Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή «Ανατροπή και Πέναλτι» με το Νίκο Μαρκάκη για την επιστροφή της ΑΕΛ στην Σούπερ Λιγκ αλλά και για τον ΟΦΗ ευχόμενος ότι σε λίγα χρόνια θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες στην Σούπερ Λιγκ. Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας στον Athletic Radio 104,2:

Για τον ΟΦΗ και τον τελικό ανόδου που δίνει: «Ο ΟΦΗ είναι ένα τεράστιο μέγεθος και κάτι πολύ περισσότερο για την Κρήτη. Σκεφτόταν ποτέ ότι ένα χωριό, ο Πλατανιάς θα έπαιζε στην Σούπερ Λιγκ και ο ΟΦΗ στην Γ’ Εθνική; Ο ΟΦΗ είναι η ομάδα που είχε ιδιοκτήτες την μεγαλύτερη οικογένεια στην Ελλάδα, την οικογένεια Βαρδινογιάννη και κάποιοι αλήτες παράγοντες την έβριζαν; Που της χάρισαν ένα εκπληκτικό αθλητικό κέντρο; Την ομάδα την πήραν νοικοκύρηδες άνθρωποι. Ήρθε ο Νίκος Νιόπλιας που είναι καταπληκτικός άνθρωπος και εκπληκτικός προπονητής και την Κυριακή ο ΟΦΗ θα πανηγυρίσει την άνοδο. Λυπάμαι πολύ που δεν θα είμαι την Κυριακή στο Ηράκλειο για να συμμετάσχω σε αυτήν την γιορτή γιατί γνωρίζετε τους δεσμούς μου με την πόλη, έχω σπίτι και έρχομαι αρκετά συχνά. Εύχομαι στο μέλλον να συμμετέχουν σε κοινές γιορτές ΟΦΗ – Λάρισα που είναι από τα μεγαλύτερα μεγέθη στην Ελλάδα».

Για το ότι είναι η πρώτη ομάδα με την οποία ανεβαίνει στην Σούπερ Λιγκ: «Δυστυχώς αυτό μου συμβαίνει πρώτη φορά. Είναι από τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και οι προηγούμενες ομάδες μου ήταν εξαιρετικές όμως δεν είχαν το μέγεθος της Λάρισας. Είχαμε καλή ομάδα, καλούς ποδοσφαιριστές, διάρκεια, τον κόσμο δίπλα μας και το γήπεδο που για εμένα είναι το καλύτερο στην Ελλάδα, καλύτερο ακόμα και από το Καραϊσκάκη. Το πήραμε καθαρά, λεβέντικα και χωρίς να υπάρχουν σκιές».

Για την μάχη της Λάρισας: «Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά με 26-27 νέους παίκτες. Ξεκινήσαμε με 12 παιδιά από την Παναχαϊκή, τον κόρμο της Λάρισας και τον πρώην βασικό κορμό του ΟΦΗ. Ήρθε ο Δαμιανάκης τα Χριστούγεννα που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έπαιξε στον ΟΦΗ και από τον οποίο περιμένουμε πολλά πράγματα. Παραλίγο το προηγούμενο καλοκαίρι να έρθει και ο Περογαμβράκης. Αλλά το καλοκαίρι γιατί ποτέ δεν θα μπορούσα να δημιουργήσω πρόβλημα στον ΟΦΗ. Αλλοίμονο αν το έκανα αυτό στον ΟΦΗ».

Για την φιέστα ανόδου της ΑΕΛ: «Μην νομίζετε ότι θα κάνουμε υπερβολικά πράγματα. Εμείς δεν κάνουμε βλαχολεβέντικα πράγματα. Θα κάνουμε μια λιτή γιορτή που θα είναι αντάξια της ιστορίας της ΑΕΛ».

Για την συμπαράσταση του κόσμου: «Ο κόσμος είναι φανταστικός και φανταστείτε ότι στην Λάρισα δεν υπάρχουν σύνδεσμοι άλλων ομάδων».

Για όσα ακούγονται περί μη αδειοδότησητης της Λάρισας: «Αυτό το θέμα το συντηρούν κάποιοι νταλαβερτζήδες του χώρου που προσπαθούν να αμφισβητήσουν την Λάρισα που είναι άξια πρωταθλήτρια. Την Κυριακή μπορεί να έχουμε και 12 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο. Εμείς πήραμε την άνοδο τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Το Υπουργείο Ανάπτυξης λέει ξεκάθαρα ότι η ΠΑΕ του Πηλαδάκη έχει ήδη εκκαθαριστεί».

Για τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου: «Έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός της ομάδας. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για ονόματα για την επόμενη σεζόν γιατί πρέπει να δείξουμε σεβασμό σε όλα τα παιδιά που βοήθησαν».

Για την πρώην ομάδα του, την Παναχαϊκή: «Τα τρία χρόνια που ήμουν στην Παναχαϊκή η ομάδα αγωνίστηκε στην Football League. Δεν ανέβηκε για όλα όσα γνωρίζουν. Από την άλλη, η ΑΕΛ είναι ένα πολύ μεγάλο μέγεθος και όλοι γνωρίζουν την δυναμική της. Το μόνο που βρήκα στην Παναχαϊκή ήταν ιστορία. Από εκεί και πέρα όλα ήταν ερείπια και χρέη’.