Ο Δημήτρης Ελευθερίου είναι από το Καρπενήσι και κατάφερε να τερματίσει πρώτος στον Μαραθώνιο του Κισσάβου με χρόνο 4:03:12΄. Στο εξαιρετικής ομορφιάς βουνό, πρώτη για δεύτερη συνεχή χρονιά με χρόνο 5 ώρες, τερμάτισε η Νίκη Ζιώγα από τα Γρεβενά.
Στον αγώνα των 20 χλμ, στους άνδρες πρώτος τερμάτισε ο Βαγγέλης Παπάς με χρόνο 1:54:46 και στις γυναίκες η Κρυσταλία Κουτσιμάνη με χρόνο 2:18:53΄ ενώ στον αγώνα των 10 χλμ, στους άνδρες, πρώτος τερμάτισε ο Κώστας Παγουνόπουλος από το Άργος Ορεστικό με χρόνο 57:24΄ και στις γυναίκες η 15χρονη Ειρήνη Κουτσιμάνη με χρόνο 1:10:44΄.
Η συμμετοχή των αθλητών -τριών ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών, τόνισε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 3ου Μαραθώνιου Κισσάβου κ. Απόστολος Κουμπάρος και πρόσθεσε ότι σκοπός όλων αυτών είναι η ανάδειξη του Κισσάβου.
Τους αγώνες διοργάνωσε ο Σύλλογος Δρομέων Αγιάς σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς, την Περιφέρια Θεσσαλίας και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας. Σημαντική και αυτή τη φορά η προσφορά των εθελοντικών οργανώσεων που βοήθησαν ώστε το όλο εγχείρημα να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.
Στον αγώνα των 10 χλμ έτρεξε και ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους αθλητές και τις αθλήτριες που πήραν μέρος στους αγώνες, τις εθελοντικές οργανώσεις, τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής που πρόσφεραν εδέσματα στους αγωνιζόμενους και τους συνοδούς και φυσικά στους διοργανωτές για την επιτυχία των αγώνων.
Τους αγώνες παρακολούθησε και ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας κ. Ηλίας Καφφές μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Χρήστο Χαλίτσιο.
Τη δυνατότητα να τρέξουν είχαν και τα παιδιά του δημοτικού που συμμετείχαν στη διαδρομή των 1500 μέτρων, από το γραφικό Μεταξοχώρι έως στην πλατεία της Αγιάς που ήταν η αφετηρία και ο τερματισμός όλων των αγώνων.

ert.gr