Από την κόλαση, στον παράδεισο… Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη σημείωσε την Τετάρτη (20/12) ο Απόλλων Λάρισας.
Οι Θεσσαλοί βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ από τον Εργοτέλη ωστόσο στο τέλος κατάφεραν να επικρατήσουν εντός έδρας με 3-2 και να βγουν εκτός επικίνδυνης ζώνης.
Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι που «πλήρωσαν» το γεγονός ότι από το πρώτο ημίχρονο αγωνίζονταν με δέκα παίκτες παρέμειναν χωρίς νίκη στον πάτο της βαθμολογίας.
Οι Κρητικοί μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 13’ ευτύχησαν να προηγηθούν. Ο Μπούζας έκανε το γύρισμα και ο Κάιπερς με κοντινή προβολή νίκησε τον Παϊτέρη.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και αφού στο 22’ απείλησαν με τον Τσιλούλη, έξι λεπτά αργότερα βρέθηκαν να αγωνίζονται και με αριθμητικό πλεονέκτημα.
Και αυτό διότι ο Σταματάκος έδιωξε πάνω στη γραμμή με το χέρι το σουτ του Τσιλούλη, με τον ρέφερι να καταλογίζει πέναλτι και να τον αποβάλει, απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις στους «κιτρινόμαυρους».
Ο Τσιλούλης ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών και ευστόχησε για το 1-1 ενώ στο 39’ ο Σαχινίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 2-1.
Με την έναρξη του δεύτερου ημίχρονου, η ομάδα του Τάκη Γκώνια ξάφνιασε τους γηπεδούχους, καθώς στο 49’ ο Αγγελόπουλος με δυνατό σουτ έκανε το 1-2.
Στη συνέχεια οι Θεσσαλοί πίεσαν, έκλεισαν στα καρέ τους τους αντιπάλους τους και στο 58’ έφεραν το ματς στα… ίσια. Μετά από σέντρα του Σάββα ο Σαχινίδης με κεφαλιά έστειλε πρώτα τη μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα, γράφοντας το 2-2.
Η ολική ανατροπή ήρθε στο 67’, με τον Σαχινίδη να χρίζεται για δεύτερη φορά σκόρερ, σημειώνοντας με κεφαλιά το 3-2.
Οι Κρητικοί είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον καλύτερό τους παίκτη, Κάιπερς, στο 77’ ωστόσο ο Βέλγος δεν μπόρεσε να σκοράρει.
Έτσι, μέχρι το φινάλε δεν έγινε κάτι το συνταρακτικό, με το 3-2 να μένει μέχρι το φινάλε.
Διαιτητής ήταν ο Φώτης (Εύβοιας), με βοηθούς τους Πριόνα (Εύβοιας) και Βογιατζή (Καρδίτσας)
Κίτρινες: 38’ Σάββας, 76’ Κουρτεσιώτης, 90+3’ Σκούπρας – 61’ Μπούζας
Κόκκινες: 28’ Σταματάκος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρας, Σάββας (74’ Καρακατσάνης), Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου Β., Αγρόδημος, Σαχινίδης (90’ Γ. Ανδρέου), Τσιλούλης, Σουλίδης (80’ Ιβανίδης), Χατζής.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Λαδάς, Πάτας, Βογιατζής, Μπάτζιος, Σταμόπουλος, Μπούζας, Μπουτσάκης, Έφορντ (43’ Αγγελόπουλος, 62’ Ιατρούδης), Κάιπερς (80’ Λυδάκης), Σταματάκος, Εντιαγιέ.