Ο Κώστας Νεμπεγλέρας αποφάσισε προ ημερών να ολοκληρώσει την καριέρα του σε ηλικία 45 ετών.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο παλαίμαχος πλέον μέσος έκανε την αναδρομή της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας και έκανε γνωστό πως θα στραφεί στην προπονητική.

Αναλυτικά, ο Κώστας Νεμπεγλέρας μίλησε στον Δημήτρη Τσακίρη για:

- την απόφασή του να αποσυρθεί στα 45: «Ένιωσα ότι είχε έρθει η ώρα και ήθελα να σταματήσω όσο ακόμη ένιωθα ότι μπορούσα να είμαι σε καλό επίπεδο. Ακόμη και στο ερασιτεχνικό με τον Ηρακλή Λάρισας το διασκέδαζα και το έβλεπα τόσο σοβαρά όσο τα παιχνίδια που ήμουν στην Super League.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα. Από τους προέδρους και τους προπονητές, μέχρι τους συμπαίκτες, τους γιατρούς, τους φροντιστές, τους πάντες… Όλοι με βοήθησαν σημαντικά».

- το ξεκίνημα της καριέρας του: «Ξεκίνησα από την Πελασγιώτιδα, μετά πήγα στον Πηνειό Λάρισας και το 1993 πήγα στην ΑΕΛ, κατευθείαν ως επαγγελματίας. Εμείς όλα τα παιδιά της περιοχής κοιτούσαμε πώς θα πάμε στην ΑΕΛ για να δείξουμε το ταλέντο μας. Μέσα από τη δουλειά του καθενός φαίνεται πόσο μακριά θα πάει. Ήθελα να προπονούμαι σκληρά για να μπορέσω να κάνω το κάτι παραπάνω».

- τη συνεργασία με τον Βασίλη Δανιήλ: «Μου έδωσε την ευκαιρία και το ευχαριστώ είναι λίγο… Η ΑΕΛ είχε τότε πολλά ονόματα, αλλά εκείνος πίστεψε έναν νεαρό, κάτι που είναι πολύ δύσκολο στις μέρες μας».

- την παρουσία του στα τοπικά πρωταθλήματα σε μεγάλη ηλικία: «Είχα ακόμη όρεξη για μπάλα και ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου στα γήπεδα όπου την ξεκίνησα. Στον Ηρακλή Λάρισας ήταν σαν να δούλευα σε επαγγελματικό επίπεδο».

- την επόμενη μέρα για τον ίδιο: «Θα μείνω κοντά στο ποδόσφαιρο. Θέλω να ασχοληθώ με την προπονητική. Θα αρχίσω κάτι άλλο που θα θέλει πολύ τρέξιμο».

sport-fm.gr