Αντάξιο των θέσεων που έχουν οι δύο ομάδες στην κατάταξη της Football League ήταν το ντέρμπι στη Φιλιππούπολη το μεσημέρι της Κυριακής (20/4) με μεγάλο νικητή τον Απόλλωνα Λάρισας. Οι «κυανόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους, καθώς νίκησαν με 1-0 τον Πλατανιά και μια αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος (29η) ανέβηκαν 2οι και είναι καβάλα στο… άλογο για το μπαράζ ανόδου στη Σούπερ Λίγκα.
Αμείωτο κρατήθηκε το ενδιαφέρον όσων παρακολούθησαν το παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια του. Ξεκίνησε με γκολ από τα… αποδυτήρια με τον Λουκάο και ολοκληρώθηκε με μεγάλη απόκρουση του γκολκίπερ των γηπεδούχων Μαντζάρη στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα.
Πλέον ο Απόλλων Λάρισας έφτασε τους 54 βαθμούς και χρειάζεται μια ισοπαλία (υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον Πλατανιά) στην τελευταία αγωνιστική της Β’ Εθνικής στην έδρα του Ηρόδοτου για να τερματίσει οριστικά 2ος.
Η ήττα αυτή φέρνει τον Πλατανιά σε δύσκολη θέση και δεν εξαρτάται πλέον από τα πόδια του των παικτών του τι θα γίνει στο φινάλε του πρωταθλήματος, καθώς χρειάζεται νίκη επί του Ηρακλή και ήττα του Απόλλωνα Λάρισας.
Κεφαλιά-οβίδα από τα… αποδυτήρια
Ο Απόλλων Λάρισας μπήκε πολύ δυνατά από το ξεκίνημα και έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα μέχρι το 70 λεπτό. Βασισμένος στο 4-3-2-1 που προτίμησε ο Άριαν Μπελά, ευτύχησε μόλις στο 2’ να ανοίξει το σκορ με τον Λουκάο. Ο Βραζιλιάνος με μια άπιαστη κεφαλιά από σέντρα του Λίταινα έκανε το 1-0.
Με τον Ράμος να… γαζώνει στο κέντρο και να μην αφήνει να περνάει τίποτα, τον Λίταινα σαν έμβολο να ανεβοκατεβαίνει και τον Πλατανιά να αδυνατεί να κρατήσει την μπάλα και να κάνει φάσεις, το 5-3-2 του Γιάννη Τάτση δεν βοηθούσε τους φιλοξενούμενους.
Οι «κυανόλευκοι» έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ στο 37’ με τον Τασιούλη, στο 50’ με τον Λίταινα και στο 64’ με τον Μαρκολίνο, αλλά δεν κατάφεραν να σιγουρέψουν τη νίκη. Γυρνούσαν καλά την μπάλα, όμως, και δεν απειλούνταν από τους Χανιώτες.
Το… δοκάρι και ο Μαντζάρης
Τα λεπτά περνούσαν και ο Πλατανιάς αργούσε να αντιδράσει και φαίνεται ότι η φάση του 72’ αφύπνισε τους παίκτες του. Ήταν η εκτέλεση φάουλ του Στέλιου Ποζατζίδη που σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Απόλλωνα.
Από εκείνο το σημείο και έπειτα πήραν τα ηνία του αγώνα και πίεσαν. Ο Τάτσης γύρισε στο τελευταίο δεκάλεπτο και το σύστημά του σε 4-4-2 και οι φιλοξενούμενοι έψαχναν τη φάση για την ισοφάριση. Πλησίασαν στο 75’ με το πλασέ του Λουκίνα και στο 82’ με το γύρισμα του ίδιου παίκτη, αλλά δεν πρόλαβε ο Μπιανκόνι.
Ωστόσο, η μεγάλη φάση έγινε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ουές πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από δεξιά, έμεινε όρθιος, έβγαλε την μπάλα ακριβώς στο κεφάλι του Μπιανκόνι, που από τα 4 μέτρα έπιασε την σκαστή κεφαλιά, αλλά ο Μαντζάρης με εκτίναξη στην αριστερή γωνία κράτησε ανέπαφη την εστία του και τη νίκη για την ομάδα του.
Ο διαιτητής Κατσικογιάννης (Ηπείρου) έκανε κάποια λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο, καθώς «χάρισε» δύο κίτρινες κάρτες σε παίκτες του Πλατανιά, αλλά γενικά ήταν καλός και κοντά στις φάσεις. Σωστές οι υποδείξεις από τους βοηθούς του Κωτούλα (Κιλκίς) και Βρούζο (Πιερίας).
Κίτρινες: 30’ Μποσέτι, 39’ Λουκάο, 43’ Λουκίνας, 48’ Παπανικολάου, 71’ Κουρτεσιώτης, 79’ Μπιανκόνι
Κόκκινη: 90+4’ (43’ και 90+4’ δύο κίτρινες) Χατζής.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Άριαν Μπελά): Μαντζάρης, Σκούπρα, Χατζής, Κουρτεσιώτης, Λίταινας (87’ Κοντοές), Ράμος, Καρατάσιος, Σουλιώτης, Λουκάο, Τασιουλής (70’ Γκουντρουμπής), Μπραμπίγια (λ. τρ. 45+1’ Μαρκολίνο).
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Τάτσης): Γκοτ, Ουές, Ποζατζίδης Σ., Τσαμούρης (λ. τρ. 58’ Παπουτσογιαννόπουλος), Ρουσσάκης, Μποσέτι, Λουκίνας, Παπανικολάου, Μπιανκόνι, Μπόρχες, Κόρτσαμ (83’ Λάζιτς).

a-sports.gr