Ο Απόλλωνας Λάρισας ήταν κατώτερος των περιστάσεων και ενώ πίεζε για την ανατροπή του σκορ, δέχθηκε δύο γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα, από τον Νύκταρη στο 81′ και από τον Βανκεβάι στο 90’+3′ (1-3). Νωρίτερα είχε ισοφαρίσει το γκολ του Μπαστιάνου στο 9′, προσωρινά ο Σωτήρης Τσιλούλης για τον Απόλλωνα στο 71′.
Η ομάδα της Βέροιας πήρε το προβάδισμα στο 9ο λεπτό. Ο Γιώργος Μπλέτσας έπαιξε κάθετα στη πλάτη της άμυνας τον Γιάννη Μπαστιάνο που πρόλαβε στην έξοδο τον Κραβαρίτη στο ύψος του πέναλτι, πλασάροντας σωστά για το 0 – 1. Στο πρώτο μέρος ο Απόλλωνας πίεσε για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, χωρίς όμως να έχει αποτέλεσμα στις προσπάθειες των Μαυριά, Παπαζαχαρία και Σαχινίδη.
Στην επανάληψη ο Απόλλωνας μπήκε νωθρά. Μόλις όμως μπήκε ο Τσιλούλης στο 68′, ο Απόλλωνας στο 71′ έφτασε στην ισοφάριση. Ο Μαυριάς έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Σωτήρης Τσιλούλης με κεφαλιά προς τα πίσω, έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Γιαγκιόζη που έκανε μία έξοδο του… Μεσολογγίου, φέρνοντας το ματς στα ίσια, στη πρώτη του επαφή με τη μπάλα.
Και εκεί όπου ο Απόλλωνας πίεζε για την ανατροπή του σκορ, η Βέροια σε κόντρα επίθεση στο 81′, κατάφερε να πάρει το ματς με σκόρερ τη «χρυσή» αλλαγή του Απόστολου Χαραλαμπίδη, τον Νύκταρη. Ο Σουλιώτης στη σέντρα έπαιξε στον Μπαστιάνο που πάτησε περιοχή από αριστερά, «έσπασε» στο πέναλτι στον Νύκταρη που δεν λάθεψε για το 1 – 2 της ομάδα της Βέροιας.
Και η Βέροια δεν σταμάτησε. Στο 90’+3′ ο Βανκεβάι Ρούνεϊ, έκλεψε από τους αμυτνικούς του Απόλλωνα, «πάτησε» περιοχή και με διαγώνιο πλασέ κέρδισε τον Κραβαρίτη για το τελικό 1 – 3 της Βέροιας.
Στον εναπομείνοντα χρόνο ο Απόλλωνας πίεσε αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το παιχνίδι, χάνοντας τους πρώτους του βαθμούς στην έδρα του από μία ομάδα που έχουν τον ίδιο στόχο. Αυτόν της παραμονής.
Οι Συνθέσεις
Απόλλων Λάρισας: Κραβαρίτης, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου, Χατζής, Σουλίδης (68′ Τσιλούλης), Αγρόδημος (73′ Βουτσιάς), Σαχινίδης, Καρακατσάνης, Μαυριάς (88′ Μίλιτς).
Βέροια (Αποστόλης Χαραλαμπίδης): Γιαγκιόζης, Κοζάκης, Σουλιώτης, Δαμιανάκης, Καψάλης, Λάσκαρης, Μπλέτσας (84′ Δόρης), Λίταινας (70′ Νύκταρης), Μπαστιάνος, Ουνγιαλίδης (65′ Βάλης), Βανκεβάι.

Διαιτητική Τριπλέτα
Ρούσσης, Κωτούλας, Ζυγκερίδης

arenalarissa.gr