Το αποτέλεσμα του φιλικού αγώνα κόντρα στη Ξάνθη μπορεί να μην ήταν το επιθυμητό, ωστόσο αυτό δεν επηρέασε τους ανθρώπους της ΑΕΛ, οι οποίοι γεμάτοι χαμόγελα τίμησαν για την προσφορά τους όλους όσους παρευρέθηκαν στην σημερινή εκδήλωση-γιορτή του «βυσσινί» συλλόγου.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης τον λόγο πήρε ο Ανδρέας Λιόντος, ο οποίος τόνισε:

«Είμαστε ευτυχισμένοι για την προσπάθεια των παιδιών. Η ενδεκάδα είναι στη διαδικασία όπου μοντάρεται η ομάδα, όμως βγαίνουν συμπεράσματα. Η ενδεκάδα είναι σχεδόν έτοιμη. Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε πολύ καλή εικόνα από τους ποδοσφαιριστές, αλλά ήταν απλά ένα φιλικό παιχνίδι. Η σημερινή εκδήλωση είναι το αποκορύφωμα του επιτεύγματος που πετύχαμε.»

Την παρουσιάση της εκδήλωσης ανέλαβε ο Βαγγελης Ρωμανός, ο οποίος αρχικά βροντοφώναξε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ, ώστε να πάνε να παραλάβουν τα μετάλλια τους. Τα μετάλλια παρέδωσε ο νυν πρόεδρος της Football League, Στέλιος Σφακιανάκης.

Οι ποδοσφαιριστές που δεν μπόρεσαν να είναι «παρών» στη βράβευση, πρόκειται να παραλάβουν τα μετάλλιά τους από τους αντιπροέδρους του «βυσσινί» συλλόγου, όπως έγινε γνωστό. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως παρά την πρόσφατη λύση της συνεργασίας του με την ΠΑΕ, στην εκδήλωση βρέθηκε και ο Μανώλης Ροβίθης. Δείγμα των πολύ καλών σχέσεων που διατηρεί με τη διοίκηση.

Θέση στις βραβεύσεις πήραν εν συνεχεία οι προπονητές. Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ απένειμε πλακέτα στον Σπύρο Καλογιάννη για όλα όσα έκανε στο χώρο της Football League, συνοδευόμενος από τα δύο παιδιά του. Ο νυν πρόεδρος επίσης, Στέλιος Σφακιανάκης, έδωσε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια και τον Θωμά Κυπαρίσση. Ο MVP της ΑΕΛ και περσινός αρχηγός του συλλόγου, Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς, έλαβε από τον Σπύρο Καλογιάννη το Κύπελλο της Football League, το οποίο δεν άργησε να σηκωθεί ψηλά στον ουρανό του AEL FC ARENA!

Ακολούθησαν αναμνηστικές φωτογραφίες λίγο πριν λήξει και αυτό το τελετουργικό βράβευσης που οργανώθηκε απο τη Football League και την ΠΑΕ ΑΕΛ.

Tο αγωνιστικό κομμάτι

Με το σφύριγμα της έναρξης του αγώνα, η ΑΕΛ «σπατάλησε» την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης, με πρωταγωνιστή τον Βαρέλα, ο οποίος δε μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη σύγχυση της αντίπαλης άμυνας και να νικήσει τον τον Ζίβκοβιτς.

Μόλις στο 7΄λεπτό του παιχνιδιού οι «βυσσινί» κατάφεραν να πάρουν ρόλο οδηγού στο φιλικό, με το εύστοχο πέναλτι του Νίκο Βαρέλα. Το πέναλτι κέρδισε ο Ντέλετιτς που μπήκε στην περιοχή της Ξάνθης και ανατράπηκε απο τον Καρασαλίδη.

Ιδιαίτερα κινητικοί  και «ορεξάτοι» οι γηπεδούχοι, είχαν ανεπανάληπτη αντεπίθεση με τους Βαρέλα και Ντέλετιτς να αλλάζουν υπέροχα τη μπάλα. Ο τελευταίος έδωσε την μπάλα στον Ουρτάδο, ο οποίος έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του. Όλα αυτά με τη συμπλήρωση του 20λεπτου...

Τέσσερα λεπτά αργότερα υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή στον αγώνα, έτσι ώστε οι παίκτες αμφότερων των συλλόγων να έχουν την ευκαιρία να δροσιστούν.

Στο 35΄λεπτό ο Ντεγκρά υπέπεσε δίχως πίεση σε λάθος, παραχωρώντας κόρνερ για την Ξάνθη, το οποίο ωστόσο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως κάτι αξιοσημείωτο, με την ΑΕΛ να πηγαίνει στα αποδυτήρια, έχοντας εκείνη το προβάδισμα.

Στο δεύτερο μέρος οι «βυσσινί» παρατάσσονται στον αγωνιστικό χώρο με τους  Καβουσάκη, Ρέντζα, Μονιάκη, Σουλιώτη, Φάρκας, Ματσιλελέ Σόνο, Λαμπρόπουλο, Αναστασόπουλο, Καπός, Μασούρα, Μαρουκάκη

Τρία λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης η Ξάνθη έριξε μια προειδοποιητική βολή με κεφαλιά του Βασιλακάκη. Κάτι το οποίο αφύπνησε τους ποδοσφαιριστές του Άγγελου Αναστασιάδη, οι οποίοι ωστόσο δε μπόρεσαν εν συνεχεία να μην δεχτούν την ισοφάριση.

Δέκα λεπτά μετά το πρώτο «χτύπημα» των φιλοξενούμενων, ο διαιτητής κ. Τίκας υπέδειξε πέναλτι του Ράνου πάνω στον Σουλιώτη. Ο εκτελεστής Νιέτο ήταν εύστοχος από τα έντεκα βήματα, όμως η αλήθεια ήταν πως υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες με αυτή τη απόφαση, τόσο από το κοινό όσο και από τον τεχνικό των «βυσσινί».

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά,  μια ολιγωρία της άμυνας των γηπεδούχων, έδωσε την ευκαιρία στον Γιουνές με καρφωτή κεφαλιά να «γράψει» το 1-2 για την ομάδα της Θράκης στο 76'. Ολική ανατροπή για την Ξάνθη και ψυχρολουσία για την ΑΕΛ.

Η εικόνα της ΑΕΛ προς το τέλος του παιχνιδιού δεν θύμισε σε τίποτα αυτήν που παρουσίασε το σύνολο του Άγγελου Αναστασιάδη στην αρχή της αναμέτρησης, με τους ποδοσφαιριστές των «βυσσινί» να είναι φανερά επηρεασμένοι από την αρνητική εξέλιξη του παιχνιδιού.

Τελικό αποτέλεσμα στο AEL FC ARENA, ΑΕΛ- Ξάνθη 1-2.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Ναβάρο, Γκόλιας, Κόντορ, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Φατιόν, Ουρτάδο, Ντέλετιτς, Βαρέλα, Θωμάς Ναζλίδης

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Καμαρά, Σολτάνι, Βασιλακάκης, Γουάλας, Ράνος, Φλίσκας, Νιέτο, Ορφανίδης

Διαιτητής της αναμετρήσης ήταν ο κ. Τίκας (Καρδίτσας) με βοηθούς τους Διπλάρη (Καρδίτσας) και Παπαδημητρίου (Λάρισας). Τέταρτος διαιτητής ο Τσιτσανούδης (Λάρισας)

ΠΗΓΗ: athleticlarissa.gr