπου μέτρησε 16 πόντους με 6/11  σουτ (2/3 δίποντα, 4/8 τρίποντα), δείχνοντας τις διαθέσεις του από νωρίς.

Εν συνεχεία ήρθε η εμφάνιση στο «Σοφία Μπεφόν», κόντρα στον Πανιώνιο. Η Λάρισα δεν κατάφερε να κερδίσει (ήττα με 74-71) με τον Ρας, όμως να αφήνει και πάλι το στίγμα του με 15 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5/12 σουτ (2/3 δίποντα, 3/9 τρίποντα).

Κόντρα στην ΑΕΚ έκανε τη χειρότερη, βάσει αριθμών, εμφάνισή του. Κι αυτό γιατί είχε 9 πόντους με 3/10 σουτ (0/2 δίποντα, 3/8 τρίποντα), με την άμυνα της Ένωσης να τον διαβάζει με τον κααλύτερο τρόπο.

Η αντίδραση όμως, ήρθε μία εβδομάδα μετά, κόντρα στο Λαύριο, όπου πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του, ως ώρας, με 30 πόντους (3/8 δίποντα, 6/10 τρίποντα, 6/6 βολές), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 τάπα και 4 κερδισμένα φάουλ, όντας το απόλυτο σημείο αναφοράς για την ομάδα του.

Άμεση επίδραση

Όλα τα παραπάνω δείχνουν την επίδραση που έχει στο παιχνίδι της ομάδας ο άλλοτε παίκτης των Τίμπεργουλβς και των Ουόριορς, αλλά και την εξάρτηση που αποκτά πλέον το παιχνίδι της Λάρισας από την παρουσία του έμπειρου άσου εντός παρκέ.

Στα πέντε παιχνίδια στη Λάρισα ο Ρας μετράει 18 πόντους, 45,8% στα δίποντα, 50% στα τρίποντα, 4,2 ριμπάουντ και 1,8 κερδισμένα φάουλ. Επί των ημερών του η Λάρισα έχει πανηγυρίσει 3 νίκες σε πέντε παιχνίδια, τις δύο εξ αυτών μακριά από το κλειστό της Νεάπολης.

Με την ομάδα να έχει φτάσει τις 5 νίκες σε 14 παιχνίδια πρωταθλήματος οι ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία έχουν αναπτερωθεί. Όσο όμως, ο Αγγέλου έχει σε αυτή την κατάσταση τον Αμερικανό σκόρερ θα έχει πάντα ένα σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της ομάδας του, έναν παίκτη που θα κάνει τη διαφορά σε κρίσιμα σημεία κάθε αγώνα.

sdna.gr