Tα παιδιά που παρακολουθούν στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Παιδιών του Δήμου Λαρισαίων καλούνται να συμμετάσχουν στο καινοτόμο Εκπαιδευτικό Αθλητικό Πρόγραμμα του Ιδρύματος FC Barcelona  (Fundació FCB) « Μια μπάλα για τα παιδιά».
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στη Λάρισα  από   την  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής,  τα  ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων, το Δανικό Συμβούλιο  για τους Πρόσφυγες (DRC GREECE) και το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ. 
Το  πρόγραμμα της FC BARCELONA FUTBOL NET –  «Μια μπάλα για τα παιδιά»  θα εκπαιδεύσει / προπονήσει  παιδιά 30 παιδιά σε μεικτή ομάδα αγοριών και κοριτσιών ηλικίας 9-12 χρόνων. Οι συναντήσεις θα καλύψουν το χρονικό διάστημα Μαρτίου – Ιουλίου 2019 και θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ .
Το πρόγραμμα στηρίζεται στη μεθοδολογία FutbolNet  που χρησιμοποιεί τον αθλητισμό ως βάση  για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων αλλά και την ενδυνάμωση των παιδιών και των νέων. Η μέθοδος έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά σε  επαφή με μια εμβληματική αθλητική ομάδα όπως η Βarcelona  αλλά και να βοηθήσει ώστε να καλλιεργήσουν πνεύμα ομαδικότητας και αλληλεγγύης.
Το πρόγραμμα προωθεί την επικοινωνία, τη συντροφικότητα, τη συνεργασία, τη λήψη αποφάσεων,  το αίσθημα συμμετοχής σε μια ομάδα και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των παιδιών. Παράλληλα καλλιεργεί στα παιδιά όλες τις αξίες  του Ιδρύματος FC Barcelona που είναι η  ταπεινότητα,  η φιλοδοξία, ο σεβασμός και  η ομαδική εργασία,  αξίες και δεξιότητες ΖΩΗΣ.
Για την  ειδική εκπαιδευτική κάλυψη το προγράμματος  πραγματοποιήθηκε στους χώρους του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, στις  21 και 22 Φεβρουαρίου,  από το Δανικό Συμβούλιο  για τους Πρόσφυγες (DRC GREECE)  σε συνεργασία με την FC BARCELONA διήμερο σεμινάριο κατάρτισης για την εκπαίδευση των εκπαιδευτών / προπονητών που θα εφαρμόσουν τη μεθοδολογία Futbolnet με τα παιδιά.  Συνολικά εκπαιδεύτηκαν 14 άτομα  από Λάρισα,  Τρίκαλα και Θεσσαλονίκη.
Ημέρες, ωράριο και χώρος υλοποίησης: Τρίτη και Παρασκευή, 14:00 – 15:30, Αθλητικές εγκαταστάσεις ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ. Λάρισα. Τα παιδιά θα μεταφέρονται με λεωφορείο. Σημείο συνάντησης:  Ανθίμου Γαζή – 4ο δημοτικό σχολείο.
Ωρα αναχώρησης 13:30,  Ωρα επιστροφής: 16:00.   
Η οργάνωση του προγράμματος από το Δανικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες γίνεται σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και με την υποστήριξη του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πληροφορίες :
ΚΔΑΠ Δήμου Λαρισαίων, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Λαρισαίων, τηλέφωνο 2410 661 727