Ο Απόλλων Καλαμαριάς (Πόντου) επικράτησε εντός έδρας με 1-0 του Απόλλωνα Λάρισας την Τετάρτη (16/5), στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Β' Εθνικής, και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά την ήττα από τον ΑΟΧ/Κισσαμικό.
Η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πήρε το τρίποντο, χάρις σε ένα γκολ του Χασομέρη στο πρώτο ημίχρονο.
Με αυτή τους νίκη, οι Πόντιοι διατηρήθηκαν στην έβδομη θέση ωστόσο αύξησαν τη διαφορά τους από τους όγδοους αντιπάλους τους στο +4.
Οι «κοκκινόμαυροι» πήραν τα ηνία από το ξεκίνημα του αγώνα και μόλις στο 13' ο Χασομέρης με πλασέ τους έδωσε το προβάδισμα.
Η υπεροχή τους συνεχίστηκε και μάλιστα είχαν και τρεις καλές στιγμές με Μπρίτο (22', 41') και Βλαχομήτρο (28').
Ίδια γεύση και στο δεύτερο 45λεπτο... Οι Πόντιοι έχαναν τις ευκαιρίες, με Συμελίδη (62'), Βεργώνη (66') και Βλαχομήτρο (85') και στο 90' λίγο έλειψε να το... πληρώσουν.
Μετά από αντεπίθεση των Θεσσαλών, ο Αγρόδημος πλάσαρε αλλά ο Καλογεράκης απέκρουσε, κρατώντας το 1-0 που έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
Διαιτητής ήταν ο Μαλούτας (Ημαθίας), με βοηθούς τους Δημόπουλο (Φλώρινας) και Τίκα (Καρδίτσας). Τέταρτος ήταν ο Θεοδωρόπουλος (Φλώρινας).
Κίτρινες: 78' Λίταινας
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καλογεράκης, Λιόνης, Γκουγκούδης, Τσεμπερίδης, Μπρίτο, Συμελίδης, Βλαχομήτρος (87' Ηλιάδης), Βεργώνης, Καλαϊτζίδης (75' Δόρης), Χασομέρης (89' Κυβελίδης), Σαμαράς
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Λαμπίρης, Χαραλαμπόπουλος, Δημολιός, Σουλιώτης, Ανδρέου, Αγρόδημος, Συράκος, Κακάμης, Γαρυφαλλόπουλος (60' Λουκάς), Λίταινας, Καμπέρης (70' Τσιάτας)

a-sports.gr