Οι παίκτες της ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory είναι απόλυτα έτοιμοι για το παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League, εκεί όπου θα υποδεχτούν το Λαύριο Megabolt (11/1) σε μία δύσκολη αναμέτρηση μέσα στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης.

Ο Νίκος Παπανικολόπουλος σε συνεργασία με το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο, μελέτησαν το παιχνίδι του αντιπάλου και έδωσαν στις προπονήσεις τις κατάλληλες κατευθύνσεις στους καλαθοσφαιριστές, οι οποίοι καλούνται να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους μέσα στο παρκέ και να φτάσουν στη δεύτερη συνεχόμενη επικράτηση, μετά από εκείνη τη «μαγική» ανατροπή επί του Προμηθέα Πατρών στα μέσα της εβδομάδας για το εξ αναβολής της τρίτης (3η) αγωνιστικής.

Οι «κυανόλευκοι» γνωρίζουν ότι το αντίπαλο σύνολο είναι ένα από τα πιο φορμαρισμένα του «μαραθωνίου», αφού «τρέχει» αήττητο σερί (6) αγώνων, εκεί όπου γράφτηκαν ιστορικές στιγμές με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, στην ένατη και δέκατη αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Τα σπουδαία brand names λύγισαν μέσα στο Λαύριο προκαλώντας μεγάλη έκπληξη στο φίλαθλο κοινό της χώρας μας, όμως στη Λάρισα τα δεδομένα είναι άκρως διαφορετικά.

Στο «στρατόπεδο» της ομάδας μας υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία για τη «μάχη» της Δευτέρας (20:00/ΕΡΤ3), η οποία αποτελεί ορόσημο για τη συνέχεια.

Το πολυπόθητο 3/3 στις πρόσφατες εντός έδρας δοκιμασίες (Μεσολόγγι, Προμηθέας, Λαύριο), εάν επιτευχθεί θα προσφέρει βαθμολογική ανάκαμψη, αλλά και ηρεμία στα αποδυτήρια, διότι θα έχει γίνει ένα σημαντικό «βήμα» για την υλοποίηση των στόχων, αμέσως μετά τη λήξη του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά ζητήματα, στα θετικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί, άρα η φαρέτρα του κόουτς είναι γεμάτη, πλην του Ντέβιον Μπέρι που παραμένει παροπλισμένος λόγω του γνωστού πειθαρχικού παραπτώματος.

Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες συναντιούνται για πρώτη φορά στη Θεσσαλική πρωτεύουσα, καθώς την περσινή αγωνιστική περίοδο διεξήχθη μονάχα η αναμέτρηση στο κλειστό γυμναστήριο του Λαυρίου, εκεί όπου η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory επιβλήθηκε (78-98) σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του παρκέ, παίρνοντας μία μεγάλης έκτασης νίκη.

Ο Μπράντον Ρας που αποτελεί και φέτος μία ηγετική μορφή στο ρόστερ μας, είχε κάνει την πιο παραγωγική εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League, σημειώνοντας 30 πόντους με 6/10 τρίποντα, ενώ ο Άντονι Χίκι είχε 21 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Για τους γηπεδούχους ο Κουίντον ΝτεΚόζι είχε 15 και ο Κάιλ Άλμαν 14 πόντους.

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο τα δεδομένα είναι διαφορετικά, οι παίκτες μας μετρούν 3 νίκες και 7 ήττες, ενώ οι καλαθοσφαιριστές του κ. Σερέλη έχουν 6 νίκες και 3 ήττες, με ένα ματς λιγότερο στο συναρπαστικό «μαραθώνιο».