Με τον Κώστα Μήτρογλου να φέρνει θετική αύρα (παρακολούθησε το ματς από σουίτα), η ομάδα του Άκη Μάντζιου πέτυχε δεύτερη σερί νίκη, χάρη σε γκολ που σημείωσε με τον Λίντσεϊ Ρόουζ στο 30′.

Στους 39 βαθμούς ο «Θεός του πολέμου» που έφτασε τις 12 νίκες (έκτη στο «Βικελίδης»), πέρασε μόνος δεύτερος στη βαθμολογία, έστω και με παιχνίδι περισσότερο από την ΑΕΚ (παίζει την Τετάρτη).

Στους 8 βαθμούς παρέμεινε η ΑΕΛ (12η ήττα, 8η μακριά από το Αλκαζάρ), που προσπάθησε στο δεύτερο μέρος, αλλά υπέκυψε στην σαφή ανωτερότητα των γηπεδούχων.

Μεγάλες ευκαιρίες ο Άρης, άνοιξε το σκορ ο Ρόουζ

Με 4-2-3-1 , δίδυμο Ρόουζ-Δεληζήση στην άμυνα, Ματέο Γκαρσία στο δεξί άκρο και τον Μαντσίνι στην κορυφή της επίθεσης, παρέταξε τον Άρη ο Άκης Μάντζιος. Από την πλευρά του ο Τζιανλούκα Φέστα προτίμησε σύστημα 4-1-4-1 με τον Ντουρμισάι μοναδικό προωθημένο.

Η ΑΕΛ πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά όμως αυτό άλλαξε γρήγορα. Ο Άρης πήρε το πάνω χέρι και με παιχνίδι κυρίως από τα άκρα κατάφερε να φτιάξει 2-3 καλές ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν εκμεταλλεύθηκε.

Συγκεκριμένα στο 12′ μετά από ωραία προσποίηση του Σάσα ο Μαντσίνι έκανε «ασθενικό» πλασέ, ενώ λίγο αργότερα αποχώρησε λόγω τραυματισμού, με τον Μάνο να παίρνει τη θέση του.

Ένα λεπτό αργότερα ο Άρης απείλησε εκ νέου με δυνατό σουτ του Γκάμα, όπως και στο 17′ με κεφαλιά του Ματέο Γκαρσία που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Τελικά ο «Θεός του πολέμου», έκανε 1-0 στο 30′, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκάμα, ο Ρόουζ με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ!

Ο Άρης συνέχισε να πιέζει, απέναντι σε μια ΑΕΛ που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και ήταν ολόκληρη κάτω από τη μεσαία γραμμή. Στο 35′ οι γηπεδούχοι άγγιξαν και δεύτερο γκολ, όμως ο Λούκας Σάσα αστόχησε για λίγο.

«Ανέβηκε» η ΑΕΛ ακυρώθηκε γκολ του Άρη

Με την έναρξη του Β’ μέρους ο Φέστα «θυσίασε» τον Σπαρβ προκειμένου να ρίξει μέσα τον Μιλοσάβλιεβιτς, γεγονός που λειτούργησε θετικά για την ομάδα του. Η ΑΕΛ ανέβασε τις γραμμές της, κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα  και στο 63′ κατάφερε να κάνει την πρώτη της τελική με μια προβολή του νεοεισελθόντα.

Εκτός όμως από κάποια γεμίσματα στην περιοχή, η ομάδα του Φέστα δεν είχε καθόλου τελική προσπάθεια. Άλλωστε ο Άρης είχε περάσει «χειροπέδες» στον Πινακά που είναι άλλωστε και ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής της.

Στο 58΄ ο Δημήτρης Μάνος κατάφερε να σκοράρει με προβολή, όμως ο διαιτητής Κουμπαράκης, μετά την ενημέρωση του VAR ακύρωσε σωστά το τέρμα ως οφσάιντ.

Τριπλή αλλαγή ο Μάντζιος

Ο Άρης δεν ήταν το ίδιο «ορμητικός» και φρέσκος με το πρώτο μέρος, ενώ όσο περνούσε η ώρα έχανε δυνάμεις. Έτσι στο 69′ ο Μάντζιος πέρασε μέσα τους Σίλβα (έπαιξε για πρώτη φορά ως επιθετικός με τον Μπερτόγλιο να περνάει στα δεξιά), Ματίγια (αντί του Τζέγκο) και Σάκιτς (αντί του Σούντγκρεν).

Οι γηπεδούχοι έπαιζαν πλέον περισσότερο στην κόντρα, έχοντας μια μεγάλη στιγμή στο 81′, όταν μετά από εξαιρετική μπαλιά του Ματέο, ο Σίλβα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπάγιτς από τα δεξιά.

Λίγο πριν τα 90′ ο Κάτσε πέρασε με τη σειρά του στο ματς βοηθώντας την ομάδα να κρατήσει το μηδέν κάτι που έγινε και ο Άρης πανηγύρισε μία ακόμη νίκη.

Άρης-ΑΕΛ 1-0

MVP: Γκάμα ήταν και πάλι εκείνος από τον οποίο άρχιζαν οι περισσότερες θετικές ενέργειες του Άρη. Από το πόδι του άλλωστε εκτελέστηκε το κόρνερ από το οποίο σκόραρε ο Ρόουζ.

UP: Η αμυντική λειτουργία του Άρη ήταν και πάλι στιβαρή καθώς δεν επέτρεψε στους αντίπαλους επιθετικούς να φανούν σχεδόν καθόλου

DOWN: Η «αναιμική» επίθεση της ΑΕΛ που πάτησε ελάχιστα περιοχή, αλλά και οι αρκετές χαμένες ευκαιρίες που είχε ο Άρης για μία ακόμη φορά.

ΣΚΟΡΕΡ: 30′ Ρόουζ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 37′ Μπερτόγλιο – 67΄ Ιωάννου – 44′ Πινακάς, 54′ Κολομπίνο, 78′ Ντουρμισάι, 85′ Μιλοσάβλιεβιτς

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουμπαράκης,

ΒΟΗΘΟΙ: Δημητριάδης-Κωνσταντίνου

VAR: Σιδηρόπουλος, AVAR: Σαμοϊλης, 4ος: Βρέσκας

Άρης (Α. Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (70′ Σάκιτς), Ρόουζ, Δεληζήσης, Ιωάννου, Σάσα, Τζέγκο (69′ Ματίγια), Μπερτόγλιο (88′ Κάτσε), Γκάμα (69′ Σίλβα), Ματέο, Μαντσίνι (λ.τρ. 19΄Μάνος)

ΑΕΛ (Τ. Φέστα): Μπάγιτς, Καρανίκας (90′ Νούνιτς), Μιχαήλ, Σπαρβ (Μιλοσάβλιεβιτς), Ντουρμισάι, Τσόσιτς, Ζίζιτς, Πινακάς (83” Γλυνός), Κολομπίνο, Νικολιάς, Ντρούγιτς (65΄ Ακούνια).

sportime.gr