Συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στο AEL FC Arena, όπου Απόλλων Λάρισας και Ξάνθη αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο υπεροχής, στο οποίο και σκόραραν.

Στο 16’ ο Μπριλάντε έκανε το 1-0 για την Ξάνθη, αλλά ο Απόλλων στις καθυστερήσεις του αγώνα έφτασε στην ισοφάριση με το αυτογκόλ του Θυμιάνη, μετά από κεφαλιά του Μόρα.

Η Ξάνθη μπήκε πιο ορεξάτα στο AEL FC Arena, με το γήπεδο να είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, παρά τη χιονόπτωση.

Οι Ακρίτες με… μαέστρο τον Τάτο, δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις.

Στο 15’ το γκολ του Σιατραβάνη δεν μέτρησε -λανθασμένα- ως οφσάιντ, αλλά στο 16’ ο Μπριλάντε μετά από σέντρα του Θανάση Παπάζογλου πέτυχε το 0-1.

Ο Απόλλων Λάρισας προσπάθησε να απαντήσει, χάνοντας μια καλή ευκαιρία στο 25’, με την κεφαλιά του Αθανασιάδη να μην βρίσκει στόχο.

Η Ξάνθη συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα, ενώ ένα σουτ του Μπάλλα στο 38’ δεν ανησύχησε τον Μπέντο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Απόλλων ανέβασε στροφές και προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός.

Οι παίκτες του Γιάννη Μάγγου κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση. Κι ενώ το παιχνίδι κυλούσε με τους γηπεδούχους να έχουν μια φλύαρη υπεροχή, στις καθυστερήσεις ήρθε η λύτρωση.

Ο Μπαλογιάννης εκτέλεσε το κόρνερ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και ο Μόρας έπιασε κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στον Θυμιάνη και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Απόλλων Λάρισας (Γιάννης Μάγγος): Γλύκος (87’ Τάλισον), Τζοβάρας (60’ Τασιούλης), Αθανασιάδης, Χατζής, Σκούμπρας, Μόρας, Λίταινας, Καρρίκι, Γκόλιας, Μπάλλας (75’ Μπάμπης), Μπαστιάνος (75’ Μπαλογιάννης).

Ξάνθη (Τόνι Πόποβιτς): Μπέντο, Γκαρσία (80’ Παντελιάδης), Τσαμούρης (80’ Τεσίγια), Παπάζογλου Αθ., Τάτος, Παπάζογλου Αν. (62’ Γιούρμαν), Στάθης, Μπριλάντε, Δημούτσος (80’ Θυμιάνης), Βέρκερ, Σιατραβάνης (56’ Έμπερτ).

onsports.gr