Εκδήλωση για την συμπλήρωση 30 χρόνων από την κατάκτηση του πρωταθλήματος από της ΑΕΛ την περίοδο 1987-88 πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στη κεντρική πλατεία της Λάρισας από τον σύλλογο βετεράνων της ΑΕΛ και τον δήμο Λαρισαίων.

Η εκδήλωση είχε στόχο, να γίνει γνωστή η ιστορία της ομάδας στους νεότερους, αλλά και να θυμηθούν οι παλαιότεροι που έζησαν τα γεγονότα της εποχής.
Μιλώντας στην εκδήλωση ο αρχηγός των παλαιμάχων της ΑΕΛ Κώστας Παραφέστας σημείωσε πως η εκδήλωση μνήμης για την συμπλήρωση 30χρονων από την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι μια προσπάθεια από τον σύλλογο των παλαιμάχων «να αναβιώσει μια σημαντική στιγμή όχι μόνο για την ιστορία της ΑΕΛ αλλά και για την ιστορία της πόλης»
Μεταξύ άλλων ο κ. Παραφέστας είπε πως οι επιτυχίες της ομάδας της ΑΕΛ εκείνη την εποχή δεν ήρθαν τυχαία, «άλλα  λόγω της σκληρής  δουλειάς, της προπόνησης, της  πίστης αλλά και του ταλέντου». Επίσης τόνισε πως η ομάδα εκείνης της εποχής «καινοτομούσε,  στηριζόταν σε νέους παίχτες της περιοχής και είχε διοικητική σταθερότητα».
Από την μεριά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης στην ομιλία του επεσήμανε πως τα 30 χρόνια από την  κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΛ στέλνουν συνεχώς μηνύματα. Ο δήμαρχος Λαρισαίων είπε πως υπάρχει ταύτιση της ομάδας με την πόλη, ενώ τόνισε πως το συλλογικό όραμα είναι η σημαντικότερη παρακαταθήκη για το μέλλον»
«Έχουμε υποχρέωση αυτό το μέλλον  της πόλης και της ομάδας να το προασπίσουμε όλοι, για αν μπορέσει η Λάρισα να βρεθεί εκεί που της αξίζει.» είπε ο κ. Καλογιάννης και συμπλήρωσε: «Από την μεριά του δήμου γνωρίζω κάτι καταπληκτικό ότι 2.500 παιδιά βρίσκονται στις ακαδημίες ποδοσφαίρου που είναι στα γήπεδα του δήμου. Να πάρει οργή 20-25 χρειαζόμαστε να βγάλουμε και μπορούμε με εκείνη την ιστορία να πάμε μπροστά με πίστη στο στόχο ξεπερνώντας την ατομικότητα  και να περάσουμε στο συλλογικό όραμα»
Να σημειωθεί πως στην εκδήλωση χαιρέτησαν και κατέθεσαν τις προσωπικές εμπειρίες παράγοντες της θεσσαλικής ομάδας,  βετεράνοι ποδοσφαιριστές και προπονητές της ΑΕΛ.

(*) φωτογραφία από tinealarissa.gr
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)