Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παρέθεσε την Δευτέρα το μεσημέρι ο Αλέξης Κούγιας και προκάλεσαν αίσθηση οι καταγγελίες που έκανε για απειλές τόσο προς τον ίδιο όσο και στον γιο του.
Επίσης αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα που έχουν να κάνουν με την ΑΕΛ και έδειξε παρά τις τελευταίες του δηλώσεις πως δεν δείχνει διατεθειμένος να αποχωρήσει αλλά να παραμείνει στην ομάδα της Λάρισας.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΕΙΛΕΣ
Αρχικά αίσθηση προκάλεσαν οι καταγγελίες του Κούγια πως τόσο ο ίδιος όσο και ο γιος του δέχθηκαν απειλές το προηγούμενο διάστημα. Για τον ίδιο αποκάλυψε ότι λίγο πριν την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ στις 5 Σεπτεμβρίου, άτομα βρέθηκαν στα γραφεία κι ένα εξ’ αυτών τον απείλησε με μαχαίρι.
Και για τον γιο του ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από έγκλειστο στις φυλακές ο οποίος τον απείλησε πριν από μερικές μέρες.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
Στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αρχικά ο ισχυρός άνδρας αναφέρθηκε στη χρήση του "AEL FC Arena" τονίζοντας πως έγινε νέα πρόταση στην πλευρά του Κωνσταντίνου Πηλαδάκη στην οποία περιμένει την απάντηση του τις επόμενες μέρες.
Ο λόγος για τον οποίο η ΑΕΛ έκανε αυτή τη νέα πρόταση είναι πως για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει το γήπεδο του Αλκαζάρ θα έχει στην διάθεση της μόνο τρεις θύρες καθώς απαιτούνται να γίνουν ένα σωρό έργα.
Η νέα πρόταση προς τον Κωνσταντίνο Πηλαδάκη είναι η εξής:
"Σας ενημερώνουμε για την σημερινή μας πρόταση για τη χρήση του AEL FC ARENA, όπως αυτή παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ σήμερα σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε ο κ. Αλέξης Κούγιας.
- 7.000,00€ συν ΦΠΑ ανά αγώνα, πληρωτέο κάθε Τρίτη την εβδομάδα του αγώνα.
- 20% επιπλέον επί των καθαρών εσόδων ανά αγώνα (την εκκαθάριση θα την κάνετε εσείς).
- Πληρωμή από την ΠΑΕ ΑΕΛ ποσοστού 50% του ασφαλιστηρίου συμβολαίου για το γήπεδο.
- Συντήρηση χλοοτάπητα από την ΠΑΕ ΑΕΛ.
- Τα ποσά των 18.500,00€ για τις λοιπές παρελθούσες χρήσεις συν το ποσό των 6.000,00€ για το ενοίκιο του ραδιοφώνου, σύνολο 24.500,00€ προτείνεται να αποπληρωθεί έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου σε ισόποσες δόσεις".
Μάλιστα για το γήπεδο ανέλυσε τα οικονομικά δεδομένα λέγοντας πως μέχρι στιγμής έχει πληρώσει 1,35 εκ. ευρώ για το γήπεδο, επιρρίπτοντας ευθύνη για το αδιέξοδο στον ιδιοκτήτη του AEL FC ARENA Κώστα Πηλαδάκη. Επικαλέστηκε διαρκείς συζητήσεις με το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη αλλά και τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη, αποκαλύπτοντας την ύπαρξη νέας πρότασης προς τον κ. Πηλαδάκη προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και να μη χρειαστεί να παίξει η ομάδα εκτός Λάρισας, καθώς το Αλκαζάρ είναι ακατάλληλο για αγώνες Α’ Εθνικής.
Εν συνεχεία άφησε αιχμές για τη διοίκηση του ΕΑΚΛ, τονίζοντας πως τρία χρόνια “δεν έβαλαν ούτε μία βίδα στο γήπεδο”, αλλά και ότι “τοποθέτησαν τα νέα καθίσματα που πλήρωσε η ΑΕΛ σε εξέδρες που δεν είναι κατάλληλες” λόγω του γνωστού προβλήματος στατικότητας.
Επίσης τόνισε πως αν η ομάδα συνεχίσει να αγωνίζεται στο "AEL FC Arena" δε θα λειτουργήσει θύρα οργανωμένων φιλάθλων.
Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε και για τον πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Κώστα Πηλαδάκη, για τον οποίο υποστήριξε πως “έχει βάλει υποθήκη το ARENA για τα χρέη του”.
Απαντώντας σε δημοσιεύματα για την πρόθεση των Πηλαδάκη και Πλεξίδα να μπουν και πάλι στην ΑΕΛ τόνισε: “Αν γυρίσεις τον κ. Πηλαδάκη και τον κ. Πλεξίδα ανάποδα δε θα πέσει ούτε πενηνταράκι”.
ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΗ
Σε ερώτηση που έγινε για τις τρεις παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. και συγκεκριμένα των κ. Λιόντου, Παλαιοχωρλίδη και Σόφη απάντησε: “Δεν αποδέχομαι να με χρησιμοποιούν για να λύσουν τα δικά τους προβλήματα” και πρόσθεσε: “Αν προκληθώ από τον κ. Λιόντο, θα πω τι συμβαίνει” και τόνισε πως εντός του μήνα θα καλυφθούν οι θέσεις.
Σε σχετική ερώτηση που έγινε για τη μειωμένη προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο στάθηκε στην απαξίωση της ομάδας της ΑΕΛ από το 2009 μέχρι σήμερα και στην υπέρ προβολή των αγώνων από την τηλεόραση.

sport24.gr