Μεγάλο…σουξέ έχει ο Έγκμουντουρ Κρίστινσον στις αγορές.

Κι ας ανανέωσε πρόσφατα και μεσούσης της φετινής σεζόν για έναν ακόμα χρόνο το συμβόλαιό του με την ΑΕΛ, έναντι σημαντικής αύξησης των ετήσιων αποδοχών του που τον καθιστά τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή των «βυσσινί».

Παρά τη νέα συμφωνία που τον «δένει» για έναν ακόμα χρόνο στον Πηνειό, υπάρχουν ομάδες (εντός κι εκτός Ελλάδας) που… ενόχλησαν την θεσσαλική ομάδα για την απόκτηση των δικαιωμάτων του.

«Έχουμε γίνει αποδέκτες τριών προτάσεων για τον Κρίστινσον, εκ των οποίων η μία προέρχεται από το εξωτερικό κι οι άλλες δύο από την Ελλάδα. Και οι τρεις απορρίφθηκαν…» τόνισε προ ημερών ο Αλέξης Κούγιας στο SDNA, βάζοντας εμμέσως πλην σαφώς και το «καρτελάκι» (βλ. τιμή πώλησης) του Ισλανδού κίπερ στη βιτρίνα της ΑΕΛ. 

«Η ΑΕΛ δεν υπάρχει περίπτωση να πουλήσει τον Κρίστινσον με λιγότερα από 500.000 ευρώ. Η ΑΕΛ πουλάει ακριβά τους παίκτες της όπως απέδειξε και στην περίπτωση της μεταγραφής του Μασούρα στον Ολυμπιακό».

Κι αν μέχρι τώρα δεν έχουν διαρρεύσει τα ονόματα των ομάδων που μπήκαν στη διαδικασία να διερευνήσουν την προοπτική απόκτησης του Κρίστινσον, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του SDNA, τον περασμένο Γενάρη η Γκεντσεμπιρλιγκί κατέθεσε επίσημη πρόταση στην ΑΕΛ για τον Ισλανδό κίπερ.

Ωστόσο τα χρήματα της τουρκικής ομάδας δεν…συγκίνησαν στο βαθμό που θα έπρεπε τον μεγαλομέτοχο των Θεσσαλών, ούτως ώστε να φορέσει την κορδέλα στον Κρίστινσον και να τον στείλει με «φύλλο πορείας» στη γειτονική χώρα.

Συν τω χρόνω (και έτσι για την ιστορία) η Γκεντσεμπιρλιγκί άλλαξε δαχτυλίδια με τον Σουηδό Κρίστοφερ Νόρντφελντ αγοράζοντας τα δικαιώματά του από την Σουόνσι.

sdna.gr