Ο νέος τεχνικός της ΑΕΛ Τζάκι Ματάισεν απέφυγε τα μεγάλα λόγια κατά την παρουσίασή του, αναφέροντας πως θα πρέπει να βρεθούν γρήγορα οι λύσεις προκειμένου η ομάδα να μην έχει πλέον πίεση.

Ο Βέλγος προπονητής αφού πρώτα άκουσε τον Αλέξη Κούγια να τον παρουσιάζει και να του πλέκει το εγκώμιο, κατέβασε τους τόνους αναφέροντας τα εξής: «Ευχαριστώ κ. πρόεδρε. Σας ευχαριστώ για την εισαγωγή. Το πιο σημαντικό πράγμα όταν έρχεσαι στην ομάδα είναι να αισθάνεσαι πως σε θέλουν. Το ξέρω γιατί ήμουν και πριν στην Ελλάδα, ξέρω πως ο πρόεδρος έχει ένα ισχυρό ταμπεραμέντο και χαρακτήρα. Το ίδιο λένεκαι για μένα, γι’αυτό μας πήρε λίγο χρόνο μέχρι να συζητήσουμε και να φτάσουμε στη συμφωνία.

Από αυτή τη στιγμή και πλέον εστιάζω 100% και δίνω τα πάντα στην ομάδα και στους παίκτες. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Το να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε σημαίνει ότι άμεσα πρέπει να επικοινωνήσω με τους βοηθούς και τους ποδοσφαιριστές και να δω τι πάει καλά και τι όχι.
Αυτό σημαίνει ότι δίνω μεγάλη βαρύτητα και δείχνω εμπιστοσύνη στο προπονητικό τιμ. Σύμφωνα από αυτούς θα ξεκινήσει το πρώτο παιχνίδι και από ότι μου πουν. Είμαι πεπεισμένος πως πολύ σύντομα θα βρούμε όλοι μαζί λύσεις και η ομάδα θα βρεθεί σε μία θέση άνεσης. Δίχως πίεση.
Αυτό είναι ο πρώτος αντικειμενικός σκοπός να αισθανθούμε άνετα. Και να καταφέρουμε να επαναφέρουμε το αίσθημα της υπερηφάνειας σε όλους όσους είναι στην ομάδα και τους οπαδούς μας μέσα από τα αποτελέσματά μας.
Δεν είναι εύκολη η δουλειά. Θέλω όλοι να δίνουν περισσότερο από το 100% και να πάμε όσο γρήγορα γίνεται στο στόχο. Δεν χρειάζεται να βιαστούμε, αλλά να κάνουμε ότι πρέπει γρήγορα. Πρέπει να βρούμε το σωστό ρυθμό».
Για την πρόταση που είχε αρνηθεί και τι άλλαξε τώρα: «Είναι αλήθεια. Υπήρχε η πρόταση και είχαμε συζητήσει και τότε με τον κ. πρόεδρο, αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα».
Με τον Αλέξη Κούγια να παίρνει το λόγο και να εξηγεί τι είχε συμβεί: «Τον περασμένο Απρίλιο υπήρχε μία συζήτηση για να έρθει ως προπονητής στην ομάδα. Είχε προβλήματα με την Βέστερλο. Είχε συμβόλαιο ακόμα. Δεν ήθελαν να το σπάσουν αν και ήταν μάνατζερ της ομάδας έως τον Ιανουάριο. Τότε θέλαμε ένα προπονητή άμεσα. Ο κ. Ματάισεν δεν μπορούσε να ξεφύγει από αυτό όμως κι έτσι αρνήθηκε».
Για τη φιλοσοφία που θα ακολουθήσει: «Το μοντέρνο ποδόσφαιρο επιτάσσει να έχεις τη μπάλα στα πόδια σου και να προσπαθεί να δημιουργήσεις με επιθετικό ποδόσφαιρο όσο μπορείς, χωρίς όμως να είσαι αφελής.
Μη μου ζητάτε τώρα να σας πω συστήματα και στρατηγικές. Το θέμα είναι βρω από κάθε παίκτη πως ταιριάζει μ’αυτά και να πάρουμε ότι καλύτερο γίνεται, αλλά και να προσαρμοστούν στην ομάδα».
Για τη διάρκεια του συμβολαίου: «To συμβόλαιό μου είναι για δύο χρόνια»
Αν γνωρίζει τους παίκτες: «Όχι είναι πολύ νωρίς ακόμα, δεν ξέρω ακόμα τους παίκτες πολύ καλά. Ξέρω κάποια πράγματα, αλλά πρέπει να μιλήσω πρώτα με όλους. Γι’αυτό κι αυτή τη στιγμή είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος των βοηθών μου που θα με καθοδηγήσουν».
Σε εκείνο το σημείο πήρε το λόγο ο κ. Κούγιας όπου ενημέρωσε πως θα πάνε στο προπονητικό κέντρο των Δέντρων για να τον συστήσει στην ομάδα λέγοντας: «Μετά θα πάμε στα Δέντρα για να μιλήσει μαζί τους και να τους πει τι θέλουν σαν μία πρώτη γνωριμία».
Στο σημείο εκείνο ο Ματάισεν διαφώνισεί για πρώτη φορά και αστειευόμενος τόνισε πως η σημερινή μέρα περιλαμβάνει μόνο προπόνηση και τίποτα άλλο: «Θα μιλήσουμε πιο μετά, δεν υπάρχει χρόνος. Σήμερα θα κάνουμε μόνο προπόνηση και θα δουλέψουμε σκληρά γιατί δεν έχουμε πολλές μέρες μπροστά μας».
Αν έχει λυθεί το συμβόλαιο του Πάους: «Γίνονται συζητήσεις τις τελευταίες μέρες, η τυπική ολοκλήρωση δεν έχει γίνει. Υπάρχει μία προφορική συμφωνία και μένουν κάποιες λεπτομέρειες. Μαζί με τον μάνατζέρ του, τον ίδιο και μία κυρία συνάδελφό μου που τον εκπροσωπεί συμφωνήσαμε να κάνουμε μία πολιτισμένη λύση συμβολαίου όπως ταιριάζει στην ΑΕΛ και στον κ. Πάους».

gazzeta.gr