Μία νίκη που συνιστά αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην Α1 πήρε ο Γυμναστικός-Φάρος το Σάββατο κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου

Ο Στιβ Μπαρτ "καθάρισε" τον Κολοσσό Ρόδου (79-77) με μεγάλο τρίποντο 4.7" πριν το τέλος της αναμέτρησης για την 21η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League και ουσιαστικά κράτησε τους Λαρισαίους στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ. Οι Ροδίτες, από την άλλη, έπεσαν στο 9-12 και έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν ακόμη πιο κοντά στα playoffs, καθώς το Ρέθυμνο τους ακολουθεί σε απόσταση μιας νίκης.

Μπορεί ο Κολοσσός να μπήκε καλά στο ματς, όμως ακόμη καλύτερο ήταν το ξεκίνημα του Παπαντωνίου. Δέκα δικοί του πόντοι και τρεις ασίστ έγραψαν το 16-14, με το 19-18 της πρώτης περιόδου να είναι ουσιαστικά αποτέλεσμα των δικών του προσπαθειών. Οι Ροδίτες δεν είχαν καλό ρυθμό στην επίθεση, βρέθηκαν στο -7 (33-26), όμως γρήγορα ισορρόπησαν το παιχνίδι για το 38-38 του ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες σούταραν με 45%, ο Γυμναστικός είχε μόλις δύο λάθη και οι Ροδίτες μόλις τρεις ασίστ.

Και όμως, οι παίκτες του Λυκογιάννη μπήκαν στο τρίτο δεκάλεπτο με σερί 14-0 σε τέσσερα λεπτά για το 38-52, για να πάρουν το momentum και να χτίσουν και μια καλή διαφορά. Οι γηπεδούχοι δεν τρόμαξαν, απάντησαν με ένα δικό τους 12-0 για το 50-52, αλλά δέχθηκαν ξανά ένα μικρό ξέσπασμα από τον Κολοσσό που πήγε στο 50-59 και πήρε βαθιά ανάσα όταν όλα έδειχναν εναντίον του. Σάφτεναρ και Βαβάτσικος μείωσαν στους πέντε (66-71) στο 36', ο Γυμναστικός δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα, το τρίποντο του Χάρις για το 68-74 τον τρόμαξε, όμως ο Μπαρτ έβαλε μεγάλο γκολ-φάουλ για το 76-77 και συνέχισε με τρίποντο από την κορυφή για το 79-77 στα 4.7".

Ο Κολοσσός είχε την τελευταία επίθεση, ο Μπρέι βγήκε από τα σκριν και βρέθηκε ελεύθερος στην κορυφή του τριπόντου, όμως το πολύ καλό του σουτ δεν βρήκε στόχο κι ο Γυμναστικός πήρε την όγδοη φετινή του νίκη, μια νίκη που όλα δείχνουν πως θα τον κρατήσει στη μεγάλη κατηγορία.