Ο Αλέξης Κούγιας με δηλώσεις του διέψευσε την κόντρα με τον Σάκη Τσιώλη τονίζοντας ότι θέλει να μείνει στην ΑΕΛ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, χωρίς να αποκλείει να ψάξει ομάδα στο εξωτερικό. «Με τον κ. Τσιώλη κάναμε ένα ραντεβού στην Αθήνα. Επειδή πολλοί διαδίδουν ότι φεύγει ο Τσιώλης και έβλεπα μια ανασφάλεια θέλω να πω ότι έχουμε μια αγαστή συνεργασία, συζητάμε για την ομάδα, τους παίκτες κλπ. Προσωπικά προσβλέπω σε ένα μόνιμο σχήμα με προσθετικές πινελιές. Ο κ. Τσιώλης όμως του αρέσει να ψάχνεται και καλά κάνει γιατί αυτή είναι η δουλειά του.

Κάναμε μια συνάντηση στην οποία του έδωσα και μέρος χρημάτων που είναι να πάρει μέχρι το τέλος, να πω εδώ ότι έχει πάρει 32.000 ευρώ και μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο ίδιος, τις τελευταίες 5.000 του τις έδωσα εγώ προσωπικά. Αυτά για κάποιους κακοήθεις που λένε άλλα. Στην συνάντηση μας μιλήσαμε για το τι κάνουμε σαν ομάδα, τα παιχνίδια, τα παιχνίδια των άλλων και άλλα θέματα. Μιλήσαμε για την συνέχεια της χρονιάς, το ποιοι παίκτες θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν, πού θα ενισχυθούμε και εκεί του είπα να ανακοινώσουμε ότι θα είναι και την νέα χρονιά.

Μου ανέφερε ότι θέλει να μείνει στην ΑΕΛ, αλλά μου είπε ότι θέλει να ψαχτεί και με το εξωτερικό, αφού φυσικά τελειώσει το πρωτάθλημα, γιατί σίγουρα μια παρουσία στο εξωτερικό έχει και μεγαλύτερες απολαβές και μου χρησιμοποίησε σαν παράδειγμα τον Γιώργο Δώνη που είχε την τύχη να παίξει Champions League με το ΑΠΟΕΛ, έφτιαξε διεθνώς το όνομα του και τον πήρε η Αλ Αχλί η ομάδα του πρίγκηπα στην Σαουδική Αραβία. Πάνω σε αυτό το κομμάτι, το οικονομικό, δεν μπορείς να πεις τίποτα στον άλλον.

Εμένα πρόθεση μου είναι να μείνει ο Τσιώλης στην ομάδα. Πέρσι κάναμε κακό χειρισμό και χαλάσαμε την συνεργασία μας. Εγώ φρόντισα να διορθωθεί αυτό το λάθος και μετά την παραίτηση του κ. Αναστασιάδη δεν σκέφτηκα άλλη λύση πλην του Σάκη Τσιώλη. Του έχω κάνει πρόταση για ανανέωση και είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας».

"Έχει πάρει 1 εκατομμύριο ο Πλεξίδας"

Στο μεταξύ, αρνείται πως έλαβε εξώδικο από τον Βαγγέλη Πλεξίδα ο Αλέξης Κούγιας, απαντώντας στις κατηγορίες του πρώην ιδιοκτήτη της ΑΕΛ ότι του έχει δώσει 1 εκατομμύριο ευρώ για την εξαγορά της ΠΑΕ ΑΕΛ.

«Δεν έχω λάβει κανένα εξώδικο από τον κ. Πλεξίδα. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως ότι αφορά την ΑΕΛ και μένα πηγαίνει πρώτα στον Τύπο και μετά κοινοποιείται αλλού.  Ο κ. Πλεξίδας ενδιαφέρεται πρώτα για το επικοινωνιακό κομμάτι, δηλαδή να υπάρχει στην εφημερίδα φωτογραφία του και αναφορά στην «La Farm».

Εγώ θέλω να ρωτήσω, λέει πουθενά πόσα χρήματα πήρε ο κ. Πλεξίδας; Ο κ. Πλεξίδας θέλει να αποφύγει την καταβολή του φόρου γιατί σύμφωνα με την νομοθεσία αυτός πληρώνει τον φόρο. Ο κ. Πλεξίδας έχει πάρει 1.000.000 ευρώ γιατί πέραν των 700.000 ευρώ που πήρε, πληρώσαμε και πληρώνουμε ακόμα χρέη που δημιουργήθηκαν επί προεδρίας του στην ΑΕΛ. Σε αυτά αναφέρονται αναλυτικά εξοφλήσεις προσφυγών, εξοφλήσεις του Αλκαζάρ και ακόμα εξοφλούμε. Χτες μας ήρθε η αγωγή του Ηλία Κυριακίδη.

Όταν αγοράζεις μια εταιρεία και αυτό φαίνεται, στο τίμημα δεν υπολογίζονται και οι ζημιές που έχουν προκληθεί; Εσύ δεν θα τις πληρώσεις, παρότι έχει κάνει άλλος την ζημιά; Αυτό δεν είναι τίμημα; Έχουμε υποθέσεις παικτών από την Γ’ και την Β’ Εθνική, έναν κατάλογο ολόκληρο με υποθέσεις τις οποίες θα πληρώσω εγώ. Η ΑΕΛ δεν είχε αδειοδότηση εξαιτίας όλων αυτών των συμβολαίων και τις καταγγελίες παικτών για προσφυγές. Παρότι κάποιοι παραπληροφορούσαν ότι η μη αδειοδότηση οφείλονταν σε άλλα πράγματα. Εμείς είχαμε 15 προσφυγές παικτών που ήταν επί ημερών Πλεξίδα, αλλά παρόλα αυτά τα προβλήματα μπορέσαμε και πήραμε αδειοδότηση.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι μόλις πάμε να ησυχάσουμε και παρότι στην εκδήλωση που κάναμε παρουσιάσαμε όλα τα στοιχεία τα οποία γνωρίζει και ο δήμαρχος της πόλης και έχουν παραδοθεί στο οικονομικό επιτελείο του δήμου για να τα επεξεργαστεί, γιατί λοιπόν ο τοπικός Τύπος όταν παίρνει στα χέρια του ένα εξώδικο δεν κάνει πρώτα ένα τηλέφωνο και να πει έλα εδώ κ. Πλεξίδα, πήρες χρήματα; Πόσα πήρες; Πόσα χρέη άφησες; Όλο αυτό δεν είναι τίμημα; Σε μια από τις συναλλαγές έγινε όντως ένα λάθος από την πλευρά μας και εξαιτίας αυτού πληρώσαμε 100.000 ευρώ παραπάνω».