Με το βαθμό της ισοπαλίας επιστρέφει στη Λάρισα ο Απόλλων Λάρισας, που αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου στο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο Πανθεσσαλικό στάδιο και παρέμεινε στη κορυφή του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Η ομάδα της Λάρισας που συνεχίζει τη πορεία της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στη Football League, βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 16′ με τέρμα του Οικονόμου, ενώ από το 39′ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Σάββας αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή για χτύπημα εκτός φάσης.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως το συγκρότημα του Σάκη Θεοδοσιάδη, έδειξε μεγαλύτερη διάθεση παρά με το αριθμητικό μειονέκτημα και στο 52′ με εύστοχη εκτέλεση του Καρακατσάνη οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν ισοφαρίσουν και να επιστρέψουν στη Λάρισα με το βαθμό της ισοπαλίας.

Κι ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να πατούν καλύτερα, ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν αυτός που από ένα στημένο κατάφερε να προηγηθεί. Στο 16′ ο Μασάντο εκτέλεσε φάουλ και ο Οικονόμου με κεφαλιά κατάφερε να νικήσει τον Φιρινίδη για το 1-0.

Μάλιστα λίγο αργότερα ο Μασάντο απείλησε και πάλι με στημένη μπάλα. Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού εκτέλεσε απευθείας φάουλ, με τη μπάλα να σκάει πρώτα στο έδαφος, αναγκάζοντας τον Φιρινίδη να διώξει σε κόρνερ.

Οι παίκτες του Σάκη Θεοδοσιάδη παρά το τέρμα που δέχθηκαν προσπάθησαν να πιέσουν για να φέρουν και πάλι το παιχνίδι στα ίσια. Στο 26′ ο Σαχινίδης δοκίμασε ένα γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κατσούλης μπλόκαρε σταθερά.

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Απόλλων απείλησε ξανά με τον Πέντα. Έπειτα από σέντρα του Σάββα, η μπάλα έφτασε στο μέσο που μέσα από την περιοχή και πλάγια δεν κατάφερε να βρει εστία, με τη μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων της εστίας του Ολυμπιακού.

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο παιχνίδι λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Στο 39′ ο Σάββας χτύπησε εκτός φάσης τον Μουκάμ, με τον διαιτητή Κουτσιάφτη να βγάζει από τσεπάκι του την κόκκινη κάρτα προς τον αμυντικό του Απόλλωνα.

Από εκεί και πέρα δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου.

Με αλλαγή ξεκίνησε ο Σάκης Θεοδοσιάδης το δεύτερο ημίχρονο, με τον τεχνικό του Απόλλωνα να αντικαθιστά τον Πέντα και να περνά στη θέση του τον Ιβανίδη. Μάλιστα οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να κερδίσουν πέναλτι πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Στο 50′ ο Δωματάς ανέτρεψε τον Σαχινίδη, με τον διαιτητή να σφυρίζει την παράβαση και να «σημαδεύει» την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καρακατσάνης, που ήταν εύστοχος για το 1-1, βάζοντας τον Απόλλωνα Λάρισας ξανά στο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός Βόλου παρά το γεγονός πως αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω απείλησε για πρώτη φορά στο 69′. Ο Κέρι εκτέλεσε κόρνερ, με τον Χολέβα να δοκιμάζει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ από τον πρώην παίκτη του Απόλλωνα. Ενώ στο 76′ ο Ιωαννίδης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή δοκίμασε να νικήσει τον Φιρινίδη, αλλά ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα κατάφερε να αποκρούσει σωτήρια.

Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Ιβανίδη στο 80′, αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κατσούλη, με την απάντηση του Ολυμπιακού να δίνεται στο 86′ όταν ο Φιρινίδης κατάφερε να διώξει το σουτ του Μασάντο.

Στις καθυστερήσεις ο Απόλλων Λάρισας έφτασε κοντά στην ανατροπή. Ο Μανθάνο έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση και βρέθηκε απέναντι από τον Κατσούλη, αλλά το πλασέ του επιθετικού έδιωξε με τα πόδια ο τερματοφύλακας της ομάδας του Βόλου.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και ο ο Απόλλωνας έφυγε με ένα σημαντικό βαθμό από τον Βόλο, για την κατάκτηση της ανόδου και του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός Βόλου (Τίμος Καβακάς): Κατσούλης, Στουρνάρας, Ζώνας, Χολέβας, Σταύρου, Οικονόμου (58′ Ιωαννίδης), Μουκάμ (68′ Κέρι), Δωματάς, Μασάντο, Σουάνης (64′ Αναστασίου), Φλίγκος.

Απόλλων Λάρισας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Φιρινίδης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Ανδρέου, Αγρόδημος, Σκούπρας, Καρακατσάνης (78′ Καμπέρης), Σαχινίδης, Πέντα (46′ Ιβανίδης), Διβανές (64′ Μανθάνο).

Διαιτητής: Κουτσιάφτης (Άρτας). Βοηθοί: Κολοσιόνης, Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας).

Πηγή: sportlarissa.gr