Καταιγιστικοί στο α’ ημίχρονο οι «κυανόλευκοι» στη Φιλιππούπολη πέτυχαν όλα τα γκολ, είχαν και δοκάρι στο 3-1 επί των Τρικάλων και παραμένουν στο κυνήγι της 2ης θέσης.

Από το α’ ημίχρονο «καθάρισε» ο Απόλλωνας Λάρισας το ματς με τα Τρίκαλα στη Φιλιππούπολη, καθώς την Κυριακή (14/4) επιβλήθηκε με 3-1, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Football League. Οι «κυανόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί σε αυτό το διάστημα στην επίθεση, πέτυχαν και τα τρία γκολ τους, είχαν και δοκάρι και έτσι παραμένουν στο κυνήγι της 2ης θέσης, καθώς είναι στον έναν βαθμό πίσω από τον Πλατανιά.
Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν αισθητά στο β’ ημίχρονο, πέτυχαν γκολ και έψαξαν κι άλλο που θα τους έβαζε στη διεκδίκηση αποτελέσματος, αλλά ήταν αργά… Τα Τρίκαλα παραμένουν στη 12η θέση, έναν βαθμό πάνω από τον Ηρόδοτο, που στην παρούσα φάση υποβιβάζεται.
Απίστευτο κρεσέντο
Ο Απόλλων Λάρισας μπήκε με πολύ πίστη στο γήπεδο, παρότι και οι φιλοξενούμενοι έδειξαν διαθέσεις να κυνηγήσουν τη νίκη, αλλά δεν τους βγήκε. Αφενός ήταν πολύ καλοί οι γηπεδούχοι στην επίθεση και αφετέρου τα Τρίκαλα είχαν πολλά κενά στα μετόπισθεν και τα πλήρωσαν.
Η ομάδα του Άριαν Μπελά προηγήθηκε μόλις στο 10’ με καταπληκτικό μακρινό του Σκούπρα για το 1-0 και στο 16’ ο Γκουντρουμπής από κοντά έκανε το 2-0, αφού πρώτα ο Ταϊρης είχε «νικήσει» τον Μπρμπίγια σε τετ α τετ, όμως η μπάλα έφτασε τον Έλληνα επιθετικό και σκόραρε. Στο 24’ η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος με τον Χατζή από την μικρή περιοχή να επιτυγχάνει το 3-0.
Η αντίδραση των Τρικάλων ήταν αποσπασματική και λίγο έλλειψε στο 43’ το φαλτσαριστό σουτ του Μπραμπίγια να καταλήξει στην εστία, αλλά βρήκε λίγο η μπάλα πάνω στον Ντόση, χτύπησε στο δοκάρι και βγήκε κόρνερ.
Ο Απόλλωνας πήγε με τρία γκολ μπροστά στα αποδυτήρια και την ψυχολογία των παικτών του στα ύψη.
Ανέβηκαν τα Τρίκαλα
Φαίνεται, πάντως, ότι οι εντολές που έδωσε ο Μίλος Κόστιτς στους παίκτες του στην ανάπαυλα έπιασαν τόπο, διότι τα Τρίκαλα επέστρεψαν με πολύ πάθος στο β’ ημίχρονο. Πίεσαν από την αρχή και στο 49’ μείωσαν σε 3-1 με εκτέλεση πέναλτι του Τριανταφυλλάκου, παράβαση που έγινε πάνω στον Σμυρλή.
Οι φιλοξενούμενοι πήραν θάρρος και προσπάθησαν να απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο στους γηπεδούχους, αλλά δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί. Από τη μια μεριά είχαν ατυχία, όπως στο τετ α τετ του Σμυρλή στο 58’, που γλίστρησε, έπεσε και δεν σούταρε καν και μετά βγήκε αλλαγή τραυματίας και από την άλλη όπου χρειάστηκε έδειξε τα αντανακλαστικά του ο Μαντζάρης, όπως στο δυνατό σουτ του Συμελίδη στο 50ο λεπτό.
Σταδιακά η επιθετικότητα των Τρικάλων εξασθενούσε και πιο κοντά στο γκολ βρέθηκε ο Απόλλωνας Λάρισας στις αντεπιθέσεις, αλλά ο Ταϊρης σταμάτησε τους αντιπάλους του με εξαιρετικές επεμβάσεις, όπως το πολύ δυνατό και γωνιακό σουτ του Πολέτο στο 67ο λεπτό.
Το παιχνίδι «έσβησε» σταδιακά και με τις αλλαγές που έκανε ο Μπελά, αν και έγιναν πολλά σκληρά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν προς το φινάλε. Πάντως, η κόκκινη που πήρε ο Σουλιώτης στις καθυστερήσεις ήταν ηθελημένη δεύτερη κίτρινη για να μην συμπληρώσει 10 κάρτες και χάσει όλα τα υπόλοιπα ματς.
Ο διαιτητής Πολυχρόνης (Πιερίας) ήταν κοντά στις φάσεις σε ένα ματς με πολύ γρήγορο ρυθμό, αλλά το πέναλτι υπέρ των Τρικάλων ήταν αυστηρό. Καλοί και οι βοηθοί του Αρμακόλας (Κυκλάδων), Χρηστάκος (Πειραιά).
Κίτρινες: 31’ Γκουντρουμπής, 51’ Ράντι, 90+1’ Λάσκαρης, 90+4’ Μπιμάι
Κόκκινη: 90+3’ (δύο κίτρινες 70’ και 90+3’) Σουλιώτης
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Άριαν Μπελά): Μαντζάρης, Κουρτεσιώτης, Κοντοές, Σουλιώτης, Λίταινας, Ράμος (51’ Μαρκολίνο), Σκούπρας, Χατζής, Πολέτο, Γκουντρουμπής (75’ Τασιούλης), Μπραμπίγια (83’ Μπιμάι).
ΤΡΙΚΑΛΑ (Μίλος Κόστιτς): Ταΐρης, Ντιαλό (55’ Κούλπας), Γκότοβος, Πάνος, Ντόσης, Τριανταφυλλάκος, Γκουγκούδης (46’ Καπός), Λάσκαρης, Σμυρλής (λ.τρ. 61’ Νιάρος), Ράντι, Συμελίδης.

a-sports.gr