Έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη της παραμονής στη Super League πήρε η ΑΕΛ την Τετάρτη, καθώς με το 1-1 εκτός έδρας κόντρα στη Βέροια διατήρησε τη διαφορά των δύο βαθμών από την ομάδα της Ημαθίας.

Η ΑΕΛ προηγήθηκε στο 45΄ με τον Ικάουνιεκς, ενώ η Βέροια ισοφάρισε στο 69΄ με τον Σαρπόνγκ. Και οι δύο ομάδες έχουν από 15 αγώνες.

Με τον αγωνιστικό χώρο να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένος από τα χιόνια και τις βροχές, ο ρυθμός του αγώνα δε μπορούσε να είναι πολύ καλός. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και την κατοχή, όμως η ΑΕΛ ήταν αυτή που έβγαζε τελικές. Στο 13’ ο Αναστασόπουλος έστειλε από πολύ καλή θέση την μπάλα πάνω στον Καλί, έξι λεπτά αργότερα ο Ντέλετις νικήθηκε από τον Καντιμοίρη, ενώ νέο σουτ του Σέρβου στο 22 πέρασε ελάχιστα άουτ. 

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ, τα οποία δεν ήταν ικανά να ανησυχήσουν τον κίπερ της ΑΕΛ. Στο 27’ ήταν σειρά του Ρέντζα να χάσει μεγάλη ευκαιρία, ενώ στο 40’ η κεφαλιά του Ντόντο πέρασε και πάλι λίγο άουτ. 

Η ΑΕΛ άξιζε το γκολ, αφού είχε βγάλει, όχι απλά τελικές, αλλά και πολλές καλές ευκαιρίες, κόντρα στις… προβλέψεις, λόγω της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου, την απουσία επιθετικού και της τιμωρίας του Ναζλίδη. Έτσι, λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους, ήρθε η ώρα της απονομής δικαιοσύνης στο ματς. 

Σε μία ακόμα φάση μπροστά από την εστία της Βέροιας και ύστερα από ασταθή απομάκρυνση σε γέμισμα του Ρέντζα, ο Ντόντο έκανε το γύρισμα, ο Ικάουνιεκς έκανε τακουνάκι και με τη βοήθεια της κόντρας πάνω στον Ασίγκμπα, νίκησε τον Καντιμοίρη για να ανοίξει λογαριασμό στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Μάλιστα, το γκολ ήρθε στο… καλύτερο σημείο, αφού αμέσως μετά ήρθε η ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, με τη Βέροια να μη κάνει ούτε σέντρα. 

Με την Βέροια να είναι με την πλάτη στον τοίχο, η ΑΕΛ θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το προβάδισμα που είχε, όχι μόνο στο σκορ, αλλά και στο κομμάτι της ψυχολογίας. Αντ' αυτού, όμως, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν με μεγαλύτερη θέληση, εκμεταλλευόμενοι την παθητικότητα των «βυσσινί» που έδειχναν να θέλουν απλά να κρατήσουν το σκορ. 

Η Βέροια χωρίς να δημιουργεί - αλλά και χωρίς να δέχεται πλέον - φάσεις, είχε τον έλεγχο και περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία να... χτυπήσει. Αυτή ήρθε στο 69' και η «Βασίλισσα του Βορρά» δε την άφησε να πάει χαμένη. 

Ο Φατιόν έκανε ένα χαζό φάουλ σε πολύ καλή θέση για τη Βέροια και η ΑΕΛ πλήρωσε αυτό το λάθος. Ο Σαρπόνγκ ανέλαβε να το εκτελέσει, το έκανε ιδανικά και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Θεοδωρόπουλο, που είδε την μπάλα να αναπαύεται στο βάθος της εστίας του.

Το γκολ αυτό έδωσε «φτερά» στους γηπεδούχους, που πίεσαν πολύ, εκμεταλλευόμενοι το... σάστισμα των φιλοξενούμενων από το γκολ που δέχτηκαν και από τον τραυματισμό του Ντόντο, η απουσία του οποίο την αποδιοργάνωσε. Στα τελευταία λεπτά, λοιπόν, η «Βασίλισσα του Βορρά» θα μπορούσε να ολοκληρώσει την ανατροπή, αν δεν έβρισκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ, που όποτε χρειάστηκε, έκανε σημαντικές επεμβάσεις.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, λοιπόν, βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1, με την ΑΕΛ να κρατά ένα μικρό προβάδισμα στην μάχη της παραμονής, αλλά να χάνει την ευκαιρία να δώσει τέλος στην αγωνία. Από την άλλη, η Βέροια μπορεί ακόμα να ελπίζει, αφού έμεινε σε απόσταση που δεν είναι απαγορευτική από τις ομάδες με τις οποίες παλεύει για τη σωτηρία.

Με πληροφορίες από gazzetta.gr