Για το ζήτημα του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, αλλά και την πρόταση που κατέθεσε ώστε να τερματιστεί τώρα το πρωτάθλημα, να μην υποβιβαστεί κανένας, ο Ολυμπιακός να πάρει τον τίτλο και του χρόνου να υπάρχουν στην SL 16 ομάδες, μίλησε ο Αλέξης Κούγιας στον Focus.

«Εάν εφαρμοστεί το καταστατικό της UEFA, σύμφωνα με το άρθρο 5, ο ΠΑΟΚ πρέπει να απαλλαχθεί από την κατηγορία της πολυιδιοκτησίας στο θέμα της καταγγελίας του Ολυμπιακού, αλλά να πέσει η Ξάνθη, ακόμη και εάν αποδειχθεί η πολυιδιοκτησία ή η κυριαρχική επιρροή.

Η πρώτη ομάδα στην βαθμολογία, δηλαδή ο ΠΑΟΚ, σε σχέση με την Ξάνθη, απαλάσσεται και πέφτει η δεύτερη ομάδα, το είπα στην εφέσεων, αλλά κανένας δεν το ανέδειξε», είπε αρχικά.

Και μετά του μεταφέρθηκε πως αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν αποδειχθεί η παράβαση.

«Αυτό δεν με απασχολεί πλέον, έχω κάνει πρόταση να μην πέσει καμία ομάδα και να αυξηθούν οι ομάδες στη Superleague, να γίνουν 16, ενώ να γίνει μια Β΄ εθνική με 16 ομάδες και μια Γ΄ εθνική επίσης με 16 ομάδες.

Με αυτό τον τρόπο θα ανεβούν και όλοι οι πρωταθλητές από τη σημερινή Γ εθνική και δεν θα παίξουν μπαράζ για να βγουν οι 4 από αυτούς».

gazzeta.gr