Ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στις παρεμβάσεις που έγιναν στο ΕΑΚ Λάρισας εξέδωσε η Διοίκηση του Κέντρου, επισημαίνοντας ότι είναι ανοιχτή στο διάλογο για την βελτίωση των υποδομών.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα: «Κατά την διάρκεια της τριετούς θητείας της, η σημερινή διοίκηση του ΕΑΚΛ μαζί με τους υπαλλήλους εργάστηκε σκληρά για να αντιμετωπίσει προβλήματα που χρόνιζαν και είχανε φέρει τις εγκαταστάσεις σε κακή κατάσταση τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και λειτουργικότητας. Υπήρξαν άμεσες παρεμβάσεις σε έργα υποδομών καθώς και αντιμετώπιση των οικονομικών υποχρεώσεων προς τρίτους π.χ τα χρέη προς την εταιρεία αερίου για να υπάρχει θέρμανση και ζεστό νερό για όλους τους αθλουμένους.
Με πρωταρχικό στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και την εξοικονόμηση χρημάτων αγοράστηκαν καυστήρες νέας τεχνολογίας,
έγιναν έργα για την μόνωση των κτηρίων και επεμβάσεις στους χώρους των αποδυτηρίων καθώς και ανάληψη της καθαριότητας από το ΕΑΚΛ, κόστος που μέχρι τότε επιβάρυνε τους συλλόγους.
Στα τρέχοντα έργα είναι η επιδιόρθωση του ταρτάν του Στίβου και η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του γηπέδου της Νεάπολης ύψους
70.000 και 80.000 ευρώ αντίστοιχα, καθώς και η ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου ύψους 2.000.000 ευρώ.
Επιπλέον έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Νεάπολης ύψους 170.000 ευρώ, ενώ στα άμεσα σχέδια είναι η πρόταση του ΣΕΓΑΣ για δημιουργία Κλειστού προθερμαντηρίου με στόχο την διεξαγωγή μεγάλων αγώνων στίβου στην πόλη μας, καθώς και η αλλαγή του φωτισμού στους αγωνιστικούς χώρους με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης τύπου LED. Αποφασίστηκε η χρήση της ελεγχόμενης δωρεάν εισόδου για όλους πιλοτικά, με σκοπό τον έλεγχο που είναι αδύνατος με την έλλειψη του προσωπικού που υπάρχει, και μετά από διάλογο με τα σωματεία συμφωνήθηκε ένα συμβολικό ποσό το 2016 το οποίο μειώθηκε το 2017 και στις προθέσεις της διοίκησης, είναι να μειωθεί και άλλο.
Επειδή γίνεται λόγος για φακέλωμα κάτι που φέρνει στο μυαλό των πολιτών άλλες εποχές και πρακτικές τα μόνα στοιχεία που ζητήθηκαν από όλους που θέλουνε να χρησιμοποιήσουν την κάρτα εισόδου είναι το όνομα και το επώνυμο.
Είναι γνωστό ότι για τις ανάγκες επικοινωνίας, όλοι οι φορείς δημόσιοι και οι ιδιωτικοί αλλά και οι ίδιοι οι αθλητικοί σύλλογοι, ζητάνε πολλά περισσότερα στοιχεία.
Τέλος οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει για τα ΑΜΕΑ είναι επαρκείς και επιπλέον χωρίς να υπάρχει αυτή την στιγμή ανάγκη, έχει παραγγελθεί ειδική είσοδος για τα άτομα που χρησιμοποιούν καροτσάκι και θα ετοιμασθεί ειδικός χώρος για πάρκινγκ. Σαν Διοίκηση είμαστε ανοικτοί και παρόντες κάθε στιγμή για κάθε είδους διάλογο που συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας των χώρων του ΕΑΚΛ».