Aνώτερος ο Παναθηναϊκός κέρδισε 3-1 την ΑΕΛ στο γήπεδο της, σε μια αναμέτρηση όπου οι γηπεδούχοι εμφάνισαν μέτριο αγωνιστικό πρόσωπο και άργησαν να μπουν στο ματς στο β’ μέρος.
Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο ο Παναθηναϊκός έφερε από νωρίς το παιχνίδι στα μέτρα του, με το 4-3-3 που επέλεξε ο Δώνης να αποδίδει, αφού η ομάδα του κέρδισε κατά κράτος τη μάχη του κέντρου.
Κάτσε, Τζανδάρης και Κουρμπέλης, λοιπόν, έκαναν πολλή δουλειά, με τον Πίτι να είναι μπλοκαρισμένος και την ανάπτυξη των Θεσσαλών να χωλαίνει.
Στο 28' ήρθε και το γκολ για τους φιλοξενούμενους, με τον Γιόχανσον να είναι αφύλακτος από δεξιά και να αξιοποιεί την σε σωστό χρόνο πάσα του Μπουζούκη, για να πάνε οι «πράσινοι» στα αποδυτήρια με το 0-1.
Η ΑΕΛ μόνο από σπόντα απείλησε σε μία περίπτωση και τον Γιόχανσον στο 42' να πλησιάζει στο αυτογκόλ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αντωνίου βελτίωσε την εικόνα της ομάδας του με την προσθήκη των Λεοζίνιο και Κούνιτς κι ενώ ο Δώνης γύρισε σταδιακά τη διάταξη του «τριφυλλιού» σε σχήμα με πέντε αμυντικούς.
Άντεξε στην πίεση και 1-3...
Ο Γιόχανσον, όμως, είχε κέφια, πέτυχε υπέροχο δεύτερο προσωπικό τέρμα στο 63', για να απαντήσουν οι «βυσσινί» με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φατιόν στο 66', παράβαση που καταλογίστηκε σωστά σε χέρι του Μαυρομμάτη.
Οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση, άφηναν όμως πολλούς κενούς χώρους στα μετόπισθεν και ο Χατζηγιοβάνης απείλησε για το 1-3 σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις.
Τελικά, το πέτυχε από την άσπρη βούλα στο 89', αφού ο ίδιος εκτέλεσε φάουλ, ο Κούνιτς έκανε χέρι και το πέναλτι υποδείχθηκε σωστά από τον διαιτητή Κομίνη.
Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, πήρε δίκαια το διπλό και συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο ξεκίνημα της σεζόν.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κομίνης του Συνδέσμου Θεσπρωτίας με βοηθούς τον Σινιοράκη του Συνδέσμου Χανίων και τον Πάγκαλο του Συνδέσμου Λασιθίου.
Κίτρινες: 46' Γρομητσάρης, 48' Καρανίκας, 55' Λεοζίνιο, 87' Φατιόν, 88' Koύνιτς - 20' Τζανδάρης, 64' Mπουζούκης.
ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Κρίστινσον, Καρανίκας, Γκοΐκοβιτς, Γρομητσάρης, Χούμπτσεφ (54' Κούνιτς), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (84' Κοέφ), Σαχίτι (46' Λεοζίνιο), Πίτι, Ντέλετιτς, Μόρσι.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Iνσούα, Κουρμπέλης (87' Χατζηθεοδωρίδης), Τζανδάρης, Κάτσε, Μπουζούκης (76' Πούγγουρας), Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής (55' Βέργος).

a-sports.gr