Ο Ματθαίος Μαρουκάκης διευκρινίζει στο sdna πως εκτέλεσε κανονικά το πέναλτι της ΑΕΛ κόντρα στην Παναχαϊκή παρά τη θέληση της κερκίδας, αφού στόχος του είναι να βγει πρώτος σκόρερ. Η απαίτηση των οπαδών των «βυσσινί» ήταν ο παίκτης της ομάδας να αστοχήσει στο πέναλτι (το σκορ ήταν 1-0) όπως και έγινε, αλλά αυτό δεν συνέβη εσκεμμένα, ανέφερε ο Μαρουκάκης. Αναλυτικά ο Ματθαίος Μαρουκάκης: 

Καλησπέρα Ματθαίε. Ολοι γράφουν πως έχασες επίτηδες το πέναλτι κόντρα στην Παναχαϊκή έπειτα από την απαίτηση του κόσμου της ΑΕΛ. Ισχύει; Αστόχησες επίτηδες;

«Όχι, δεν ισχύει αυτό το πράγμα. Το πέναλτι το χτύπησα κανονικά, καθώς επέλεξα και γωνία, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας έπεσε σωστά και το έπιασε».

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να μην βρεις δίχτυα;

«Εντάξει τα πέναλτι χάνονται συνέχεια. Απλά ίσως παρασύρθηκα και από το κλίμα και από το όλο θέμα που υπήρχε στο γήπεδο με τον κόσμο όπως είπες να απαιτεί να το χάσω».

Μετά το χαμένο πέναλτι ο κόσμος σε χειροκροτούσε . Γιατί έγινε αυτό;

«Αυτό δεν το γνωρίζω. Μάλλον ο κόσμος νόμιζε ότι δεν ήταν πέναλτι και επειδή το έχασα, νόμιζε πως έγινε επίτηδες και με χειροκρότησε».

Πως και εκτέλεσες εσύ το πέναλτι;

«Τα πέναλτι της ομάδας τα εκτελούν ο Μπόγιοβιτς, ο Βαρέλα και εγώ, κάτι το οποίο το ξέρουμε πριν από τον αγώνα. Απλά επειδή έλειπε ο Μπόγιοβιτς και ήθελα να βγω πρώτος σκόρερ, ήθελα να το χτυπήσω εγώ και να το βάλω».

Στα τελευταία δύο εντός έδρας παιχνίδια, η ομάδα κέρδισε αλλά δεν ικανοποίησε. Αυτό είναι κάτι που σας προβληματίζει;

«Σίγουρα η ομάδα έχει κάνει μια κοιλιά. Απλά στο ποδόσφαιρο αυτό το οποίο μετράει είναι οι τρεις βαθμοί της νίκης».

Τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό;

«Δεν πιστεύω ότι φταίει κάτι. Ίσως εφησυχαστήκαμε μετά από αυτό που έγινε με τον Απόλλωνα, το οποίο μας έδωσε μια βαθμολογική ασφάλεια, αλλά και πάλι αυτό δεν είναι δικαιολογία. Πρέπει να βρούμε τι φταίει και για να ικανοποιήσουμε τον κόσμό, αλλά και να βγούμε πρωταθλητές».

Την προσεχή αγωνιστική παίζετε στην Κέρκυρα το ντέρμπι κορυφής. Μπορεί η ομάδα να νικήσει και παράλληλα να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις;

«Εννοείται αυτό δεν το συζητάμε. Άλλωστε ο στόχος της ομάδας σε κάθε παιχνίδι είναι η νίκη. Όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίζουν τέτοια παιχνίδια και όχι ματς που είναι αδιάφορα. Ουσιαστικά με νίκη μας στην Κέρκυρα, εξασφαλίζουμε κατά 99% την άνοδο μας στην Super League».

Δείτε το "επίμαχο" πέναλτι: