Νίκη «οξυγόνο» που του επιτρέπει να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη πήρε ο Παναιτωλικός, χάρη στην επικράτησή του με 3-1 επί της ΑΕΛ.  Στο Αγρίνιο, ο Παναιτωλικός φιλοξενούσε την φορμαρισμένη και «μεταμορφωμένη» αγωνιστικά με τον Ηλία Φυντάνη στον πάγκο ΑΕΛ, με την ομάδα του Μάκη Χάβου να αναζητά το τρίποντο, προκειμένου να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας της Super League ΣΟΥΡΩΤΗ.
Συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο Μοράρ
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να πραγματοποιεί τις δύο πρώτες τελικές στο πρώτο 5λεπτο με άστοχα σουτ των Μάζουρεκ (1') και Μάρκος Πάουλο (5'). Η ΑΕΛ έκανε και αυτή αισθητή την παρουσία της με τον ιδιαίτερα δραστήριο Ντέλετιτς (11') χωρίς αποτέλεσμα.
Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Παναιτωλικός ευτύχησε να προηγηθεί μετά από σωρεία λαθών στην άμυνα της ΑΕΛ. Μετά από λάθος του Μασούρα, ο Μοράρ έγινε αποδέκτης της μπάλας, προσπάθησε να γυρίσει εντός περιοχής, ο Ρέντζας απομακρύνε λανθασμένα, ο Ρουμάνος πήρε ξανά την μπάλα και με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Μπόζοβιτς για το 1-0.
Δεύτερη σερί αγωνιστική σκόραρε ο Μοράρ μετά και το τρομερό γκολ που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα την περασμένη αγωνιστική.
Ανεβασμένος ρυθμός με εκατέρωθεν ευκαιρίες
Το προβάδισμα του Παναιτωλικού βελτίωσε τον ρυθμό του παιχνιδιού με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερα απειλητικές. Η ΑΕΛ προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια στο 17' με τον Λεοζίνιο να πλασάρει εντός περιοχής με το αριστερό αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ. Γενικότερα, η ΑΕΛ προσπαθούσε να χτυπήσει στο transition μέσω αντεπιθέσεων.
Ακολούθησαν καλές φάσεις και για τις δύο ομάδες (19' Μπεχαράνο, 24' Ντίας-18' Ντέλετιτς, 20' Ρέντζας, 21' Κρίζμαν, 22' Ναζλίδης) χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ μπροστά από τα «καρέ» των δύο ομάδων, με την ΑΕΛ πάντως να έχει μία ελαφρά υπεροχή.
One man show και γκολάρα από τον Μάζουρεκ
Από το 25ο λεπτό και έπειτα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, ωστόσο αρκούσε μία εντυπωσιακή κούρσα και τελείωμα του Μάζουρεκ για να σηκωθεί όρθιο ολόκληρο το γήπεδο και να χειροκροτήσει.
Ο Αργεντινός στο 34' πήρε την μπάλα πίσω από την σέντρα και με τρομερό σπριντ απέφυγε όποιον αντίπαλο προσπάθησε να τον ακολουθήσει και με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Μπόζοβιτς που δεν κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ, με το 2-0 να είναι γεγονός.
Μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο πέρα από μία ακίνδυνη κεφαλιά του Λεοζίνιο (42'), με τον Παναιτωλικό να πηγαίνει προηγούμενος στα αποδυτήρια με σαφές προβάδισμα 2-0.
Επέστρεψε στο ματς άμεσα με Λεοζίνιο η ΑΕΛ
Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να έχει μία ακόμα καλή στιγμή με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρότσα, με τον Μπόζοβιτς να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
Στο 48΄ η ΑΕΛ κατόρθωσε να πετύχει ένα γκολ που βάση εικόνας δικαιούται, σε μία ακόμα φάση όπου ένας Λατίνος έκανε άψογο τελείωμα. Ο λόγος για τον Βραζιλιάνο Λεοζίνιο που μετά από ασίστ του Ναζλίδη «έσκαψε» την μπάλα μπροστά από τον επερχόμενο Τσέναμο για να «γράψει» το 2-1 και να προσδώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς.
Παρά το γκολ και την καλή κυκλοφορία που είχε η ΑΕΛ, χρειάστηκε να περάσει ένα τέταρτο αγώνα για να πραγματοποιήσουν αξιόλογη τελική οι «βυσσινί» σε τρεις περιπτώσεις με τον Ναζλίδη (60',63') και τον Ντέλετιτς (65') αλλά σε κάθε στιγμή ο Τσέναμο ήταν σταθερός στις τοποθετήσεις του.
Ο Παναιτωλικός θέλησε να «κλειδώσει» το ματς στο 70' με τον Ντίας να μην κάνει καλό τελείωμα, την ώρα που στο 72' ο Τσέναμο είχε και πάλι σωστή επέμβαση σε σουτ του Κρίζμαν.
«Κλείδωσε» την νίκη ο Ρόσα
Στα τελευταία λεπτά του ματς η ΑΕΛ έγινε περισσότερο επιθετική αλλά πέρα από μία υποσχόμενη φάση με τον Μασούρα δεν έκανε περισσότερο αισθητή την παρουσία της.
Αντιθέτως, ο Παναιτωλικός ήταν εκείνος που στις καθυστερήσεις σκόραρε ξανά με τον Ρόσα, «σφραγίζοντας» την νίκη με 3-1 για τον Παναιτωλικό.
Το ταμείο του αγώνα
Ο Παναιτωλικός χρειαζόταν πάση θυσία την νίκη και το προβάδισμά του με 2-0 τον βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση. Η ΑΕΛ κατόρθωσε να μειώσει με τον Λεοζίνιο, δεν βρήκε ωστόσο την μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να ισοφαρίσει και εντέλει η ομάδα του Αγρινίου βρήκε και νέο γκολ για να πάρει μία σημαντική νίκη-ανάσα. Στους 13 βαθμούς και οι δύο ομάδες.
Αυτοί που έκριναν το ματς
Μοράρ και Μάζουρεκ για ακόμα μία αγωνιστική απέδειξαν ότι έχουν... ιδιαίτερη θέση με τα αντίπαλα δίχτυα, με τον Αργεντινό μάλιστα να πετυχαίνει ένα σπάνιας ομορφιάς τέρμα. Πολύ δραστήριος ο Ναζλίδης για την ΑΕΛ, έχει την ασίστ στο τέρμα των «βυσσινί».
Ο χειρότερος του αγώνα
Κακή εμφάνιση από τον Γιάννη Μασούρα της ΑΕΛ, με τον Έλληνα δεξιό μπακ να χρεώνεται την λάθος απομάκρυνση στο πρώτο γκολ του Μοράρ, ενώ γενικότερα αντιμετώπισε προβλήματα. Δυσκολίες είχε και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Παναιτωλικού.
Ο έλεγχος των διαιτητών
Χωρίς δύσκολη φάση και προβλήματα στην διαχείριση του ματς ο Σέζος, δύο λάθος υποδείξεις οφσάιντ ο βοηθός Τουμπακάρης.
Οι ενδεκάδες:
Παναιτωλικός (Χάβος): Τσέναμο, Χαντάκιας, Μιχάι, Μαρινάκης, Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο, Μοράρ (64' Κλέσιο), Ντίας, Μάζουρεκ (75' Λόπες), Ρότσα, Μαρκόβσκι (68' Ρόσα)
ΑΕΛ: (Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Φάρκας (82' Λαγός), Μασούρας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς, Ναζλίδης, Λεοζίνιο (89' Γιαννιτσάνης), Κρίζμαν
Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς)
Βοηθοί: Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθήνας), Βασίλης Νικολακάκης (Ηρακλείου)
Τέταρτος: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
sdna.gr